Kéju teu aya ngan ukur dilayanan dina piring. Bari platters kéju mangrupakeun ikon nyata dining Perancis, ieu mangrupa bahan kami nganggo éksténsif dina diets sapopoé urang. Kéju can tangtu bisa dinikmati tinimbang dessert a, tapi urang ogé nyebarkeun eta dina roti dina waktu snack, boga eta di sandwiches kami di dahar beurang, on roti bakar lamun merlukeun kanyamanan-dahareun atawa dina croque-monsieur nalika kami on. indit, dina kubus saeutik jeung aperitifs, salaku hidangan sorangan, antara hidangan atawa salaku nibbles… Naon kasempetan, sok aya rohangan pikeun kéju.

Kéju, naon waé waktos beurang

Kéju tiasa diadaptasi kana sagala jinis sareng waktos pamakean, ti anu paling tradisional dugi ka anu paling kontemporer. Ieu kapanggih dina tabel sarapan jeung didahar saméméh jeung antara hidangan jeung di dahar beurang sarta dinner. Ieu mangrupakeun snack nu duanana ngora jeung heubeul ngarasakeun, sarta bisa dilayanan kalayan aperitifs, di brunch atanapi di lunchboxes. Momen penting sapertos tuangeun tuangeun sareng tuang siang nawiskeun kamungkinan anu béda-béda, sabab kéju nyertakeun sababaraha basa:

  • Éta lezat, ngagaduhan seueur variétas anu béda, sareng mangrupikeun hal anu urang tiasa mendakan deui.
  • Éta mangrupikeun bagian otentik tina budaya Perancis sareng hasil tina terroir. Ieu ngagambarkeun identitas Perancis sarta warisan unik sarta well-dilestarikan, tur mangrupakeun salah sahiji bastions panungtungan dahar alam.
  • Ieu praktis tur exceptionally adaptable. Naon waé kasempetan atanapi kaayaan, naha anjeun tuang éta dina perjalanan, nyalira atanapi sareng ampir rasa anu sanés, kéju nawiskeun poténsi kreatif anu ageung. Ieu bisa disiapkeun gancang sarta gampang atawa leuwih elaborately (atawa saukur didahar sakumaha anu kasebut), sarta ngabogaan loba format jeung kagunaan.

Masak jeung kéju

Dina masakan, kéju tiasa janten bahan utama. Kualitas alam anu ngajantenkeun éta janten paporit anu kuat, sareng éta mangrupikeun bagian konci masakan Perancis. Hal ieu dipaké dina masakan panas tur tiis malah bisa ditambahkeun dina menit panungtungan pikeun hidangan utama. Ieu mangrupakeun iringan sampurna pikeun pasta, gratins jeung roti. Dina masakan anu amis sareng gurih, éta cocog sareng buah sareng sayuran. Loba masakan régional tradisional masihan panggung puseur kéju, mindeng dina formulir dilebur. Éta mangrupikeun bahan konci pikeun resep sapertos raclette, fondue, tartiflette sareng gratin. Ogé nambihan yén touch sagala-penting tina mildness sarta tékstur pasta, quiche, pizza, croque-monsieurs, roti bakar, pastries, crepes na paninis. Naha anjeun milih rangkep, kéju olahan atawa seger, tradisional, pilihan régional, saos, salads, verrines, soups jeung keureut roti moal bakal jadi sami tanpa aranjeunna, sarta ogé bakal masakan daging jeung lauk urang. Parasmanan mangrupikeun cara anyar anu pikaresepeun pikeun ngalebetkeun kéju dina diet sapopoé. Kamungkinan anu sajajalan. Naha éta téh ngarasakeun cubed, on skewers, dilebur kana tuiles, kalawan buah atawa di puff pastries, kéju boga tékstur a, kagunaan aslina sarta practicality yén dulur bisa ngarasakeun.

platters kéju

Platters kéju mangrupakeun bagian tradisional celebratory atawa kulawarga hidangan di Perancis. Aranjeunna ngagambarkeun diversity kaahlian Perancis, sarta dibere di ahir hidangan, saméméh dessert, bringing babarengan dina piring tunggal sauntuyan wewengkon, produser sarta kaahlian. Aya kriteria set tangtu pikeun platters gaya Perancis. Pastikeun presentasi anjeun fines, nyadiakeun nyatu iringan pikeun merangsang indra sarta rupa-rupa wangun, tékstur, kelir sarta rasa pikeun nyieun hiji-of-a-jenis pangalaman.

Di bumi

Anu mimiti, platters kéju anu visually enticing. Penting pikeun nampilkeun warna sacara saksama pikeun ngajantenkeun piring anjeun langkung pikaresepeun. Éta ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun ngagabungkeun asal béda (ie: cheeses maké susu sapi, embe jeung domba urang), kategori (lemes, kulit dikumbah, dipencet, atah dipencet, kulit kapang jeung saterusna) jeung kematangan, jadi aya hal pikeun delight. kabéh sémah Anjeun. Plateau de fromages KART © Ed Carpenter Salawasna hargana kualitas tibatan kuantitas – langkung saé gaduh pilihan leutik keju anu saé tibatan seueur anu henteu dihukum! A platter teu kudu leuwih ti opat nepi ka dalapan cheeses béda, nu dibere dina urutan naek inténsitas (urutan nu maranéhanana kudu sakecap). Pariksa suhu: tong hilap kaluarkeun piring anjeun tina kulkas dua jam sateuacan tuang. Anu paling penting, paké bahan-bahan alami anu imajinatif pikeun nampilkeun kéju anjeun sacara kreatif-gancang – ieu tiasa kalebet kai, marmer, batu tulis, jarami atanapi daun. Pikeun ngajantenkeun tampilan anjeun langkung pikaresepeun, pasangkeun roti sareng anggur.

Katering

Piring kéju nyaéta sapotong résistansi gastronomy Perancis . Bari sababaraha pendatang ka pamandangan réstoran bisa ni’mat hiji kéju leuwih platter a, batur reueus di presenting rentang kéju maranéhna saméméh dessert ditawarkeun. Di Perancis régional, piring sering ngagambarkeun produk lokal anu beunghar. Diners dipikagaduh ku rupa-rupa kematangan sareng rasa, sareng produsén régional dibere sareng sajarahna, nyatakeun kareueus dina terroir lokal. Di Paris atanapi daérah anu henteu aya produsén lambang, paké rupa-rupa anu ngagambarkeun rasa anjeun atanapi nampilkeun klasik Perancis ti camembert dugi ka roquefort, comté, kéju embe sareng maroilles.

Ngajodokeun kéju

Roti, anggur jeung kéju: trio sampurna

Perancis mikanyaah kéju – tapi mikanyaah anggur teuing! Duanana mangrupakeun simbol unmistakeable tina warisan jeung budaya tani. Keju, roti sareng anggur mangrupikeun trio idéal. Nalika kéju sumping nalika tuang, patarosan anu mana anggur anu dipasangkeun sareng éta: bodas atanapi beureum, burgundy atanapi alsace? Kanyataan yén anggur sanés hiji-hijina hal anu ngungkabkeun rasa kéju ngajadikeun pilihanna langkung rumit. Teh, sampanye, bir, saké sareng spirit sadayana tiasa ngadamel pasangan anu saé anu anjeun tiasa dianggo pikeun ékspérimén sareng seueur rasa anu ditawarkeun ku kéju anu saé.

Sababaraha pasangan

Sakapeung, éta tiasa dianggo ogé mun nyapasangkeun mentega jeung cheeses kuat, atawa bumbu jeung rempah jeung cheeses seger. Deui, éta sadayana ngeunaan subtlety: diajar ngeunaan kéju nyaéta salami prosés salaku terroir Perancis beunghar! Sababaraha roti dipasangkeun sampurna sareng keju anu tangtu, sareng sami sareng anggur. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun mawa kaluar pangalusna dina cheeses anjeun ku ngagunakeun accompaniments katuhu. Ieu sababaraha saran:

  • Rempah-rempah: cumin & munster, herbes de Provence & kéju seger
  • Buah garing: Zante currants & Roquefort, hazelnuts & abondance, kacang, almond, jsb.
  • Buah seger: apel & emmental, anggur & kéju biru
  • Roti kalayan sagala rupa tipung (kacang, minyak, jagong, dieja, jsb) sareng tékstur (baguettes seger, sourdough, rye)
  • Anggur jeung produk lianna: Roquefort & Sauternes, munster & Gewurztraminer masih unbeatable Palasik. Tapi aya anu sanés, pasangan anu kirang dipikanyaho: mertimbangkeun tèh, kopi, sampanye atanapi roh. Dina kulawarga vast wiski, aya pairings pisan jelas.

Panggihan sadaya pasangan anu disarankeun

Kumaha motong kéju

Buleud, pasagi, ngawangun jantung, piramida ngawangun, jsb Perancis ngahasilkeun leuwih 300 jenis kéju. A Brie buttery, sababaraha Gorgonzola zippy, a sprinkle of nutty Parmesan-naha kéju didahar sorangan atawa salaku bahan dina resep, Amerika resep eta. konsumsi taunan geus tumuwuh steadily pikeun dekade, sarta taun ka tukang ngahontal ngeunaan 39 pon per jalma; éta ngeunaan tilu-fourths tina pound per minggu. Tapi nalika urang nibble jauh, kasalempang kalori, natrium, jeung gajih persist. Janten dimana kéju pas dina diet anu séhat? “Kéju mangrupikeun kadaharan anu bergizi. Éta sumber protéin sareng kalsium anu kentel, ”saur Joan Salge Blake, RDN, profesor klinis nutrisi di Universitas Boston sareng host podcast nutrisi sareng kaséhatan Spot On. Hiji ons cheddar, misalna, boga ampir 200 mg kalsium jeung 8 gram protéin. Dimana urang sering lepat nyaeta dina cara urang dahar eta (dina pizza, di deli sandwiches, jeung kurupuk). Kieu kumaha carana ngadamel kéju anu meunang gizi. Kahariwang utama ngeunaan kéju nyaéta yén seueur gajihna nyaéta jinis jenuh anu teu ramah jantung sareng ngandung seueur kalori dina jumlah anu alit. Brie, contona, boga ngeunaan 6 gram lemak jenuh na 120 kalori dina saparapat-cangkir (ngeunaan hiji ons). Éta kira-kira sapertilu tina jumlah maksimum lemak jenuh jalma dahar 1.500 kalori kudu boga dina sapoé. Keju anu langkung handap lemak jenuh sareng kalori kalebet mozzarella seger, kéju embe lemes, feta, sareng ricotta. Tapi sababaraha panalungtikan nunjukkeun yén gajih susu bisa jadi ngabahayakeun sakumaha sakali sangka. Panaliti taun 2018 dina The American Journal of Clinical Nutrition, ngalibetkeun ampir 3,000 lalaki sareng awéwé umur 65 sareng langkung lami, henteu mendakan hubungan antara tingkat asam lemak dina getih tina susu sareng résiko panyakit jantung atanapi maot tina sabab naon waé. Leungit, anjeun teu hoyong teuing meakeun sagala jenis lemak jenuh. “Dosis ngajadikeun racun,” nyebutkeun Alexandra Salcedo, RDN, a dietitian klinis di UC San Diego Kaséhatan. Dina ulikan 2015 diterbitkeun dina Journal of American College of Cardiology, ngagentos ngan 5 persén lemak jenuh sareng jinis teu jenuh – kapanggih dina pangan sapertos kacang, minyak zaitun, sareng alpukat – ngirangan résiko panyakit jantung dugi ka 25 persen. Pikeun porsi cageur, lengket kalayan 1 atawa 2 ons. “Savor kéju, tapi manteng eta,” nyebutkeun Salge Blake. Paké péso kéju (eta ngahasilkeun keureut thinner), sarta nyokot rupa flavorful kawas Parmigiano-Reggiano, Stilton, atawa feta ku kituna anjeun bakal wareg ku nulungan leutik. Gantina tumpukan kéju dina kurupuk biasana dijieun ku séréal olahan sarta kadangkala ditambahkeun gula, pasangkeun éta kalayan bungbuahan sarta sayuran, nu paling Amerika teu meunang cukup. Swap ieu bakal nambihan gizi sareng ngeusian anjeun langkung seueur, hatur nuhun kana serat sareng cai dina produk. Salcedo resep bal mozzarella jeung tomat céri sarta Basil drizzled kalawan cuka balsamic, sarta ricotta madu-dikocok kalawan sliced ​​buah figs seger jeung pistachios. Upami anjeun resep kurupuk, milari anu 100 persen gandum sareng ngandung 150 mg natrium atanapi kirang per porsi. Nyobian tuang vegetarian sababaraha dinten? Lebetkeun kéju dina omelet anu beunghar sayuran, salad, sup atanapi mangkok gandum. “Kéju ningkatkeun asupan protéin sareng lemak tina tuangeun anjeun pikeun ngabantosan kaeusian langkung lami,” saur Salcedo, “sareng tiasa ngalambatkeun nyerep gula getih kana awak.” Salge Blake ngadamel sup lentil anu pinuh ku sayuran anu padet vitamin sareng nutupan luhureun lapisan ipis Parmesan anu diparut ku pesawat mikro. Saliwatan, upami anjeun gaduh gangguan nyerna laktosa (masalah umum nalika urang umurna), kéju sapertos Parmesan sareng manchego mangrupikeun alungan anu saé. “The harder kéju, nu kirang laktosa,” nyebutkeun manéhna. Gantina nuturkeun dinner jeung sapotong jajan atawa nyiksikan tina pai, nyieun piring kéju leutik kalawan Brie atawa kéju favorit sejen, tambah kacangan sarta buah seger atawa garing. Anjeun bakal nampi kalsium sareng protéin, ngahémat seueur gula tambahan, sareng ngabéréskeun tuangeun anjeun kalayan saréat anu leres. Headshot panulis Kaséhatan Freelance Lisa Lombardi Lisa Lombardi Lisa Lombardi mangrupikeun panulis lepas di daérah New York anu ngalaporkeun ngeunaan kaséhatan, nutrisi, sareng parenting. SimpenKoméntar Tulisan Gambar Minggu anu sanés kami naroskeun ka pamiarsa pikeun naroskeun naon waé sareng sadaya patarosan ngeunaan keju ka tukang kéju kami. (Garis masih kabuka upami anjeun gaduh patarosan nyalira.) Di dieu aya jawaban kana patarosan maca jeffzelli: “Rada ngerakeun, tapi kuring kedah naros: kumaha tatakrama tuangeun kejo? Babaturan kuring sareng kuring ngagaduhan penerbangan kéju sareng anggur di Bin 36 di Chicago sababaraha minggu ka tukang. Urang tadi pelat samping sarta setting tableware normal, tapi euweuh toothpicks atanapi utensils husus pikeun sakumpulan leutik kéju dina dewan porsi. Kuring mutuskeun pikeun ngagunakeun ramo pikeun cheeses harder sarta péso pikeun gooey. Éta oke? Na éta oke nempatkeun potongan harder kéju dina sapotong leutik roti bakar dina rasa kadua? Kami parantos ngabahas kumaha rasa kéju, tapi kumaha tuangeunana ? Utamana dina setting formal? Dina hal parabot, garpu sareng péso mangrupikeun pilihan anu atra – sareng sakapeung ngan ukur sayogi. Éta kandaraan anu lumrah pikeun ngangkut kéju anjeun, henteu paduli gaya kéju. Naon anu anjeun henteu terang, kumaha ogé, sareng naon anu dibaca ku pamaca urang, nyaéta ngagunakeun ramo anjeun pikeun tuang potongan kéju dina piring kéju formal leres pisan. Éta langkung rapih ngagunakeun ramo anjeun pikeun kéju anu langkung keras anu henteu pabalatak, tangtosna. Ngarampa kéju anjeun ngawartosan palate anjeun ngeunaan gaya kéju, tékstur, umur, sareng eusi gajih sareng pamustunganana tiasa ningkatkeun pangalaman anjeun terang naon anu aya dina piring anjeun. Ulah nganggap enteng jasa anu disayogikeun ku péso. péso dinner sampurna pikeun delving kana creamiest of cheeses, sarta saprak aranjeunna henteu seukeut, tuang kéju langsung kaluar tina péso sorangan. Ieu salah sahiji cara pangalusna dahar kéju kawas pro. Éta ogé ngagampangkeun perjalanan ti piring ka irung ka sungut. Salawasna bau kéju anjeun sateuacan tuang: anjeun langkung resep ku irung tibatan kuncup rasa anjeun. Sedengkeun pikeun roti, éta aya alesan. Pikeun pinuh ngahargaan pilihan kéju anjeun, tuang kéju anjeun nyalira sareng nganggo roti atanapi kurupuk salaku pembersih palate tinimbang kanvas. Lamun anjeun nyebarkeun kéju on roti, eta sabenerna ngarecah (atawa, leuwih appropriately, smooshes) struktur alam jeung integritas kéju. Éta naha anjeun bakal sering ningali cheeses harder kawas Parmigiano Reggiano dina pegat, potongan teratur tinimbang keureut rapih; Hadé pisan mun éta motong ku péso nunjuk seukeut nu ngamungkinkeun pikeun kéju pikeun megatkeun kana sakumpulan on sorangan sapanjang titik pegatna alam. Sami bener keur cheeses lemes, nu resep ngajaga bentuk alam maranéhanana lamun keur didahar. Upami anjeun henteu resep tuang kéju polos anjeun, cobian ngalebetkeun iringan anu tiasa sumping sareng éta. Nengetan urutan nu kéju ieu plated. Keju kedah dikonsumsi ti anu paling hampang dugi ka anu paling kuat, sabab anjeun tiasa sono kana nuansa kéju anu hampang saatos tuang bulao astringent. Tanya server Anjeun upami teu jelas. Eta meureun mana tanpa kudu nyebutkeun, tapi tumut kana tinimbangan setelan Anjeun. A dip tina ramo kana hiji oozing triple creme bisa jadi hadé cocog pikeun gastropub ti béntang opat, sakali dina pangalaman makan hirupna. Tapi dina boh kaayaan, lakukeun naon ngajadikeun anjeun ngarasa nyaman – aturan pangpentingna dina dunya kéju nyaéta ngeunaan enjoyment tinimbang etiket!

Hoyong langkung seueur?

Kéngingkeun Kitchn Daily dina koropak anjeun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *