Kartun awéwé diasah salaku dukun pikeun Lebaran. Manehna make topi tukang sihir hideung, pakéan hideung compang-camping, jeung nyekel sapu. A bat flies tukangeun manehna. Denis Novikov / Getty Gambar Ketok kréatipitas anjeun (sareng lomari) kanggo kostum Lebaran anu pangsaéna. Ku

Kalayan ulang taun 30 Oktober, éta wajar Kimberly Murphy nyandak Lebaran sacara serius. A redhead alam, Murphy geus diasah nepi salaku karakter layung-haired iconic kawas maskot nu Wendy sarta Chuckie ti Rugrats , tapi sakali manéhna mimitian bobogohan nya ayeuna-papacangan, Brian, ampir dasawarsa ka tukang, kostum Murphy dilevel up. Pilihan tina Murphy jeung Brian hits Lebaran greatest: Dexter jeung Dee Dee ti Laboratorium Dexter urang, Cik Frizzle jeung beus eponymous ti The Magic Sakola Beus , Jack jeung Sally ti ngimpina saméméh Christmas, Tormund jeung Brienne of Tarth ti Game of Thrones , sarta Shaun Bodas sarta snowboard a.
“Kami nempatkeun snowboard kuring dina tonggongna supados kuring leres-leres tiasa ‘numpak’ anjeunna,” saur Murphy, anu, henteu paduli gender karakterna, sok nganggo baju beureum. “Éta masihan unsur anu lucu sareng pangalaman kana kostum.” Oktober ieu, pasangan, duanana dina 30s mimiti maranéhanana, bakal nikah jeung bakal ngagambarkeun Chucky jeung panganten awewe tina Chucky keur Lebaran. (Anjeun tiasa nebak saha anu bakal ngagem pakéan bodas.) Dina budak leutik, Lebaran mangrupikeun salah sahiji ti saeutik dinten dina taun dimana anjeun tiasa ngagem garb paling imajinatif anjeun ka sakola sareng ka panto asing. Nalika anjeun sepuh, rasa kréatipitas nonoman tiasa ngirangan, sareng mikirkeun naon anu kedah dianggo pikeun pésta kostum janten teka-teki minor anu sanés. Naha anjeun dabble dina pakéan-up atanapi anu aficionado cosplay, conceiving kreatif, acan dideukeutan, attire Lebaran teu kedah janten pangalaman bewildering atanapi mahal. Para ahli dina seni kostum nawiskeun naséhatna pikeun ngarencanakeun sareng ngalaksanakeun kedok pangsaéna anjeun ku kituna anjeun tiasa nampi panghargaan luhur dina kontes kostum taun ieu.

Sempitkeun fokus anjeun

Nalika unggal karakter, selebritis, inohong sajarah, sato, pun, jeung meme téh poténsi fodder costume, homeming dina hiji gagasan bisa ngarasa overwhelming. Watesan sareng parameter mangrupikeun sahabat anjeun. Anggo penampilan anjeun sorangan — naha aya jalma atanapi tokoh fiksi anu gaduh gaya anu sami sareng anjeun? Fitur anu samar-samar? – sareng média anu dipikaresep ku anjeun taun ieu salaku titik luncat. Sagalana ti novél YA sareng acara TV nostalgia ’90an dugi ka guyonan sareng lelucon lokal (transit umum, maskot olahraga) dugi ka memes niche (halo, proyek astral Chris Pine) mangrupikeun inspo utama. Naha aya alter ego anu anjeun resep ngajalajah? Cosplayer sareng fotografer Hope Elmekies sering ngagem salaku karakter anu anjeunna karasa hubungan pribadi, sapertos Morticia Addams. “Kuring ngarasa pisan hubunganana sareng [manehna] sabab anjeunna henteu pas,” saur anjeunna. “Kuring ngarasa kekerabatan ka karakter éta.” Hiji awéwé maké buuk palsu hideung panjang sarta pakéan buludru hideung nahan payung hideung nangtung jeung leungeun-Na dina tiung mobil mayat hideung. Salah sahiji karakter cosplay Hope Elmekies nyaéta Morticia Addams. Kahadean Fungirlwithacamera Photography Pikeun sadaya kostumna, Murphy ngantepkeun rambutna beureum sareng bédana jangkungna antara anjeunna sareng tunanganna (jangkungna 5 kaki, anjeunna 6-kaki-2) ngabimbing pilihanna. Manehna mikir deui ka budaya pop signifikan atawa moments sajarah nu digolongkeun dina kategori ieu. Contona, Murphy flagged Ratu Gambit salaku ensemble poténsial, alatan buzzworthiness sarta kanyataan yén protagonis miboga bulu beureum. “Kuring nyandak pendekatan rumus ieu pikeun Lebaran dimana upami éta luar biasa leutik atanapi redheaded,” saur anjeunna, “éta cocog sareng rumus kuring pikeun calon Lebaran.” Pikeun kostum grup atawa kulawarga, éta bisa mantuan mun difokuskeun hiji kapentingan dibagikeun, aksésori, atawa hobi. Upami anjeun sadayana patepang dina liga dodgeball sawawa, panginten anjeun hoyong pakéan salaku pamaén dodgeball. Panginten grup anjeun diwangun ku tilu pasangan sareng anjeun badé ngalakukeun kolaborasi Grease -inspired. Teras, terangkeun pangaruh naon anu anjeun pikahoyong pikeun kostum anjeun. Naha tujuan anjeun ngajantenkeun sadayana seuri? Janten anu seksi? Lebetkeun sadaya detil menit? Ngagabungkeun sababaraha babaturan pikeun kostum grup? Ieu bisa mantuan Anjeun nol dina hiji gagasan. Lokasi bash Lebaran anjeun tiasa ngabantosan langkung ngahususkeun pilihan anjeun, saur panyipta kostum khusus Correen Borst-Straub tina Desain Kreatif Correen. Pikirkeun dimana anjeun bakal ngagem getup pikeun nangtukeun naon anu cocog. Upami anjeun badé pésta di apartemen alit, anjeun panginten henteu hoyong ngagem pakéan Marie Antoinette anu ageung atanapi anjeun panginten badé mikir dua kali ngeunaan ngagem taring vampir ka pangumpulan dana kostum sareng tuangeun tuangeun.

Konvénsi Buck, hormat

Ngagunakeun budaya populér salaku inspirasi bisa ngahasilkeun sababaraha gagasan poténsial, tapi lamun rék kedok memorable, pendekatan konsep ieu dina ragam unconventional. Loba jalma condong pakéan nepi salaku karakter utama ti acara populér (sabaraha chefs na Targaryens urang bade ningali taun ieu?) Tapi peran ngarojong atawa tropes genre ogé bisa jadi attire riungan-pleasing. Pikeun kostum Lebaran anu paling dipikaresep, Dani Cabot, manajer butik vintage New York City Screaming Mimis, diasah janten kurban parawan. “Kuring ngagaduhan ranjang sareng pakéan dewi Romawi klasik cheesy ’70an sareng kuring ngagaduhan rambut palsu anu ageung, teras choker anu ngajantenkeun tikoro kuring dipotong,” saur anjeunna. Sanaos anjeun henteu ngabagi unggal sipat fisik sareng karakter hiji, paké bédana pikeun kauntungan anjeun. Murphy sareng tunangan na sering diasah janten karakter anu baheulana digambarkeun sabalikna tina presentasi gender pasangan éta. “Gender sok pisan subjektif,”Nyebutkeun ratu sered basis Philadelphia VinChelle. “Sarerea tiasa nganyatakeun diri kumaha anu dipikahoyong.” VinChelle sering tampil dina penampilan anu diideuan ku Beyoncé sareng nganggo poto-poto béntang salaku rujukan. Manehna lajeng bakal scour toko lawon di Philadelphia atawa New York City pikeun pésta sarta gawéna raket jeung seamstresses keur nyusunna outfit nu. “Beyoncé mangrupikeun ratu seret anu dimulyakeun,” saur anjeunna. Janten jelas: Ieu sanes alesan pikeun nyaluyukeun budaya sejen, make makeup pikeun moekan kulit Anjeun, atawa maké kostum rasis. Upami anjeun henteu yakin upami kostum anu pas, laksanakeun ide anjeun ku sababaraha babaturan heula, saur Kate Farrier, manajer papakéan pikeun RWS Entertainment Group, perusahaan hiburan sareng produksi acara anu parantos ngahasilkeun pangalaman haunted pikeun anu sapertos Six Flags Great. Amérika, Sea World, sareng Legoland.

Rujukan gaya pribadi anjeun

Pikirkeun cara anjeun tiasa ngalebetkeun kapribadian anjeun kana ideu populér. Sebutkeun rék jadi dukun atawa vampir. Naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngajantenkeun kostum sapertos anjeun? Mun hiji papakéan pokok anjeun jaket kulit, sangkan persona dukun anjeun ngagem jaket kulit. “Mun anjeun salawasna dina telepon anjeun, meureun anjeun vampir selebritis, vampir média sosial,” nyebutkeun Farrier. “Coba sareng ngadamel hal anu anjeun kantos gaduh ku mawa barang-barang pribadi anjeun kana éta sabab éta bakal ngajantenkeun éta khusus pikeun anjeun.” Sataun, hiji shopper di Screaming Mimis spiced up attire vampir maranéhanana ku nambahkeun asesoris disko ’70an. “Aranjeunna ngalakukeun disko gila Studio 54 vampir ieu,” saur Cabot. Anjeun ogé tiasa nyandak karakter anu henteu dipikanyaho ku fashionna, sapertos Pacman, sareng ngadamel baju anu pikaresepeun anu diideuan ku estetikana. Cara séjén pikeun ngabédakeun nyaéta ngadamel parobihan halus pikeun gambaran anu leres-leres. Borst-Straub boga aturan 25 persen dimana manehna infuses kreativitas dirina kana desain well-dipikawanoh jadi katingal hasilna nyaeta 75 persen leres mun budaya pop jeung 25 persen dirina. Elmekies meunang inspirasi ku milarian ide kostum na ditambah “cosplay” dina Pinterest pikeun ningali kumaha batur ngadeukeutan konsép éta. Tong hariwang ngeunaan janten ceruk anu sadayana kedah naroskeun naon anjeun, saur Elmekies. “Jadi, naon anjeun?” mangrupakeun icebreaker hébat. “Kadang-kadang nalika kuring kaluar salaku Belle ti Beauty and the Beast , jalma-jalma henteu terang saha kuring merta sabab éta sanés sambel Disney, éta langkung diwangun anu anjeun tiasa ngagem unggal dinten,” saur Elmekies.

Anggo naon anu anjeun gaduh (atanapi balanja barang bekas)

outfits Lebaran teu kudu ngarugikeun ton duit. Pikirkeun warna, wangun, sareng siluet anu dipikabutuh pikeun kostum pikeun ngabantosan anjeun ngaidentipikasi blok wangunan tampilan. Pikeun tampilan gargoyle, contona, anjeun peryogi seueur baju abu-abu sareng makeup. “Pikirkeun ngeunaan wangun hal tinimbang barang sabenerna,” nyebutkeun Ryan Walton, produser pangalaman Lebaran pikeun RWS Hiburan Grup. “[Ucapkeun] Abdi peryogi hal anu siga bunder. Naon anu kuring tiasa laksanakeun anu buleud sareng siga kait anu henteu bakal ngarugikeun kuring seueur artos teras kuring tiasa ngadamel deui?” Scour pacilingan anjeun (atawa closets babaturan anjeun) pikeun potongan anjeun gé butuh. Upami anjeun dandan sapertos flapper, gali pakéan slip upami anjeun ngagaduhan. Lajeng, hayu asesoris jeung prop anjeun ngalakukeun sagala ngomong. “Jadi hal-hal sapertos perhiasan, sarung tangan, kaos kaki, headpieces, masker tiasa leres-leres ngarobih dasar janten hal anu saé,” saur Cabot. Pikeun potongan naon waé anu anjeun henteu acan gaduh, kunjungan toko vintage atanapi toko barang bekas lokal, toko kostum indie, atanapi toko dolar pikeun kéngingkeun bahan. Pagawe di toko ieu tiasa nawiskeun naséhat ahli kostum, sareng ku balanja sacara pribadi, anjeun tiasa mastikeun yén anjeun kéngingkeun naon anu anjeun pikahoyong – teu aya kejutan mesen online, saur Cabot. Balanja barang bekas ogé langkung sustainable tibatan mésér baju poliéster tina toko kotak ageung. Kasempetan anjeun malah tiasa ngalebetkeun aspék ensemble anjeun kana papakéan biasa anjeun ogé.

Batu kostum Anjeun

Pamustunganana, anjeun bakal gaduh waktos anu pangsaéna dina baju anu anjeun raoskeun sareng percaya diri. Pikirkeun kumaha rasa lawon sareng prop; teu patut keur constricted ku sapatu nu teu mungkin keur leumpang di. “Anjeun bakal terang nepi paling mun anjeun ngagem hiji hal nu anjeun bogoh,” nyebutkeun VinChelle. “Nalika kuring dina kostum karesep kuring, kuring jalma sanés.” Sanaos anjeun ngarasa teu gaduh jinis awak anu “leres” pikeun karakter atanapi tampilan anu tangtu, “anjeun tiasa ningali éta kusabab ieu karakter kuring sareng karakter kuring ngan curvy,” saur Elmekies. “Sadar karakter anjeun luar biasa.” Malah Leuwih alus di dieu pikeun nawarkeun deeply sourced, nasehat actionable pikeun mantuan Anjeun hirup hiji hirup hadé. Dupi anjeun gaduh patarosan ngeunaan duit jeung karya; babaturan, kulawarga, jeung masarakat; atanapi pertumbuhan pribadi sareng kaséhatan? Kirimkeun patarosan anjeun ku ngeusian formulir ieu . Urang bisa jadi jadi carita.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *