• SpruceSure, upami anjeun ngagaleuh udang langsung tina tank atanapi parahu, maka éta leres-leres seger sareng langkung saé tibatan beku. Tapi udang linggih di luhur tumpukan és dina kasus kadaharan ti laut henteu, kanyataanna, sabenerna seger. Aranjeunna parantos beku sateuacana sareng ayeuna parantos dilebur pikeun saha anu terang sabaraha lami. Pikeun hasil nu pangsaena, meuli IQF (individual gancang beku) udang dina cangkang jeung defrost aranjeunna sorangan.Ieu mana ganda pikeun sakabeh udang (ie jeung huluna masih napel). Huluna ngandung hiji énzim nu bisa gancang ngahurungkeun daging lembek lamun teu dipisahkeun tina awak langsung saatos panén.
  • The SpruceAnjeun teu kedah nganggo gelombang mikro pikeun nyéépkeun udang, atanapi ngantepkeun aranjeunna ngalembereh dina lokét dapur dina suhu kamar. Cara pangalusna pikeun defrost udang beku nyaéta dina colander dina kulkas sapeuting. Cara anu pangsaéna nyaéta ngégél aranjeunna dina kantong Ziploc kalayan hawa dipencet sareng teras ngajalankeun cai tiis dina kantong salami lima dugi ka 10 menit. Ulah make cai haneut atawa panas, sarta ulah ngalir cai ngaliwatan aranjeunna tanpa kantong, atawa udang bakal soak nepi cai sarta jadi baseuh. Éta ogé naha urang nyarankeun colander dina metoda pikaresep – sangkan udang teu mungkas nepi waterlogged.
  • The Spruce Eats / Julia Hartbeck Kusabab udang masak gancang kalayan panas tinggi, grilling mangrupakeun cara hébat masak kadaharan ti laut. Tapi kusabab waktos masak anu gancang, dua menit per sisi umumna leres. Éta hartina anjeun teu hayang runtah waktu flipping aranjeunna hiji-hiji. Nalika anjeun dugi ka anu terakhir, aranjeunna parantos asak.Skewering udang ngajadikeun eta gampang ngahurungkeun aranjeunna sarta ngajadikeun eta harder hiji atawa dua ragrag ngaliwatan ngilu bari nulungan aranjeunna tetep bentukna. Tapi perhatikeun: hiji tusuk sate tiasa waé henteu cekap. Coba ngabalikeun jajar udang dina hiji tusuk sate sareng sigana bakal puteran. A skewer ganda bakal nyegah éta sarta ngajadikeun flipping udang snap a.
  • The SpruceWhen resep nelepon pikeun deveining udang, éta sabenerna ngabejaan Anjeun ngaleupaskeun saluran pencernaan. Sarta bari disada unsavory, aya nanaon intrinsik goréng ngeunaan dahar saluran pencernaan udang. Tapi peujit udang bisa ngandung keusik jeung leutak, sarta bari anjeun bisa jadi teu ngarasakeun eta, tékstur gritty henteu teuing pikaresepeun.Cara panggampangna pikeun devein udang nyaéta ku sapasang gunting dapur atawa péso paring seukeut. Kantun snip atawa motong lamping deet sapanjang luhureun udang ti tungtung lega arah buntut jeung kerok kaluar strip hideung saeutik. Kaéndahan metode ieu nyaéta anjeun ogé tiasa ngabersihan cangkang langsung (atanapi ngantepkeunana, gumantung kana kumaha anjeun ngagunakeunana). Nuluykeun 5 ti 8 handap.
  • The Spruce Eats / Nita West Di réa patempatan di dunya, udang resep didahar ku cangkangna – aranjeunna renyah sareng seungit. Tapi éta mangrupikeun karesep sareng kaputusan pribadi pikeun ngahapus cangkang. Dupi anjeun nyabut cangkang saméméh masak? Atawa sanggeus? Atawa anjeun bakal ngawula aranjeunna kalayan cangkang on sarta ninggalkeun tugas miceun ka sémah anjeun?Kalolobaan jalma ngarasa pabalatak sarta repot pikeun mesek unggal udang saméméh dahar eta-utamana lamun aranjeunna keur dilayanan salaku hors d’oeuvres di pihak cocktail. Atawa dina piring pasta atawa stew, dimana anjeun kudu nyokot udang nepi jeung meunang saos sakuliah ramo Anjeun.
  • The SpruceNajan sagala hal nu karek maca di luhur, hiji waktu nalika éta henteu ngan bisa ditarima tapi ogé leuwih hade ninggalkeun cangkang on udang anjeun nalika masak gancang, kawas grilling. Éta sabab cangkangna ngajagi aranjeunna tina panas garing anu parah, ku kituna anjeun langkung kamungkinan teu kaleuleuwihi sareng aranjeunna tetep juicy nalika anjeun ngegel. Éta ogé ngabantosan aranjeunna ngajaga bentukna tibatan ngagulung sakumaha anu gampang dilakukeun.
  • The Spruce Lamun mesek udang anjeun saméméh masak atawa porsi, ulah ngan buang cangkang dina jarian. Cangkang crustacea (éta hartina hurang ogé lobster, crayfish, jeung yuyu) dieusian ku rasa. Aranjeunna konci pikeun nyieun bisque flavorful atawa stock kadaharan ti laut. Simpen cangkang udang dina kantong seleting dina freezer dugi ka anjeun siap dianggo.
  • The SpruceLike daging jeung jangjangan, otot dina kadaharan ti laut diwangun ku bundles sél protéin serat. Dina lauk jeung kadaharan ti laut, kumaha oge, bundles leuwih pondok, sarta jaringan konéktif nu nahan aranjeunna babarengan leuwih thinner. Ku kituna, lauk jeung kadaharan ti laut masak leuwih gancang ti daging jeung jangjangan. Shimp ogé leutik, jadi teu butuh loba waktu pikeun panas nembus aranjeunna.Teu kawas daging, nu asak ngaliwatan di sabudeureun 160 F, udang pinuh asak nalika interiors saeutik maranéhna ngahontal 120 F. Éta gé balik ti tembus bluish-héjo (gumantung kana jenis udang nu nuju masak) kana pink opak. . Mun aranjeunna ngagulung nepi kana O saeutik ketat, aranjeunna overcooked.

Salah sahiji hal anu paling urang bajoang salaku tukang masak di bumi nyaéta nyiapkeun udang tanpa nyusut, sabab urang sok milarian masakan anu ngeunah sakumaha pikaresepeun. Dinten ieu kami bakal nunjukkeun anjeun cara anu paling épéktip pikeun nyegah ieu kajadian sareng kéngingkeun hasil anu langkung saé nalika masak kadaharan laut anu nikmat ieu. Udang dihijikeun ku ruas beuteung atawa strips anu melu babarengan jeung boga lapisan hardened. Jalur ieu nyababkeun udang gancang ngaleutikan nalika asak, ku kituna disarankeun pikeun nyéépkeunana sateuacanna, ngadamel potongan jero antara bagian-bagian beuteung ieu sareng adaptasi metode masak dumasar kana piring anu bakal disiapkeun.

  • Naha udang ngaleutikan?
  • Kumaha lamun kuring meuli udang beku?
  • Tips pikeun nyegah udang shrinkage
    • Jieun motong di bagian handap beuteung
    • Meuli udang IQF
    • Ngalembereh aranjeunna leres
    • Ulah overcook udang
    • Masak udang jeung lemon
    • Resep nu patali

Naha udang ngaleutikan?

Alesan naha ieu kajadian sabab bagian handap unggal udang dihubungkeun ku ruas anu ngabagi beuteungna. Bagéan beuteung ieu muscular, dihijikeun babarengan, ditutupan ku lapisan hardened sarta ngidinan udang pikeun mindahkeun. bagian beuteung udang Penaeus Indicus atawa hurang bodas Lamun nyokot hiji up kalawan leungeun anjeun anjeun bakal nempo bagéan ieu salaku strips leutik atawa strips nu melu atawa ngabengkokkeun kana silih di wewengkon beuteung na. Strips ieu ngabalukarkeun udang gancang ngaleutikan nalika masak. Sababaraha udang jadi leuwih leutik ti batur mun anjeun masak aranjeunna; sakumaha aturan umum, udang leutik condong ngaleutikan leuwih ti leuwih badag.

Kumaha lamun kuring meuli udang beku?

Upami anjeun ngagaleuh udang beku, émut yén anu linggih dina luhureun tumpukan és di toko seafood henteu énggal. Udang ieu beku sareng dilebur pikeun saha anu terang sabaraha lami. Meuli udang hirup seger ti laut, walungan atawa balong bakal mastikeun yén maranéhna bener seger jeung leuwih hadé ti beku. Sanajan kitu, ieu teu pisan sering kasus!

Tips pikeun nyegah udang shrinkage

Pikeun masihan anjeun pituduh pikeun ngabantosan anjeun nyiapkeun tuangeun anu langkung saé, kami bakal masihan anjeun tip anu paling penting pikeun nyegah udang janten leutik sateuacan sareng saatos masak.

Jieun motong di bagian handap beuteung

Kusabab hurang boga bagéan beuteung ieu nu nahan aranjeunna babarengan, anjeun bakal kudu nyieun motong jero dina underside unggal udang. Potongan ieu bakal megatkeun sendi ieu nu bakal nyieun eta kurang kamungkinan kana curl atawa ngaleutikan nalika asak. Pilihan séjén nyaéta motong aranjeunna dina bentuk kukupu, potongan khusus pikeun nyiapkeun udang panggang atanapi panggang.

Meuli udang IQF

Udang ieu mangrupikeun anu pangsaéna pikeun nyéépkeun beku sabab parantos ngalaman prosés IQF (Individual Quick Freezing). Mésér dina cangkang sareng ngalembereh sorangan.

Ngalembereh aranjeunna leres

Salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun ngalembereh udang nyaéta nempatkeunna dina colander dina kulkas atanapi anjeun ogé tiasa ngalembereh dina suhu kamar. Anu sanésna nyaéta nempatkeun udang dina kantong anu disegel atanapi kantong Ziploc henteu paduli naha hawa akumulasi di jero, teras ngajalankeun cai ketok kana kantong dina suhu kamar. Entong nganggo cai haneut sareng pastikeun kantongna disegel pageuh pikeun nyegah cai asup.

Ulah overcook udang

Naha dipanggang, dipanggang atanapi dipanggang, émut yén udang kedah asak henteu langkung ti 3 menit dina saban gigir. Émut yén langkung ageung udang, langkung lami anjeun kedah masak, sareng pastikeun yén udang cukup teguh. Upami anjeun kulub udang, anu idéal nyaéta aranjeunna sateuacana dilebur, tuang kana cai anu ngagolak sareng ngantepkeun masak salami 3 menit, teras tuang kana cai és pikeun nyegah aranjeunna masak sareng ngaleutikan.

Masak udang jeung lemon

Upami anjeun parantos nyéépkeun udang kalayan leres sapertos anu kami tunjukkeun ka anjeun dina léngkah-léngkah sateuacana, hal anu pangsaéna nyaéta masak aranjeunna dina jeruk nipis atanapi jeruk nipis, lakukeun salami 20 menit sareng anjeun bakal ningali hasilna.

Resep nu patali

Garis antara udang sampurna asak jeung messed-up estu ipis, nu bisa nyieun masak hal ngarasa intimidating. Tapi kami di dieu pikeun nyarioskeun ka anjeun yén anjeun henteu kedah sieun-urang sadayana ngeunaan ngawangun kapercayaan di dieu di Dasarna. Hayu urang diajar kumaha carana ngabejaan lamun udang asak, kumaha carana sangkan aranjeunna lembut sarta juicy unggal waktu . Hayu urang angkat kapercayaan crustacea anjeun ka jangkung anyar. Udang masak gancang pisan, sawaréh naha aranjeunna sering langkung atanapi kirang asak. Aya kirang tina margin kasalahan nalika aya hiji hal anu ngan dina skillet salila tilu atawa opat menit, nu sabaraha lila urang biasana masak udang. Anjeun tiasa masak udang dina panas handap pikeun periode nu lila, tapi pikeun hasil pangalusna, urang resep ngagoreng atawa tumis udang dina panas tinggi . Éta masihan aranjeunna tékstur anu pangsaéna, juicy sareng lembut, tanpa kenyal senar. Pikeun ngamimitian, pastikeun udang anjeun deveined . Anjeun tiasa ngalakukeun ieu nyalira, atanapi naroskeun ka jalma anu aya di counter seafood atanapi pasar lauk anjeun pikeun nyiptakeunana. Simkuring resep udang deveined sabab … nya, aya kirang kotoran. (Éta naon éta garis poék, jalma.) Tapi ogé kusabab doneness of udang bakal salawasna jadi gampang pikeun nangtoskeun nalika aranjeunna geus motong sapanjang deui, exposing aréa permukaan leuwih. Konsistensi mangrupakeun bagian badag tina udang ngeunah. Anjeun hoyong mastikeun yén sadaya udang anjeun ukuranana sami (henteu aya campuran jumbo sareng udang sedeng) sareng lebetkeun panci dina waktos anu sami . Henteu kedah aya udang anu ngagolér di luhur. Hiji-hijina jalan pikeun masak udang sacara merata nyaéta nyebarkeunana dina hiji lapisan , di handapeun pan, ku kituna aranjeunna sadayana kakeunaan kana permukaan panci anu dipanaskeun. Ku kituna urang nempatkeun sakabéh thawed urang, deveined udang dina lapisan tunggal dina skillet panas. Sareng urang henteu nyabak aranjeunna. Urang ngantep aranjeunna ngagoreng sareng sababaraha mentega atanapi minyak zaitun, keras sareng gancang, sakitar 1-2 menit . Udang mimitina bakal lengket kana loyang, tapi saatos bagian luarna parantos asak aranjeunna bakal ngaleupaskeun tina loyang sacara alami. Sakali anjeun bisa mindahkeun udang sabudeureun gampang, flip aranjeunna sadayana onto sisi sabalikna. Anjeun bakal perhatikeun sisi anu dibalikkeun nyaéta bodas sareng oranyeu, tanda yén luarna parantos asak. Sisi anu anjeun nembé dibalikkeun kana loyang bakal janten warna anu sami dina sakedap atanapi dua menit, tapi kumargi urang henteu gaduh téknologi pikeun visi sinar-x acan, urang henteu tiasa ningali jero udang pikeun terang naha éta bodas. Janten naon anu urang laksanakeun? Kumaha urang bisa ngabejaan yen udang geus rengse masak? Ieu trik: Anjeun hoyong tetep panon dina crevice dina tonggong udang tempat urat dipiceun. Tetep dikonci onto bagian thickest tina udang (tungtung sabalikna sakumaha buntut), sarta lamun daging dina dasar crevice nu robah tina tembus kana opak, udang geus rengse. Geus asak. Urang jangji. Entong mikir, “Oh, menit tambahan … ngan pikeun mastikeun.” Hiji-hijina hal anu pasti bakal dilakukeun nyaéta overcook aranjeunna. Angkat aranjeunna tina panas langsung . Sanaos dipareuman panasna, panci masak udang tetep panas. Éta hartina udang bakal neruskeun masak lamun maranéhna masih dina skillet nu. Mindahkeun kana pasta, greens, polenta, salad, atawa ngan hiji ol badag ‘piring pikeun porsi. Pangajaran di dieu nyaéta yén anjeun moal tiasa malire udang anjeun. Anjeun kedah nengetan aranjeunna. Dengekeun, tingali, sareng ngartos naon anu aranjeunna jalani. Janten aya pikeun aranjeunna. Lamun kitu, anjeun bakal geus sampurna asak udang unggal waktu. Oké. Ieu dimimitian disada kawas nasihat hubungan. Sanés. Ieu ngeunaan crustacea juicy.

Udang resep nongkrong dina luhureun bubur. Ngan FYI.

Gambar mungkin berisi Makanan Piring Tepung Mangkuk Hewan Seafood Sea Life sareng Udang Brunch, dahar beurang, atawa dinner, urang geus pernah teu bungah ngeunaan amis, hurang garlicky jeung bubur kéju. Témbongkeun Resep

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *