Kami naroskeun ka para ahli kumaha carana ngajaga sneakers bodas, sendal sareng kantong katingal beresih usum panas ieu. Poto: Vanni Bassetti / Getty Gambar Poto: Vanni Bassetti / Getty Gambar Nalika seueur waktos, musyawarah sareng artos anu paling dipikaresep parantos moro sapasang sneakers bodas anu sampurna – naha éta Chuck Taylors tradisional, tapi perennially cool atanapi sapasang tajongan kulit anu endah ku Proyék Umum – ngajaga aranjeunna bodas écés prioritas utama. . Maksad abdi, naon gunana maké sapasang $695 pangadilan Saint Laurent klasik luhur-tops lamun kulit alabaster ruksak ku scuffs unsightly? Sarta ulah poho ngeunaan faux pas tina Soles karét yellowed. Nya, pikeun nyimpulkeun, gaduh sapasang sneakers bodas murni mangrupikeun komitmen . Tapi éta patut lamun nempatkeun dina usaha. Ku kituna pikeun manggihan persis kumaha pikeun ngawétkeun sarta ngajaga sapatu mulia, abdi consulted sababaraha ahli dina widang – David Mesquita, wakil présidén fashion set urang buka-ka sapatu jeung tas mujijat fixer Kulit Spa, Angie Dita, desainer pikeun Vans Classics. , sarta Megan Wellemeyer, manajer produk gaya hirup di Keds. (Sareng upami anjeun peryogi musabab sanés pikeun investasi dina sapasang sneakers kulit dina kanvas, Megan nyarios yén anu baheula condong tetep langkung bersih deui…)

Artikel nu patali

Balik deui ka Dasar: Kumaha Ngabersihan Payet, Bulu sareng Bulu

Kumaha Ngabersihan Jeans Anjeun Dihias

Kumaha carana ngajaga jaket usum tiris anjeun katingali saé

Nyegah, nyegah, nyegah. Kadua mutlak saatos anjeun nyandak sapatu énggal anjeun tina kotak, tos dirawat kalayan noda sareng panolak cai. Pikeun kanvas sareng kulit, Mesquita sumpah ku semprotan téknologi nano Leather Spa, anu anjeunna ibaratkeun produk perawatan kulit. “Éta dimaksudkeun pikeun henteu ngégél pori-pori kulit, ku kituna masih ambekan,” saur anjeunna. (Panyingkepan lengkep: Kuring nganggo éta dina sadaya sapatu sareng kantong kuring.) Pikeun ngajaga slip-ons Vans klasikna, Angie ngamimitian ku semprot Scotchgard™ pikeun ngajagi lawon, sareng pikeun kulitna Sk8-Hi Zips, anjeunna nganggo Jason. agén ngusir Markk. Pikeun kanvas, Megan ti Keds seueur tugas sareng semprotan panolak cai boot usum tiis. Ogé, hiji-waktos semprot teu cukup. Pastikeun pikeun ngulang unggal sababaraha minggu kapayun. Beberesih spot biasa mangrupakeun konci. Gulung ka Teraskeun

Artikel Disarankeun

Katiluna negeskeun yén anjeun kedah gancang-gancang ngusap noda atanapi scuffs, upami henteu blemishes bakal nembus kana lawon atanapi kulit. Éta sigana sapertos usaha tambahan, tapi pas anjeun angkat ka bumi sareng cabut sneakers anjeun, cokot sababaraha menit tambahan pikeun masihan tajongan anjeun sacara saksama sakali-kali pikeun smudges sareng anu sanésna. Teras angkat ka tempat beberesih. Angie ngagaduhan arsenal alat pemutihan anu siap: Boh agén beberesih Vans atanapi kit kabutuhan Jason Markk, ditambah sakumpulan sikat serat mikro ukuran anu béda. (Kawas Cenah mah, komitmen.) “Hiji tip, nyaéta pikeun mastikeun mun anjeun meresihan suede bodas atawa kanvas teu scrub teuas teuing,”Nyebutkeun Angie. “Kumbah lembut sareng malikan deui dugi ka bersih.” Manehna oge kipas tina wipes sapatu (genius). David nyarankeun krim cleaner sarta anduk kertas pikeun titik kulit bersih, sarta nyebutkeun yen timnya geus enlisted pitulung Tide stains remover pens pikeun kanvas. Naon waé anu anjeun laksanakeun, ulah nempatkeun SNEAKERS kanvas anjeun dina mesin cuci. (Kuring asumsina anjeun moal nganggap nempatkeun sneakers kulit anjeun kana siklus spin.) “The maké jeung cimata tina mesin jeung panas dryer nu bisa nyieun sapatu discolor salajengna jeung rip atawa cimata aranjeunna,” Megan warns. Henteu ngan éta, tapi mesin nyeuseuh pasti bakal ngahurungkeun bodas-on-bodas karét geulis kana éta hue konéng dreaded. Naon deui nu ngajadikeun karét konéng? Sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun ngeunaan éta? Kawas vampir, karét bodas ogé bisa ravaged ku panonpoé. Jadi nyimpen sapatu Anjeun di jero rohangan jeung kaluar tina sinar panonpoé langsung. David ogé nyarankeun ngabersihkeun karét upami diperyogikeun ku cai anu dicampurkeun sareng sabun anu hampang sareng sikat leutik. Dasarna, tujuanana nyaéta henteu ngahontal titik awon, dampal konéng. Tapi salaku pilihan terakhir, Megan nyarankeun ngagunakeun Retrobrite, hidrogén péroxida, OxyClean, sareng ramuan aci jagong anu katingalina tiasa dilakukeun di bumi. Kitu cenah, prosés pencampuran disada rada pikasieuneun (kacasoca sareng sarung tangan pelindung disarankeun), janten kuring panginten langkung saé pikeun nyegah ieu kajadian di tempat munggaran. Naon anu dipikabutuh ku unggal awéwé Kumaha ngajaga sneakers bodas anjeun bodas OKÉ, jadi Anjeun gaduh tajongan bodas anyar Anjeun, tapi kumaha anjeun tetep sneakers bodas bodas tur caang sapanjang taun? Upami anjeun maca tulisan kuring anu terakhir anjeun panginten panginten ngeunaan perawatan atanapi pangropéa anu diperyogikeun ku gaduh sapasang sapatu bodas. Kuring geus ngadéngé sababaraha awéwé anu boga papakéan tina sneakers bodas. Hiji pasangan jadi kotor, ditandaan atawa patri sarta aranjeunna ngan buang aranjeunna kaluar! Ngobrol ngeunaan boros. Tapi kuring – sareng kuring nyangka seueur anjeun – moal pernah nganggap mésér sababaraha pasang sneakers bodas unggal taun. Kuring ogé moal pernah ngalungkeun aranjeunna ngan kusabab aranjeunna ngagaduhan tanda leutik. Sabalikna, kuring ngadopsi rutin beberesih anu cukup ketat. Ieu tip kuring ngeunaan cara ngajaga sneakers bodas anjeun bodas.

Kumaha pakéan – sareng maén – awéwé pamimpin
Naha kutang anjeun ngajantenkeun anjeun sepuh?
Naha kantong anjeun kedah cocog sareng sapatu anjeun?

1. Saméméh maké sapatu anyar Anjeun, tos ngubaran jeung waterproofer atawa noda panolak, saperti Scotchguard, pikeun kanvas atawa nu sarupa pikeun kulit. Larapkeun deui unggal sababaraha minggu. Inget ngagunakeun produk nu bener dina bahan katuhu sabab produk salah bisa ngaruksak sapatu tinimbang ngajaga eta. Umumna disebutkeun, creams, minyak, beeswax (produk dilarapkeun ku bersih, garing, lawon bodas lemes) kayaning Kiwi Zanolin anu gede pikeun udar jeung waterproofing kulit lemes. Atanapi waterproofer semprot tiasa dianggo saé dina lawon sareng sapatu kanvas. 2. PERNAH nyeuseuh sneakers kanvas anjeun dina mesin cuci. Sababaraha merek nyarankeun anjeun tiasa, tapi ngan ulah. 3. Sanajan kitu, lamun meunang sababaraha tanda unsightly na scuffs on sapatu bodas anjeun, make kaen bersih dipped dina cuka bodas titik bersih sababaraha noda. 4. Pikeun noda leuwih nekad, kayaning minyak atawa gajih, titik noda bersih ku lawon beueus bersih dipped dina leyuran cai haneut jeung sampo orok hipu. 5. Anjeun tiasa make ngabodaskeun – diluted, tangtu (hiji bagian ngabodaskeun jeung lima bagian cai). Bilas ku cai haneut sawaktos Anjeun geus rengse. kakuatan pinuh (undiluted) ngabodaskeun sabenerna bakal ninggalkeun tanda konéng dimana anjeun sponged. 6. Paké sikat huntu heubeul dipped dina leyuran beberesih pilihan Anjeun – cai haneut jeung sampo atawa cuka bodas – mun meunang ka eta wewengkon hard-to-ngahontal. 7. Sanggeus beberesih, barang sapatu jeung anduk kertas atawa lawon garing heubeul pikeun mantuan nyerep sagala kaleuwihan Uap jeung nyepetkeun prosés drying. 8. Ninggalkeun nepi ka garing di luar, tapi kaluar tina sinar panonpoé langsung. 9. Laces bodas beresih ku cara nempatkeun dina kantong nyeuseuh lingerie atawa sarung bantal jeung ngumbah dina siklus panas (bodas) dina mesin cuci. 10. Paké ngagosok kuku bodas – saestuna! – pikeun nutupan scuffs na goresan dina kulit jeung sol karét sneakers Anjeun. Atanapi cobian pemutih sapatu olahraga sapertos Kiwi Sports Whitener. BONUS: Upami anjeun ngagem sneakers anjeun tanpa kaos kaki atanapi sockets katun sakedik, taburkeun baking soda di jero sneakers anjeun wengi kanggo nyerep bau anu teu pikaresepeun.

10 papakéan penting anu dipikabutuh pikeun unggal awéwé
Kumaha katingali beunghar nalika anjeun henteu
Naon anu terang unggal awéwé bergaya

TAMBAHAN, CARA NGAJAGAKEUN PAKAIAN BODAS ANJEUN

BONUS GANDA: Pikeun anu hoyong tetep kaos bodas sareng Tees bodas, kuring sumpah ku Bluo lami anu saé, panyebaran cuci optik biru cair. Kuring parantos nganggo éta mangtaun-taun sareng éta henteu pernah ngantepkeun kuring. Sawangsulna! Naha anjeun resep sneakers bodas anjeun? Kumaha anjeun ngajaga aranjeunna beresih? Suka ngabagi tip sareng pitunjuk anjeun? Abdi hoyong ngadangu ti anjeun. Sok gaya anjeun…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *