Kalayan proliferasi alat-alat anu nyicingan langkung seueur rohangan dina countertops kami, éta nyegerkeun ngadangu ngeunaan gadget dapur anu serbaguna anu henteu nyandak rohangan counter. Langkung saé, éta mangrupikeun anu anjeun parantos gaduh!

Naon Dupi Broiler?

Tangtosna, urang ngobrol ngeunaan broiler – rak anu hilap, disimpen di handapeun atanapi di jero oven anjeun sorangan. Naon waé lokasina, broiler anjeun diwangun ku unsur pemanasan ultra-panas (boh gas atanapi listrik, gumantung kana jinis jangkauan anjeun), kalayan rak handapeunana. Masak dahareun sababaraha inci jauh ti panas sengit ieu pisan kawas grilling, tapi kalawan panas langsung luhureun tinimbang handap dahareun anjeun. Tangtosna, sareng broiler, teu aya anu ngocok sareng areng, atanapi tangki propana, atanapi bahkan ka luar. Sadaya anu anjeun kéngingkeun nyaéta tuangeun anu lezat, asak garing sareng coklat emas, dina sakedapan. Ilustrasi: Tim Liedtke. © The Spruce, 2019

Ngagunakeun Broiler

Anjeun tiasa make broiler pikeun masak hiji hal ti mimiti nepi ka rengse, tapi oge gede pikeun pagawean masak on hal kawas gratin a (atawa casserole a), dimana rék coklat luhureun di tungtungna. Sacara umum, hal datar dianggo pangalusna, kawas steaks, breasts hayam, atawa fillet lauk, antara 1/2 inci sarta 1 1/2 inci kandel. Kandel ti éta butuh waktu leuwih lila pikeun masak kabeh jalan ngaliwatan, sarta luar ends up ngaduruk. Anjeun tiasa ngimbangan ku ngagerakkeun rak langkung jauh tina panas, tapi teras anjeun sono kana pencoklatan, sareng anjeun ogé tiasa baking. Upami broiler anjeun nawiskeun setting anu handap sareng luhur, sok nganggo anu luhur. Lamun rak broiler nyaeta adjustable, posisi eta ngeunaan opat inci tina sumber panas. Sarta ulah poho pikeun preheat – ngidinan pinuh lima menit pikeun unsur pamanas ngahontal suhu ditangtoskeun na.

Daging Panggang

Salaku kalawan grill dina, broiler cooks pisan gancang dina suhu kacida luhurna, nu hartina éta idéal pikeun masak steak sedeng langka (atawa sedeng). Pikeun ngagoreng steak atawa rendang 1 nepi ka 1 1/2 inci kandel, bawa ka suhu kamar heula, teras sikat eta kalawan minyak atawa mentega dilebur, usum eta, sarta broil pikeun 4 nepi ka 5 menit, lajeng flip kalawan tongs jeung neruskeun masak nepi éta ngahontal suhu nu dipikahoyong sakumaha diukur maké test touch: Pencét eta ku jempol anjeun. Sakuduna masihan ngan saeutik saeutik lamun dipencet jeung spring katuhu deui. Lamun karasaeun lemes, masak menit sejen. Jeung inget istirahat steak saméméh anjeun ngalayanan eta. Ogé, pake broiler pikeun rengse daging braised, kawas iga babi, pikeun masihan aranjeunna kulit Crispy di luar. Daging broiler kirang saé nalika anjeun badé masak daging anu saé (anu kalebet burger), sabab nalika jerona asak dugi ka jero, jerona garing sareng luarna hangus.

Ayam Panggang

Kanyataan yén sababaraha hayam sacara harfiah disebut broilers kedah janten petunjuk yén, enya, anjeun BISA ngubur hayam sadayana. Tapi aya nu nyekel. Anjeun (atawa jagal anjeun) kudu dibeulah breastbone jeung cabut tulang tonggong, dina téhnik disebut butterflying atanapi spatchcocking. Tujuanana nyaéta pikeun ngaratakeun éta supados pas handapeun broiler sareng masak sacara rata. Untungna, broilers (anu manuk leutik, ngeunaan 2 nepi ka 3 pon), kadang dijual cara nu geus. Inget pikeun marinate, sikat ku minyak, sarta baste. Hayam spatchcocked Anjeun ogé kudu diuk saeutik leuwih jauh ti unsur broiler, ngeunaan 8 inci. Ieu langkung seueur ngeunaan ngagoreng hayam. Anjeun oge bisa make broiler ka rengse oven-dipanggang jangjang hayam, nu kudu masak dina suhu handap, tapi kauntungan tina Crispy Browning dina tungtungna.

Panggang Lauk jeung Seafood

Lauk jeung kadaharan ti laut anu hipu tur gancang masak, nu ngajadikeun eta alus keur broiler salami anjeun teu overcook aranjeunna. Lauk berlemak kawas salmon anu alus sabab gajih tambahan mantuan hansip ngalawan drying kaluar. Sikat jeung minyak zaitun, usum, lajeng broil pikeun 4 nepi ka 6 menit per satengah inci. Mun steak atawa fillet anjeun kandel hiji inci, balikkeun eta sanggeus 4 ka 6 menit kahiji, lajeng masak sejen 4 ka 5 menit atawa nepi ka rengse. Potongan anu langkung tipis henteu kedah dibalikkeun. Halibut mangrupikeun lauk daging anu masak saé handapeun broiler. Sarua jeung nila. Pikeun lauk kurus atawa potongan ipis, keruk dina tipung seasoned, teras beuleum dina minyak saméméh grilling. Gantina, Anjeun bisa sikat lauk jeung minyak lajeng coated dina cornmeal. Ieu mantuan ngajaga lauk ti drying dina panas sengit.

Broiling Sayuran (jeung Buah!)

Sakur sayuran anu anjeun tiasa manggang ogé tiasa dianggo dina broiler, sapertos asparagus, bawang, zucchini, paprika, tomat, suung, sareng terong. Nyiksikan thinly, sikat jeung minyak zaitun, sprinkle jeung uyah, sarta Panggang salila 4 nepi ka 5 menit atawa nepi ka coklat emas. Lalajo aranjeunna pikeun mastikeun aranjeunna henteu hideung. Tos sareng vinaigrette balsamic pikeun ngalayanan. Upami anjeun hoyong ngaraosan hal-hal, cobian ngagoreng tomat sareng kéju parmesan. Yum! Lamun datang ka bungbuahan, éta ogé calon sarua jeung keur grill: pelem, nanas, peaches, plums, nectarine, malah cau. Atoh anjeun nyiksikan éta, broiler mangrupikeun cara anu saé pikeun masak tuangeun anjeun, khususna dina usum usum tiis nalika anjeun hoyong rasa anu dipanggang.

Éta senjata rusiah dapur anjeun pikeun rasa anu luar biasa.

Diterbitkeun dina 30 Agustus 2020 Urang sacara mandiri naliti, nguji, marios, sareng nyarankeun
produk anu pangsaéna – diajar langkung seueur ngeunaan
prosés urang . Upami anjeun ngagaleuh barang ngalangkungan tautan kami, urang tiasa nampi komisi.
broiler: Anjeun terang éta aya, éta logam funky dina hateup oven Anjeun, atawa teu-a-gudang laci handapeun eta. Anjeun terang éta alus pikeun ngalebur kéju atawa Browning breadcrumbs nepi ka rengse off sandwich atawa casserole a. Tapi saluareun éta, anjeun bisa jadi teu nyaho loba.
Tétéla, broiler bisa dipaké pikeun ngarobah loba pangan jadi Crispy, melty, atawa caramelized goodness. Ieu hususna gunana lamun teu boga grill, atawa mun anjeun teu hoyong ganggu ku ngamimitian hiji up. Tapi tiasa janten senjata rahasia anjeun upami anjeun diajar kumaha ngagunakeunana leres. Ieu naon anu anjeun kedah terang ngeunaan broiler sareng kumaha cara ngajantenkeunana pikeun anjeun.

Naon Dupi Broiler?

Sacara basajan, broiler mangrupa grill tibalik ka handap. Ieu masak kadaharan maké panas, panas langsung, sabalikna tina panas teu langsung kawas oven, tapi asalna ti luhur dahareun tinimbang ti handap eta.
Dina seuseuh gas-powered, broilers ngahasilkeun seuneu katempo, sedengkeun oven listrik boga rod curvy nu ngahasilkeun panas bodas-panas. Sapertos nalika anjeun nganggo grill, anjeun bakal nampi hasil anu pangsaéna tina broiler upami anjeun ngantepkeun panas heula – rekomendasi umum sahenteuna sahenteuna lima menit.
Kalolobaan broiler ngan boga hiji setelan, “Hidup”, tapi lamun broiler anjeun boga Low jeung High, anjeun tiasa nguji kaluar duanana. Sanajan kitu, loba ahli nyebutkeun ulah ganggu ku Low – Anjeun nuju ngagunakeun panas langsung, jadi leuwih sae pikeun nyieun panas.

Rengse Jeung Broiler

Salah sahiji kagunaan anu paling umum pikeun broiler nyaéta ngagunakeun éta pikeun ngabéréskeun resep anu anjeun parantos masak. Loba resep nu topped kalawan kéju atawa breadcrumbs bisa rengse handapeun broiler sangkan aranjeunna tambahan melty atawa Crispy. Anjeun tiasa nampi cangkir kualitas réstoran tina Sup Bawang Perancis ku topping crocks-aman oven jeung keureut kandel roti Perancis sarta abon kéju sarta nempatkeun aranjeunna dina broiler pikeun sababaraha menit. Lamun nuju manggang protéin nu geus diasinkeun jeung campuran nu ngandung gula, kawas Baked Barbecue Chicken Wings, pagawean aranjeunna handapeun broiler bakal masihan luar garing, finish caramelized.

Masak Jeung Broiler

Masak kalawan panas langsung broiler urang hartina kadaharan naon baé bakal asak ti luar ka jero. Ku sabab eta, daging jeung ketebalan seragam teu leuwih ti dua inci, kayaning steak, bakal tétéla pangalusna. Upami tuangeun anjeun kandel teuing, bagian luarna bakal kaduruk nalika tengahna asak.
Alesan sejen ieu bisa lumangsung lamun dahareun teuing tiis; Dina kasus eta, bakal butuh deui masak ngaliwatan ogé. Tapi salami meats anu seragam, ipis, sarta dina suhu kamar, anjeun tiasa hasil (jeung nikmat) broil breasts hayam jeung thighs, steaks, chops babi, atawa salmon, halibut, atawa fillet nila.
Anjeun ogé tiasa masak sayuran sareng buah nganggo broiler. Salaku aturan umum, lengket ngahasilkeun anjeun bakal grill, kayaning zucchini, squash, peppers, asparagus, térong, peaches, sarta nanas. Sadaya anu anjeun masak bakal gancang asak, janten pastikeun anjeun jaga-jaga supados henteu kaduruk.

Pangalusna Broiler

Paling resep anu ngagunakeun broiler bakal ngabejaan Anjeun pikeun posisi rak oven anjeun opat atawa lima inci handapeun broiler nu. Dina kalolobaan oven, ieu bakal posisi rak luhureun oven. Upami oven anjeun gaduh laci broiler, rak moal tiasa disaluyukeun, sanaos sigana parantos dirarancang dina jarak opat dugi ka lima inci. Iwal ti aturan ieu lamun nuju broiling sakabeh hayam, nu hal rak bakal ngadeukeutan ka dalapan inci jauh.
Hindarkeun ngagunakeun panci kaca atanapi piring baking nalika nganggo broiler, sabab panas tiasa nyababkeun retakan atanapi pegat. Gantina, lengket kana loyang lambar logam, trays broiling (anu kadang datang jeung oven), atawa panci beusi tuang.
Hindarkeun pan nonstick; paling ngan oven-aman nepi ka 450 derajat Fahrenheit, sarta broilers mindeng meunang leuwih luhur. Sareng naon waé anu anjeun anggo, ati-ati nanganan éta, sabab bakal panas pisan nalika tuangeun anjeun parantos réngsé.
Siap ngamimitian ékspérimén sareng broiler anjeun? Coba salah sahiji resep broiler basajan tur nikmat ieu.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *