Henteu cukup siap pikeun (sacara ilegal) nyuling moonshine? Henteu gaduh kamar atanapi alat pikeun ngadamel bir? Tong hariwang. Uji kaahlian DIY anjeun sareng resep anggur Kool-Aid® buatan bumi ieu. turnup bantuan tiis Wilujeng usum panas! Naon anu anjeun peryogikeun: (1) Minimal tilu minggu . Produk anu langkung saé pikeun anu ngantosan langkung lami. (2) Parabot: a) Dua pot . Salah sahijina nyaéta pikeun alat disinfecting. Nu séjénna, cai. b) Pipa karét . Pariksa Home Depot atanapi Lowe urang. c) Corong . d) Opat botol dua liter kalayan sagala panyiri dipiceun. e) Dalapan botol cai kosong kalayan sagala panyiri dipiceun. f) Lokasi anu aman dimana anjeun tiasa ngantepkeun botol teu kaganggu salami prosés fermentasi. g) Pilihan: dua balon . h) Opsional: Térmométer naon waé . (3) Bahan: a) Dua bungkusan Kool-Aid , Flavor Aid atanapi bahkan Gatorade Kool-Aid Hurungkeun Pilih rasa anjeun. Sakur rasa. b) Hiji sabungkus ragi roti garing, sapertos Red Star atanapi Fleischmann. Hindarkeun pakét anu nyarios “naék gancang” atanapi “Rapidrise ragi-turnup Bangun kana aksi! c) Opat gelas gula bodas . d) Lima belas gelas cai . Léngkah-léngkah: (1) Kumpulkeun kabéh pakakas. (2) Disinfect botol ageung sareng alit, corong sareng selang karét ku cara ngagolakkeunana dina salah sahiji pot salami lima menit . Perhatikeun botol nalika ngaleutikan (kira-kira satengah ukuran aslina). (3) Kulub lima belas gelas cai dina panci séjén. (4) Tambahkeun gula jeung aduk kana cai nu ngagolak nepi ka dissipates. (5) Hayu “cai gula” tiis sagemblengna ka suhu kamar. Nguji suhu ku taliti nahan tonggong leungeun anjeun deukeut luar pot. (6) Ngagunakeun corong sanitized, taliti tuang cai gula tiis kana duanana botol dua liter , ninggalkeun sababaraha inci spasi di luhur pikeun foaming. (7) Sanitize satengah gelas cai ku zapping salila dua menit dina microwave. (8) Hayu satengah cangkir tiis nepi ka 100 ° nepi ka 110 ° Fahrenheit . Upami anjeun hoyong pariksa deui ku térmométer (opsional), bersihkeun ujung térmométer ku sababaraha pemutih atanapi cai panas. (9) Aktipkeun ragi ku tuang eusi pakét kana satengah gelas cai anu disiapkeun, ngantosan lima menit, teras aduk . ragi busa muncul (10) Lamun ragi geus berbusa, make corong pikeun tuang kana duanana botol nu ngandung cai gula. (11) Tambahkeun deui cai ka unggal botol nepi ka pinuh. (12) Tutup duanana botol jeung aduk nepi ka gula jeung ragi larut pinuh. (13) Hayu eusi fermentasi ku (A) loosening caps ngan sakeudeung ditutup pinuh pikeun ngidinan gas kabur salila fermentasi (alternatipna, lamun maké balon gantina, nyodok liang dina balon jeung ngagantelkeun kalawan elastis kana sungut balon. duanana botol); (B) nempatkeun botol dina kantong plastik bisi spills teu kahaja ; jeung (C) nyimpen duanana botol kantong dina lokasi aman kayaning basement anjeun atanapi hiji kabinét henteu kapake. (14) Antosan tilu minggu , pariksa aya kalana ningali lamun produksi gas tina fermentasi geus dieureunkeun. Anjeun bakal perhatikeun lapisan ragi paéh ngabentuk di handapeun unggal botol. (15) Pariksa pikeun ningali naha anggur anjeun kacemar tina peralatan atanapi suplai. A anggur goréng bakal rasa atawa bau kawas cuka. (16) Pisahkeun ragi paéh ku cara nempatkeun dua botol dua liter dina countertop, sareng sifon eusi ferméntasi kana bagian anu sami dina botol dua liter seger disimpen dina tingkat anu langkung handap atanapi di lantai. Sakumaha anu anjeun duga, gravitasi nuju damel di siphoning. Ninggalkeun spasi dina luhureun unggal botol, sarta buang kaluar bit panungtungan cairan heubeul ngandung sédimén ragi. (17) Tambihkeun dua pakét campuran Kool-Aid ( atanapi Flavor Aid, atanapi Gatorade bentuk cair) kana unggal botol anggur buatan bumi anjeun, tutup botol, sareng goyangkeun kuat. ( CATETAN: Upami anjeun kedah meakeun dina waktos ieu, tambahkeun gula salian bubuk Kool-Aid). (18) Tutup botol pinuh, ganti di lokasi anu aman , sareng antosan saminggu deui . (19) Salila minggu ahir, pariksa ningali naha boh botol téh benjol. Lamun kitu, uncap, leupaskeun kaleuwihan gas, sarta gancang recap. (20) Siphon eusi dua botol deui , ayeuna kana dalapan botol cai . Ieu lalaki gedé anu pikasieuneun–er–FUN! Ngarasakeun buah tina usaha fermentasi sabar anjeun! Upami anjeun resep kana proyék anggur Kool-Aid anjeun, pertimbangkeun maén sareng rumus waktos salajengna, atanapi malah ngalih kana “proyek DIY” anu langkung ageung. Samentara éta, pésta teuas atawa balik ka imah! Hurungkeun Tip: Tambahkeun Kool-Aid dina tilelep atawa bak mandi pikeun nyegah spill nasty. The Kool-Aid bisa ngabalukarkeun anggur dimimitian foaming. DISCLAIMER: Entong nyobian upami anjeun budak leutik. Ogé, émut yén anjeun dilarang ku hukum pikeun ngajual anggur buatan bumi. Ieu kalebet anggur Kool-Aid. Usaha dina resiko sorangan, urang teu nanggungjawaban kanggo sagala Karuksakan anu bisa lumangsung ka anjeun atawa milik anjeun.

  • Pangarang
  • Tulisan panganyarna

Helen Yang («Hel Ya», Panulis) nyintésis énergi kréatif Turn Up kana bentuk online. Anjeunna parantos pesta di kota-kota di luar New York ti LA ka Shanghai. Hel Ya ayeuna cicing di Queens, NY.

perkenalan: Kumaha Jieun Super Murah Homebrew Kool Bantuan Anggur / Alkohol / Kilju

Brewing alkohol sorangan mangrupa salah sahiji hal nu panggampangna nu bisa Anjeun pigawé di imah anjeun. Upami anjeun resep anggur sepuh atanapi inuman alkohol anu sanés, resep ieu moal cocog pikeun anjeun. Tapi upami anjeun nuju cara anu murah pikeun mabok atanapi ngarencanakeun ngalungkeun pésta tanpa seueur artos, ieu mangrupikeun instruksi anu pangsaéna pikeun anjeun. Resep ieu bakal ngagunakeun bahan dasar pisan anu tiasa dipendakan di dapur mana waé, tanpa kedah angkat ka toko bir. Anggur bantuan Kool anu diproduksi ku cara ieu kedah hargana kirang ti dolar per liter gumantung kana harga gula di nagara anjeun. Kuring parantos ngembangkeun resep ieu tina tulisan anu kuring baca ngeunaan pruno (anggur panjara), kilju (alkohol Finlandia) sareng anggur bantuan kool sacara umum.

Lengkah 1: Bahan Diperlukeun

Anjeun bakal peryogi

  • – Gula
  • – Cai atawa sari buah
  • – Paket Kool Aid (pikeun rasa, tambahkeun upami anjeun henteu nganggo jus buah) (opsional)
  • – Ragi roti (anjeun tiasa nganggo ragi sampanye upami anjeun tiasa mendakan, langkung saé, tapi opsional)
  • – Balon atanapi konci fermentasi (opsional)
  • – Botol cai plastik (Dina angkatan ieu kuring parantos nganggo botol 1,5 L. Tapi anjeun tiasa nganggo botol 10 liter atanapi bahkan botol 19 liter, teu aya watesna)

.

Lengkah 2: Nyiapkeun Solusi Gula-cai

Léngkah munggaran pikeun nyiapkeun kilju nyaéta ngadamel larutan gula ku cara ngamanaskeun cai teras nambihan gula. Rasio cai gula kedah 3:10. Janten upami anjeun nganggo 1 liter cai anjeun kedah nambihan 300 gram gula, sabab 1 L cai nyaéta 1000 gram. Upami anjeun nganggo jus buah, tingali fakta gizi dina karton jus. Aya kudu ditulis sabaraha gram gula dina jus ngandung dina 100 ml. Biasana antara 15 sareng 25 gram, janten tambahkeun 50-100 gram gula per liter, supados kandungan gula janten 30%. Aduk campuran gula cai nepi ka transparan deui. Upami jus buah dianggo, pastikeun yén éta henteu ngandung aditif pikeun nyegah pertumbuhan baktéri / jamur, sabab ieu ogé bakal maéhan ragi. Ogé henteu pernah nganggo jus anu ngandung pemanis buatan tibatan gula salaku bahan utama. Ragi teu tiasa fermentasi aranjeunna. Kira-kira satengah gula anu bakal dianggo ku ragi bakal janten CO2 sareng satengah étanol salaku hasil gigir tina produksi énergi (pikeun inpormasi anu langkung lengkep, pariksa «Prosés biokimia fermentasi sukrosa» dina Wikipedia). Ieu ngandung harti yén dina tungtungna anjeun bakal boga c. %13-15 alkohol dina max (di dieu mangrupa kalkulator pikeun ABV mungkin). Aya wates pikeun ragi pikeun toléransi alkohol% janten nambihan langkung seueur gula moal ngahasilkeun langkung alkohol dina waktos ieu.

Lengkah 3: Nambahkeun Ragi

Tuang 100 ml campuran cai sugary anjeun kana cangkir leutik. Niiskeun nepi ka 36-38 C, sabudeureun suhu awak anjeun, lajeng nambahkeun ragi. Ragi garing, ragi instan atanapi ragi seger tiasa dianggo sabab henteu masalah. Antosan 30 menit atanapi langkung sareng anjeun kedah ningali sababaraha gelembung. Lajeng nalika kilju utama Anjeun tiis nepi ka 38 C tuang cai ragi dina cai sugary. Abdi henteu hoyong nganjang ka toko pabrik bir lokal, janten kuring nganggo ragi pikeun ngadamel roti. Sanaos spésiésna sami »Saccharomyces cerevisiae», ragi sampanye langkung saé dibandingkeun sareng ragi tukang roti sabab gaduh kasabaran alkohol anu langkung luhur sahingga tiasa salamet dina alkohol 17-18%. Ragi tradisional bakal maot dina% 14-15.

Lengkah 4: Balon

Konci udara atanapi balon tiasa dianggo pikeun ngajagaan tina kontaminasi. Upami Anjeun keur make balon a, Pierce 2-3 liang leutik jeung pin sarta nempatkeun balon dimana tutup botol. Balon kedah naek saatos 1 jam atanapi langkung. Sanajan métode ieu téh alus dina ngajaga bets Anjeun, aranjeunna sabenerna teu diperlukeun tur pilihan. Upami anjeun teu gaduh nay eta ngan ulah ngégél tutup botol teuas teuing tur pastikeun yén hawa bisa kaluar. Upami anjeun henteu nutupana cekap, tiasa aya panyerang sapertos laleur buah, anu ngandung baktéri cuka, baktéri anu ngarobih étanol janten asam, sareng ngotorkeun campuran anjeun. Upami anjeun ngégél teuing éta bakal ngabeledug kusabab gas. Kusabab éta kudu disegel pisan sacara bébas pikeun ngidinan gas escaping, tapi kudu cukup kedap pikeun ngidinan sababaraha formasi tekanan minimal dina botol.

Lengkah 5: Antosan

Antosan sakitar 2 dugi ka 3 minggu dugi ka produk anjeun lirén ferméntasi. Lamun anjeun teu bisa nempo atawa ngadéngé sagala gelembung ngabentuk jeung / atawa mendung kilju geus jadi leuwih jelas, salaku ragi maot netep handap di handap, prosés fermentasi réngsé. Anjeun kedah ningali sédimén bodas di handap. Upami anjeun hoyong inuman anu langkung saé tuangkeun kilju alkohol anjeun ayeuna dina botol sanés sareng cobian henteu mindahkeun sédimén ieu di handap. Saatos ngantosan sadinten atanapi dua dinten tiasa aya lapisan sédimén ragi énggal supados prosés ieu tiasa diulang deui. Sanggeus 2-3 poé kudu aya euweuh cloudiness dina anggur jeung kudu rada jelas.

Hambalan 6: Flavoring

Flavoring nyaeta pilihan tapi lamun nyoba secukupnya kilju nu, Anjeun bisa manggihan rasa rada dahsyat tur garing. Kool-bantuan tiasa dianggo salaku agén perasa anu murah sareng efektif. Sajaba ti nambahkeun rasa amis jeung fruitiness kana kilju nu, koolaid ogé bisa mask cloudiness nu (sakumaha kuring geus teu antosan ragi ka settle di handap dina bets ieu) jeung nambahkeun warna. Pilihan rasa sapinuhna opsional tapi kuring resep nganggo anggur atanapi jeruk.

Hambalan 7: Produk ahir

Congrats, anjeun nembé ngadamel kool bantosan kilju/anggur! 1 Jalma Ngadamel Proyék Ieu!

Rekomendasi

Naha anjeun hoyong nginum alkohol tanpa mayar teuing? Upami Sadérék, teras artikel ieu dijieun ngan pikeun anjeun. Kami bakal ngajarkeun anjeun léngkah-léngkah kumaha carana ngadamel Kool Aid Wine. Merek anggur anu mahal sareng bir otentik masih tiasa langkung saé tibatan inuman ieu tapi anjeun teras-terasan bébas nyobian anu énggal. Anu mimiti, ieu mangrupikeun daptar hal anu anjeun peryogikeun:

  • 14 gelas cai bersih
  • 2 bungkus Kool-aid (anjeun tiasa milih rasa anu dipikahoyong)
  • 1 pakét ragi roti garing tradisional (ngajauhan tina “gancang-naék”)
  • 3 1/2 cangkir gula (pilih nu bodas)

Léngkah 1.) Kumpulkeun sadaya bahan anu disebatkeun di luhur sareng kéngingkeun botol naon waé. Anjeun tiasa nganggo botol anu aya di bumi. Ngan pastikeun yén anjeun ngumbah aranjeunna tuntas. 2.) Ngabersihan sagala hal nu bakal Anjeun pake pikeun kagiatan ieu. Kulub sababaraha cai dina panci badag salila sahenteuna 3 menit teras lebetkeun selang karét, corong sareng botol anu anjeun pilih kana pot éta. Disinfect sadayana supados anjeun henteu karacunan. 3.) Meunang pot sejen tur kulub ayeuna cai nu bakal Anjeun pake pikeun anggur. Nangtukeun jumlah cai anu anjeun peryogikeun nganggo botol anu anjeun kumpulkeun. Nempatkeun gula kana cai jeung terus aduk solusi pikeun gula sagemblengna ngalembereh. 4.) Neruskeun ragi. Kéngingkeun cangkir. Eusian satengah gelas cai (haneut). Nempatkeun ragi kana cangkir babarengan jeung 1 sdm gula. Aduk solusi ngan sanggeus sababaraha menit. Ngidinan gula jeung ragi ka settle dina cangkir munggaran. 5.) Tuang cai gula ti hambalan 4 kana botol nu Anjeun gaduh. Anjeun tiasa nganggo corong pikeun léngkah ieu. Nanging, pastikeun yén anjeun parantos ngabersihkeun barang sateuacan anjeun nganggo. Ogé, ulah pinuh ngeusian botol. Ninggalkeun sababaraha rohangan pikeun pangaluyuan. 6.) Ngan tuang cai gula kana botol lamun geus kasampak busa. Sanggeus éta, tuang opat gelas deui cai (haneut) kana botol. Tutup eta kalawan cap jeung ngocok sakabeh botol. 7.) Ferment anggur sorangan ayeuna ku nutupan botol anjeun kalawan balon plastik inflated. Balon kudu boga liang leutik di jerona. Simpen botol anjeun dina tempat anu aman sareng kéngingkeun deui saatos 14 dinten atanapi saatos balon bénsin. 8.) Meunangkeun botol sakali anggur geus ferméntasi. Entong nyobian ngocok botol upami anjeun henteu hoyong nempatkeun sadaya usaha anjeun ka solokan. Rasakeun sakedik anggur anjeun. Upami rasana sami sareng cuka, hartosna éta henteu acan diferméntasi. 9.) Cabut ragi paéh tina anggur. Ieu tiasa dipendakan di handapeun botol. Ku kituna, anjeun bakal kudu meunang botol sejen. Atur eta orientasi tegak jeung mindahkeun anggur ka botol eta kalawan ngagunakeun selang karét sarta ku nyetel botol nu boga anggur tibalik ka handap. Ulah mindahkeun sakabéh anggur kana botol anyar. Ninggalkeun sabagian bareng jeung ragi paéh. 10.) Kéngingkeun Bantuan Kool anu anjeun mésér. Tuang aranjeunna kana anggur. Tutup botol jeung ngocok eta tuntas pikeun anggur anjeun tungtungna boga sababaraha rasa. Anjeun tiasa nyampur dua rasa anu béda upami anjeun hoyong. 11.) Antosan 7 dinten deui sareng waktos ieu, mindahkeun anggur kana botol anu langkung alit. Éta moal saé pikeun anjeun katingali nginum tina botol ageung. Coba kasampak rada santun ku nginum tina botol leutik. 12.) Anjeun ngan bisa inuman anggur anjeun sanggeus sejen 7 poé. Turutan protokol ieu pikeun anjeun gaduh rasa anggur anu saé dina ahir bulan. Saatos antosan panjang, ulah ragu pikeun ngabagikeun anggur anu anjeun damel sareng réréncangan anjeun. Tip tambahan : Anjeun gaduh pilihan pikeun niiskeun anggur anjeun sababaraha dinten sateuacan anjeun mindahkeun kana botol anu sanés. Ieu pasti bakal nyepetkeun transfer anggur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *