Masak Jeung Roe Seger: A Rite of Spring The hipu, nikmat endog jeung sacs endog tina rupa-rupa lauk mangrupakeun saréat musiman patut dicoba, sanajan keur uninitiated. Ku kituna, panulis dahareun Bonny Wolf nyarankeun, ulah balk lamun fishmonger anjeun nanya lamun rék tetep roe nu.

Pamadegan

Roe Rockfish sauteed jeung mentega ramuan, dina piring jeung ngaganjel lemon jeung peterseli Nalika kuring angkat ka tukang lauk lokal kuring nembé, kuring ningali di sagigireun set roe shad roe sababaraha wadah plastik anu teu ditandaan dina és anu ditumbuk tina kotak pajangan. Anu saurang ngayakeun roe perch bodas, ceuk kuring, sareng roe rockfish anu sanés. Sanggeus sababaraha taun di basisir Mid-Atlantik, kuring geus diajar cinta ka pelesir spring ephemeral of shad roe. Teu kungsi kajadian ka kuring, kumaha oge, yen roe (endog) lauk sejenna bisa asak sarta ngarasakeun ogé. Loba resep nelepon pikeun parboiling nu roe saméméh sauteing atawa baking. Kuring langsung kana kagorengan. Ieu kudu asak lalaunan dina panas low. Ieu tricky pikeun meunangkeun eta ngan katuhu, sarta roe overcooked henteu ngan garing tapi ogé rasa-gratis. Ogé, kantong bisa ngabeledug, sarta endog lauk bisa ngapung di juru masak jeung splatter sakuliah dapur. Sanajan kitu, lamun taliti tusuk mémbran roe urang ku jarum, aya kamungkinan saeutik bitu. The fishmonger ceuk paling roe lauk meunang dialungkeun kaluar sabab shoppers – kawas kuring – teu wawuh jeung nanaon tapi shad roe. Lauk spring, cenah, pinuh ku roe tapi lolobana jalma nyebutkeun aranjeunna teu hayang. Teu kawas éta ide anyar. Roe lauk geus relished sahenteuna saprak Mesir kuna, sarta ieu ilahar didahar di AS anyar salaku abad ka-20. Dina siaran pers taun 1941, contona, Departemen Dalam Negeri AS ngadorong urang Amerika pikeun ngadahar roe lauk. «Di sadaya nagara beradab,» release nu berbunyi, «the roes lauk tangtu anu kualitas luhur dipikawanoh tur classed diantara paling berharga produk perikanan. Waktu éta, nu roe of salmon, sturgeon, whitefish jeung herring roe anu sagala canned «pikeun delectation of gourmets Amérika,» nurutkeun siaran pers ieu. Éta ogé didorong salaku sumber protéin anu saé – saé sapertos lauk asalna. Sanajan kitu, éta ogé luhur koléstérol. Kuring mimiti ékspérimén. Kuring ngeruk kantong konéng bulak leutik ngeusi endog perch bodas hipu dina tipung seasoned; Kuring dipped nu roe darker tina rockfish (dipikawanoh nguap salaku bass belang) dina cornmeal jeung sauteed eta dina mentega. Roe perch bodas éta hampang kalayan tékstur creamy, sedengkeun roe rockfish miboga rasa kuat, leuwih kawas shad roe. Anu paling petualang anu kuring kéngingkeun nyaéta masak sadayana roe shad (lauk bikang) dieusi kantong roe shad sareng dimasak kalayan bumbu, lemon sareng daun bawang salami langkung ti genep jam dina oven anu laun. Shad mangrupa lauk incredibly bony, sarta téori éta tulang leutik ampir bakal ngalembereh ngaliwatan paparan berkepanjangan panas, ceuk nu fishmonger. “Anjeun pasti bercanda,” jawab kuring. Éta garis hipu antara lauk sampurna asak jeung lauk overcooked? Tétéla anjeun tiasa nyebrang nalika masak sadayana shad. Ngareureuwas, duanana lauk jeung roe éta beueus sarta flavorful. Bonny Wolf mangrupikeun pangropéa kontribusi Dapur Window, komentator dina Edisi Minggu Minggu NPR sareng kontributor biasa pikeun bagian tuangeun Washington Post . Anjeunna panulis Talking with My Mouth Full: Crab Cake, Bundt Cake and Other Kitchen Stories (St. Martins 2006), sareng nuju damel dina buku ngeunaan kadaharan ti Maryland’s Eastern Shore. Inpormasi langkung seueur sayogi di bonnywolf.com. Sababaraha roe kerang, ogé, dianggap ngeunah hébat – utamana tina lobster, scallops jeung landak laut. Roe kerang sering disebut karang, ngarujuk kana warna oranyeu-beureum na. Endog ieu dipaké dina saos atawa nyieun mentega majemuk. Roe curdles lamun diwenangkeun kulub jadi kudu ditambahkeun kana cair panas, teu ngagolak. Lajeng aya roe cageur. Asin endog sturgeon robah jadi caviar, nu paling méwah ti roe. Bottarga (Italia) atawa boutargue (Perancis) sok disebut caviar lalaki miskin. Roe of mullet abu diasinkeun, dipencet sareng garing di panonpoé. Sakali, éta dijual encased dina lilin tapi ayeuna leuwih mindeng vakum dipak. Kawas roes olahan sejen, bottarga / boutargue sadia online. Hal ieu thinly sliced ​​​​sarta dilayanan dina roti bakar atawa di salads, atawa grated jeung tossed jeung pasta. Sicilians nempatkeun irisan dina tomat asak. Taramasalata teh Yunani nyokot on naon anu kudu dipigawé kalayan kapok lauk roe. Lauk pilihan nyaéta mullet abu, tapi kusabab éta hésé manggihan, lolobana taramasalata dijieun tina lauk mas. Kuring mendakan toples di pasar Yunani sareng ngadamel dip krim nganggo roti susu, minyak, jeruk nipis sareng yogurt. Ieu pink bulak geulis tur mildly adiktif. Roe seger sareng kapok biasana dianggo pikeun ngadamel sushi. Upami menu daptar hiji hal sareng uni, contona, éta roe landak laut. Seger atanapi kapok, beureum caang atanapi konéng bulak, roe lauk mangrupikeun upacara kuliner musim semi. Ku kituna ulah balk jadi gancang mun anjeun ditaros upami Anjeun hoyong tetep roe.

Tumis Roe Perch Bodas Jeung Bawang jeung Bawang bodas

Sakur roe seger tiasa dimasak ku cara ieu. Rasa bakal béda nurutkeun lauk. Roe perch bodas aya dina kantong leutik sareng gaduh rasa anu hampang. Resep ieu dumasar kana hiji keur shad roe ti Dori Sanders ‘Nagara masak (Workman 1995). Ngajadikeun 4 servings 1/4 cangkir susu Uyah jeung cabe hideung Freshly taneuh secukupnya 2 sendok cornmeal 2 sendok tipung serbaguna 8 nepi ka 10 sét bodas perch roe 3 sendok minyak canola 1 bawang badag, satengah, lajeng irisan ipis 1 séndok bawang bodas finely dicincang 1 séndok jeruk nipis seger Dina baking piring deet, ngagabungkeun susu, uyah jeung cabé jeung mix ogé. Dina piring baking deet kadua, ngagabungkeun cornmeal jeung tipung jeung mix ogé. Dip heula roe kana campuran susu, lajeng kana campuran cornmeal, palapis sakabeh sisi. Dina skillet beurat, panas 2 sendok minyak leuwih sedeng luhur panas nepi ka panas tapi teu ngaroko. Tambahkeun roe jeung masak di hiji sisi nepi ka emas-coklat, 2 nepi ka 3 menit. Taliti balikkeun roe jeung masak pikeun 2 nepi ka 3 menit deui. Panutup pan jeung neruskeun masak dugi roe geus asak ngaliwatan, 3 nepi ka 4 menit. Mindahkeun kana piring haneut. Dina skillet sarua, panas minyak sésana nepi ka panas tapi teu udud. Tambahkeun bawang jeung masak, aduk aya kalana, dugi lembut sarta enteng browned, ngeunaan 8 menit. Tambahkeun bawang bodas jeung masak, aduk remen, pikeun menit sejen. Tambahkeun jeruk nipis, aduk nepi ka nyampur ogé, sarta campuran séndok leuwih roe nu. Ladenan geura.

Rockfish Roe Jeung bumbu

Sakur roe seger tiasa dimasak ku cara ieu. Rockfish roe boga rasa kuat rada kawas shad roe. Resep ieu diadaptasi tina hiji di The New York Times Cookbook ku Craig Claiborne (Harper & Row 1961). Kuring resep rasa roe asak dina mantega tinimbang minyak jeung pamahaman yen eta up gajih dahareun geus euyeub. Ngajadikeun 4 servings 1/4 cangkir mentega 4 sét rockfish roe Uyah jeung cabé, rasa 2 séndok jeruk nipis 1 séndok dicincang peterseli 2 séndok dicincang chives 2 sendok thyme dicincang Dina badag, skillet beurat, panas mentega jeung nambahkeun roe nu. Sprinkle jeung uyah jeung cabé. Masak roe dina dua sisi, péngkolan sakali taliti, ngeunaan 10 menit total waktu masak. Nalika roe geus enteng browned tur asak ngaliwatan, mindahkeun kana platter panas. Tambahkeun bahan sésana kana skillet. Panas, aduk, jeung tuang leuwih roe nu. Ladenan geura.

Panggang Sakabeh Shad Jeung Roe

Éta counterintuitive masak lauk leutik sadayana sadinten. Nanging, kusabab shad mangrupikeun lauk tulang, éta dimasak dina oven anu laun salami langkung ti 6 jam supados tulangna janten cukup lemes kanggo tuang. Oddly, éta pohara alus. Shad mangrupakeun lauk utamana flavorful. Mibanda peujit fishmonger jeung ngabersihan a bikang (atawa roe) shad ninggalkeun sirah jeung buntut gembleng. Roe bakal dipiceun pikeun meresihan lauk tapi kedah dipulangkeun deui ka rohangan lauk kanggo masak. Loba cookbooks Maryland heubeul gaduh resep pikeun shad lila-masak ieu dipanggang kalawan roe. Ngajadikeun 4 servings Minyak zaitun 2 leuh Uyah jeung cabé Sakabeh bikang (roe) shad, cleaned, kalawan roe 1 lemon, potong satengah 6 sprigs datar-daun peterseli Preheat oven ka 250 derajat. Cimata sapotong aluminium foil cukup badag pikeun nahan sakabeh lauk. Dina loyang roasting, nempatkeun aluminium foil ngagurilap sisi luhur jeung sikat ku minyak zaitun. Thinly nyiksikan leeks cleaned tur atur satengah handap tengah foil. Uyah jeung lada lauk jero tur luar sarta nempatkeun dina luhureun leeks. Peras jeruk nipis kana lauk. Pastikeun roe geus snugly di tempat sarta eusian rohangan lauk jeung sesa leeks jeung peterseli nu. Teundeun lauk dina oven pre-heated. Sanggeus 3 jam, piceun lauk jeung balikkeun deui. Masak pikeun sejen 3 jam. Angkat ti oven, unwrap lauk jeung potong porsi.

Taramasalata

Ieu teh roe dip Yunani kawentar. Upami dilakukeun leres, éta hampang sareng lapang sareng warna oranyeu-pink bulak anu éndah. Loba juru masak Yunani nyarankeun ngagunakeun hiji mixer stand listrik tinimbang processor dahareun pikeun meunangkeun airy, taramasalata mengembang. Resep ieu dimimitian dina processor dahareun jeung ngalir ka mixer. Paling resep nelepon pikeun roti salaku thickener a, sanajan kentang kadang diganti. Ngajadikeun ngeunaan 4 cangkir 10 ons tarama (ikan mas)* 2 bawang beureum, dicincang kasar 2 siung bawang bodas ditumbuk 3 sendok jeruk nipis seger 1 séndok Dijon mustard Ciwit gula Baguette sakabeh, potong keureut 1 1/4 cangkir susu (naon wae) 1/2 cangkir minyak zaitun Lada hideung anyar digiling 1 cup lemes (Yunani) yogurt Roti pita Pikeun miceun uyah tina roe, baris ayakan bolong jeung cheesecloth, nempatkeun roe dina tabung jeung ngajalankeun dina cai tiis salila 5 menit. Gently pencét pikeun kaluar cai sarta nempatkeun dina mangkok tina processor dahareun. Tambahkeun shallots, bawang bodas, jeruk nipis, mustard, ciwit gula jeung satengah tarama. Pulse nepi ka campuran rata. Mindahkeun kana mangkok hiji mixer stand listrik, tanpa ngumbah processor dahareun. Dina mangkok badag, soak roti dina susu, péngkolan jadi sakabéh roti geus moistened. Squeeze roti sakumaha garing sabisa – kudu aya ngeunaan 1 1/2 cangkir – sarta nempatkeun dina processor dahareun. Pulsa pikeun ngagabungkeun. Tambahkeun ka campuran dina mixer. Kalawan motor ngajalankeun di speed low-sedeng, tambahkeun minyak zaitun dina aliran slow, ajeg, sakumaha anjeun bakal nyieun mayonnaise, nepi ka campuran éta kawas mousse mengembang. Tambahkeun sésana tarama jeung jumlah berehan cabé, sarta melu di yogurt teh. Ngalereskeun bumbu. Lamun sigana kandel teuing, ipis jeung susu saeutik. Taramasalata tiasa disimpen dina toples katutupan dugi ka saminggu dina kulkas. Ngawula kalawan roti pita. * Tarama sayogi di pasar Yunani sareng online.

Kombinasi sampurna amis tur haseum, lauk escabeche mangrupakeun piring populér diantara grup badag sarta kulawarga ngumpul babarengan. Pikeun hiji, penampilan anu haneut sareng usum panas ngajadikeun panon anjeun langsung nol dina méja makan. Rasa tangy tur caang na dibawa kaluar malah leuwih jauh ku rasa béda tina cuka sarta bel cabe. Escabeche mangrupakeun piring éndah, sarta salah sahiji nu jadi gampang nyiapkeun teuing! Escabeche1

Naon Escabeche?

Janten piring amis sareng haseum, anjeun panginten escabeche mendakan bumi di réstoran Cina, sareng tuangeun sapertos daging babi amis sareng haseum atanapi hayam jeruk. Nanging, éta sanés masalahna! Escabeche sabenerna boga ngambah ka Spanyol jeung Amérika Latin. Ieu masuk akal -– utamana tempo kumaha budaya baheula geus ingrained di urang pikeun abad. Anjeun tiasa milih ngagunakeun daging atanapi lauk pikeun resep ieu, tapi seueur, upami henteu paling milih anu terakhir. Urang Filipina henteu gaduh masalah sareng ieu, tangtosna -– hirup di Nusantara hadir kalayan kauntungan, salah sahijina nyaéta aksés gampang kana kadaharan laut! Lauk seger ngajajar di sela-sela pasar urang, boh baseuh boh garing. Anu penting nyaéta milih jinis lauk anu bakal dianggo. Dina kasus kuring, kuring resep ngagunakeun nila pikeun escabeche lauk kuring. Nanging, varian sanés anu ogé tiasa dianggo kalebet, tapi henteu dugi ka:

  • Lapu-lapu
  • Kakap beureum (Maya-maya)
  • Tanigue
  • Pampano
  • nila

Lauk ieu dagingna padet — hiji-hijina sarat pikeun piring ieu. Pastikeun, ogé, pikeun uyah lauk saméméh masak guna meunang leupas tina sababaraha lansa na. Jenis lauk anu anjeun anggo pikeun escabeche anjeun?

Kumaha Masak Lauk Escabeche

Hayu urang nyieun sababaraha escabeche lauk! Bari masak kalawan seafood bisa ngarasa kawas tugas daunting ka sabagian, nyieun escabeche lauk sabenerna rada gampang! Butuh waktu kira-kira 35 menit pikeun masak, jadi teu perlu ngarasa pressured atawa overly stressed. Mimitian ku nyiapkeun sadaya bahan anjeun. Sanggeus beberesih sarta salting lauk badag anjeun, nyiksikan 1 sedeng bel cabe beureum kana strips. Cabé beureum nyaéta paprika anu paling asak tina sagala paprika, sareng kombinasi sampurna amis sareng lada. Sayuran anu nyegerkeun ieu henteu ngan ukur ngajantenkeun piring anjeun langkung saé, tapi katingalina saé! Saatos nyiksikan hiji bawang beureum sarta crushing 5 cengkéh bawang bodas, anjeun geus siap pikeun ngamimitian masak. Urang ngawitan ngadamel escabeche lauk anjeun ku manaskeun satengah cangkir minyak goreng dina pan frying. Candak lauk anu anjeun bersihkeun sareng diasinkeun teras tumis kadua sisina, dugi ka duanana rada garing. Lamun anjeun geus wareg jeung doneness na, sisihkan nila Anjeun pikeun ayeuna. Ayeuna hayu urang mimitian nyieun “saos” pikeun escabeche lauk Anjeun. Dina pan bersih sejen, tuang sacangkir cuka bodas dina stovetop. Bawa ka kulub, lajeng nambahkeun gula, sakabeh peppercorn, sarta bawang bodas. Hayu bahan ieu masak pikeun ngeunaan hiji menit. Tos di bawang beureum anjeun sarta bel cabé, duanana sliced, teras masak nepi aranjeunna mimiti tenderize. Sprinkle satengah séndok téh uyah (atawa leuwih, nurutkeun rasa anjeun), lajeng aduk. Nyokot lauk nila nu tadi digoréng tuluy diasupkeun kana panci. Masak escabeche anjeun ngeunaan 2 nepi ka 3 menit; Anjeun teu hoyong lauk anjeun, atawa sayuran, overcook. Sakali waktu éta geus nepi, mareuman panas sarta mindahkeun escabeche anjeun kana piring porsi. Sapertos kitu, anjeun parantos masak! Nyiapkeun mangkok porsi badag tina heaping béas bodas (meureun malah sababaraha atchara homemade!) Jeung ngarasakeun escabeche lauk anjeun kalawan kulawarga anjeun. Hayu urang terang naon anu anjeun pikir ngeunaan piring anu nikmat ieu!

Resep Lauk Fun lianna

Pilari langkung seueur cara pikeun ngaraosan lauk di bumi sajaba ti escabeche lauk? Ieu dua milik kuring!

Ginataang Tilapia

Rasa anu sanés anu dinikmati ku urang Filipina sajaba amis sareng haseum nyaéta naon waé anu urang masak dina santan atanapi gata. Lamun haneut, lauk meaty minuhan rasa nutty tur euyeub tina gata, campur ngajadikeun pikeun kombinasi killer. Nila Ginataang (atawa sacara harfiah, nila dina santan) mangrupakeun hidangan nikmat tur ultra satisfying. Ditambah bayam sarta héjo sarta cabe peppers méré piring hiji tajongan tambahan tina bungbu, teuing! Éta saé pisan, anjeun bakal ngagaduhan langkung seueur (sareng langkung seueur sangu) sateuacan anjeun terang.

Crispy Tilapia Sticks

Upami Anjeun gaduh budak di imah anu bisa jadi picky eaters, salah sahiji cara pikeun ngayakinkeun aranjeunna dahar lauk téh, tangtosna, tumis aranjeunna! Gurame lauk Crispy mangrupikeun salah sahiji tuangeun anu paling populer di kalangan barudak boh déwasa. Sareng batang nila ieu generously crunchy na oh jadi nikmat. Naha anjeun resep atanapi henteu nganggo saos anu dicelup, ieu saé janten tuangeun atanapi tuangeun utama. Éta ogé cara anu saé pikeun ngaraosan masak sareng kulawarga anjeun — ngan ukur ningali aranjeunna tiasa ngémutan deui kenangan anu haneut sareng nostalgia sareng jalma anu anjeun dipikacinta. Waktu Prep 10 menit Waktu masak 25 menit Total Waktos 35 menit Porsi 3

  • 1 lauk badag 1 ka 2 lbs, cleaned jeung asin
  • 1 bel cabe beureum sedeng sliced ​​kana strips
  • 1 bawang beureum sedeng keureut
  • 1 cup cuka bodas
  • 5 siung bawang bodas ditumbuk
  • 1 séndok sakabeh peppercorn
  • 1/2 séndok téh uyah
  • 1/4 cangkir gula
  • 1/2 cangkir minyak goreng
  • Panaskeun minyak goreng dina wajan tuluy tumis kadua sisi lauk nepi ka rada garing. Sisihkeun.
  • Panas pan beresih jeung tuang-di cuka. Hayu kulub.
  • Tambahkeun gula, sakabeh peppercorn, sarta bawang bodas. Masak pikeun 1 menit.
  • Nempatkeun-di bawang jeung cabé beureum. Aduk jeung masak nepi ka sayuran anu lembut.
  • Naburkeun uyah lajeng aduk.
  • Pasang-di goreng lauk. Masak pikeun 2 nepi ka 3 menit.
  • Pareuman panas sarta mindahkeun kana piring porsi.
  • Ngawula. Bagikeun terasrasakeun!

porsi: 3 g Tonton pidéo masak: Éditor Delish milih unggal produk anu kami tampilkeun. Urang tiasa nampi komisi tina tautan dina halaman ieu. Dahareun, Bahan, Tableware, Seafood, Piring, Masakan, Garnish, Lauk, Sarapan, Jeruk, Pikir grilling lauk téh saluareun kaahlian anjeun? Psh – anjeun leres-leres tiasa ngadamel ieu! Urang kaasup resep pikeun kavling lauk béda, tapi sababaraha urang grilling buka-tos anu tuna, salmon, halibut, salmon, sarta swordfish. Tangtosna, udang ogé pilihan anu saé! Pilari resep lauk bakar hébat? Kami ngagaduhan aranjeunna. Coba tuangeun lauk panggang anu luar biasa kami. 1 ti 8 Tips pikeun Grilling Lauk Sampurna Tantangan nalika ngagoreng lauk aya dua kali. Hajat munggaran anjeun nyaéta pikeun ngagoreng lauk supados anjeun ngahontal luar garing bari mastikeun yén lauk bakal asak dugi ka asak. Tujuan ahir? A exterior nicely charred nu envelops tékstur lemes jeung luscious lauk. Lauk kayaning tuna, salmon, halibut, sarta swordfish, anu tékstur leuwih kawas sapi atawa babi, kudu grilled langsung dina ngilu teh. (Lauk anu langkung hipu, sapertos nila, sol, sareng flounder, sakapeung langkung saé nalika dipanggang dina pakét foil atanapi karanjang grill.) Resep: Tuna Panggang sareng Mentega Teri Lemon 2 ti 8 Grill kalawan Kapercayaan Tangtangan kadua anjeun, sareng panginten anu paling hese, nyaéta kumaha carana ngajaga lauk henteu nempel dina hawu – ngimpina unggal sirip lauk. Leyuran mangrupa grill well-prepped, produk garing, sarta tingkat ditangtoskeun tina grill panas, nu biasana sedeng-luhur. Resep: Salmon grilled kalawan mustard jeung bumbu 3 ti 8 Nyiapkeun Lauk pikeun Grilling 4 ti 8 Nyiapkeun grill Hurungkeun panas dina grill ka luhur sarta meunang siap nyiapkeun grille ngilu. Anjeun bakal hoyong mastikeun munggaran tur foremost yén grill ngilu anjeun sakumaha bersih jéntré. Nalika anjeun ngamanaskeun grill, nutupan pangilu sacara bébas ku aluminium foil. Panas sengit bakal ngabalukarkeun sagala lebu ngarecah sarta leyur. Ieu ogé ngaminimalkeun nempel. Dina panas na pangluhurna, ieu ngan kedah nyandak ngeunaan 10-15 menit. Resep: Jerk Halibut Steaks kalawan Kentang amis wedges 5 ti 8 Sikat pangirut grill nepi ka beresih Leupaskeun aluminium foil tina ngilu nu. Ngagunakeun sikat grill kaku-kabel, kerok ngilu bersih. Melu sababaraha lembar anduk kertas kana pasagi leutik atawa pad. Nangkep anduk kertas nganggo tong, celupkeun anduk kertas kana minyak, teras gosok kana palang-palang. Terus ngusap pangilu ku anduk kertas anu diminyakan nepi ka ngilu rada herang. Rencanana pikeun ngalakukeun ieu ngeunaan 5 kali. Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun ulang dip anduk kertas dina minyak pikeun tiap aplikasi. Resep: Tuna Steaks kalawan saos Lemon Caper 6 ti 8 Usum lauk anu leres Leupaskeun lauk tina fridge jeung enteng sikat kadua sisi jeung minyak. Usum ngan ku uyah kasar jeung lada hideung retak. Posisikeun sisi kulit lauk ka handap diagonal dina ngilu. Ieu henteu ngan ukur nyiptakeun tanda-tanda grill anu mumpuni anu anjeun tingali di réstoran, tapi ogé ngagampangkeun ngabalikeun lauk sabab éta dina sudut. Resep: Tuna panggang sareng saos mint 7 ti 8 Tinggalkeun waé! Ngurangan panas kana sedeng, nutupan grill, sarta ngantep masak! Ulah coba mindahkeun lauk nepi ka anjeun nempo yén sisi kulit ngabogaan sear nice jeung kasampak garing. Mun anjeun teu yakin iraha bade pariksa lauk ningali ieu, coba gently ngangkat ku spatula fine-edged sanggeus sababaraha menit. Lamun teu gampang ngangkat kaluar ngilu, hayu eta masak saeutik deui jeung pariksa dina interval 20 detik nepi ka rengse. resep: Grilled Salmon lemes Tacos 8 ti 8 Kumaha Flip Lauk Pikeun gampang flip lauk, ieu mangrupikeun trik anu saé anu henteu terang sadayana Master Panggangan. Ngagunakeun dua spatula rupa-edged, angkat fillet lauk underneath ti dua sisi jeung flip lauk. Lajeng nutupan jeung masak nepi lauk geus ngahontal doneness dipikahoyong. Upami anjeun teu gaduh dua spatula, kantun cobian nganggo garpu. Anjeun tiasa ngadamel tines garpu antara bar grill tur gently angkat fillet, teras balikkeun. Lamun asak leres, daging bakal teguh mun kabaran, flake gampang ku garpu, sarta kaciri opak kabeh jalan ngaliwatan. Resep: Grilled Swordfish kalawan Tomat-jeung-timun Salsa Nalika anjeun teu tiasa dugi ka basisir, bawa basisir ka anjeun… atanapi sahenteuna piring anjeun. Lauk bakar nyaéta salah sahiji kadaharan anu paling séhat sareng nikmat anu anjeun tiasa nyiapkeun diri. Hanjakal, lauk téh notoriously hésé grilled. Éta sababna kami di dieu pikeun ngabantosan. Upami anjeun resep lauk, tapi hariwang ngeunaan nempatkeun kana grill anjeun, tong hariwang, kami bakal ngagampangkeun.

Kumaha Masak Lauk Dina Grill – Persiapan

Hambalan munggaran nalika grilling nanaon, utamana lauk, nyaeta preheat grill anjeun dina luhur . Ieu ngalakukeun sababaraha hal. Mawa grill nepi ka suhu bakal mantuan dina caramelizing lauk jeung nyadiakeun tanda grill diartikeun nu nyadiakeun rasa gede pisan sadaya grillers cinta. Ngabogaan grill preheated ogé bakal ngurangan jumlah waktu lauk anjeun dina grill , hasilna kirang kasempetan pikeun lauk Anjeun garing kaluar. Anu pamungkas, preheating grill bakal nyegah sieun nomer hiji pikeun grillers lauk … nempel. Sanajan lauk pisan lean, éta sacara alami bakal ngaleupaskeun sorangan tina ngilu masak lamun geus rengse masak lamun grill ieu preheated leres. Konstanta séjén pikeun ngagoreng lauk nyaéta suhu . Naha kulit dihurungkeun atanapi pareum, suhu kedah sedeng dugi ka luhur, gumantung kana resep, sakitar 400-450 derajat Fahrenheit. Ayeuna nu grill anjeun preheated, anjeun ampir siap pikeun ngamimitian grilling lauk Anjeun. Hal anu terakhir anu kudu dilakukeun nyaéta ngabersihan grates masak ku sikat stainless steel pikeun ngaleungitkeun sagala lebu masak sateuacana anu masih kénéh tinggaleun. Ngan aturan jempol anu saé, grates masak anu bersih mangrupikeun kabutuhan naon waé anu anjeun tuang pikeun ngabantosan gampang ngaleungitkeun masakan panggang anjeun. Lamun geus ngalaman lauk nempel dina grates nu geus kaliwat, Chances anjeun teu preheat grill anjeun ka suhu grilling bener, atawa ngabersihan grates masak anjeun leres.

tips téhnik

Grilling Lauk anjeun kalawan Kulit On

  1. Ngidinan lauk anjeun diuk pikeun 5-10 menit pikeun mawa eta nepi ka suhu kamar saméméh generously oiling jeung bumbu eta saméméh nempatkeun eta dina grates masak Anjeun. Ieu bakal ngabantosan ngaleungitkeun kamungkinan nempel.
  2. Lamun hayang sear sisi daging, mimitina pastikeun pikeun minyak sisi daging lauk jeung nempatkeun eta sisi daging handap langsung dina ngilu jeung grill nurutkeun resep. Lauk sacara alami bakal ngabebaskeun diri tina ngilu masak saatos réngsé dipanggang di sisi éta. Mun searing teu on rencana kaulinan grilling anjeun, kantun nempatkeun sisi kulit lauk handap langsung dina ngilu teh.
  3. Per inci lauk, aturan umum nyaéta pikeun ngidinan 8-10 menit waktu grill. Ku kituna, upami lauk anjeun ketebalan dua inci, grill unggal sisi salila kira genep ka dalapan menit. Tapi éta salawasna mangrupakeun ide nu sae pikeun pariksa parentah nu aya dina resep Anjeun.
  4. Nalika waktuna nyandak lauk anjeun tina grill, geser spatula anjeun di antara daérah dimana kulit sareng daging papanggih. Ngagunakeun gerak sisi-ka-sisi, nyieun jalan anjeun antara dua wewengkon ambéh lapisan kulit tetep dina ngilu jeung ngan sapotong daging dipiceun tina grill dina.
  5. Sapertos biasa, pastikeun anjeun masihan waktos anu nyukupan pikeun lauk anjeun istirahat saatos pareum. 3-5 menit mangrupikeun waktos anu cekap pikeun ngantepkeun lauk santai sareng ngantepkeun jusna balik deui kana potongan lauk anjeun, janten langkung lembut.

Tips Téhnik

Grilling Lauk anjeun kalawan Kulit Pareum

  1. Pikeun mantuan ngurangan Chances lauk nempel kana grill dina, ngidinan ka diuk pikeun 5-10 menit pikeun mawa eta nepi ka suhu kamar. Lajeng, ngagunakeun minyak, generously jaket kadua sisi jeung nambahkeun bumbu pilihan Anjeun pikeun lauk Anjeun sateuacan Anjeun nempatkeun eta dina grates masak Anjeun.
  2. Pastikeun lengket kalayan aturan umum jempol anu ngamungkinkeun pikeun 8-10 menit waktos grill per inci lauk. Ku alatan éta, lamun lauk anjeun hiji inci di ketebalan, grill unggal sisi salila kira tilu opat menit. Sanajan kitu, salawasna pastikeun konsultasi parentah nu aya dina resep Anjeun.
  3. Ngan flip sapotong lauk anjeun sakali bari grilling. Ulah sababaraha kali ngahurungkeun jeung flip eta. Ieu bakal ningkatkeun kasempetan pikeun ngarecah nalika dipanggang.
  4. Lamun datang waktu pikeun flip sapotong lauk anjeun, ulah maksakeun sapotong lauk anjeun kaluar grill dina. Sabar sareng ngantepkeun lauk anjeun sacara alami ngaleupaskeun diri tina ngilu masak dina saban gigir. Ieu bakal nunjukkeun yén lauk geus rengse keur grilled.
  5. Sapertos biasa, pastikeun anjeun masihan waktos anu nyukupan pikeun lauk anjeun istirahat saatos pareum. 3-5 menit mangrupikeun waktos anu cekap pikeun ngantepkeun lauk santai sareng ngantepkeun jusna balik deui kana potongan lauk anjeun, janten langkung lembut.
  6. Salawasna inget kana grill kalawan tutup anjeun handap . Unggal waktos anjeun muka tutupna, anjeun nambihan waktos masak tambahan kana tuangeun anjeun.

Ngarasa Petualang?

Coba tambahkeun haseup saeutik kana lauk anjeun. Lamun nuju grilling dina grill areng, soak chip kai salila sahenteuna 30 menit saméméh nempatkeun aranjeunna langsung dina areng anjeun pikeun ningkatkeun rasa lauk anjeun. Lamun nuju grilling dina gas atawa grill listrik, pastikeun soak chip kai salila sahenteuna 30 menit saméméh nempatkeun aranjeunna dina kotak perokok tur langsung dina ngilu masak. Kalayan tip ieu, anjeun bakal nyéépkeun tuangeun lauk anu sampurna anu bakal ngingetkeun para pencinta seafood anu paling milih dina méja tuangeun anjeun. Ieu bakal gampang pikeun mawa rasa laut ka barbecue backyard Anjeun iraha wae nu dipikahoyong.

Tag:

Tulisan patali

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *