Ngimpi goréng murid anu paling awon, salian ti éséy, nyaéta Kumaha Salamet Kelas anu Dibenci. Bisa jadi alatan guru lousy atawa ngan sikep goréng lucu nuju kelas. Teu aya anu nyarioskeun ka anjeun yén kuliah sareng universitas tiasa nyéépkeun. Luar biasa kumaha jalma-jalma salamet kuliah nalika aranjeunna narik sadayana wengi, gaduh kelas 8 énjing, sesi cram, sareng pésta sateuacan ujian. Kelas anu urang benci maksakeun urang pariksa jam tangan dina interval anu ganjil. Kadang-kadang pikiran urang ngumbara ka hal-hal sanés, sapertos memes panganyarna, acara Netflix, pizza sareng babaturan sakelas sareng réréncangan, atanapi pésta anu teu acan kajantenan sonten éta. Kantun nempatkeun, sababaraha kelas anu nangtang paduli usaha anjeun. Kelas ieu bakal depress anjeun sarta nyered anjeun ka handap. Urang sering ngabahas pangalaman kuliah sareng universitas anu teu pikaresepeun sareng kumaha carana salamet kelas anu anjeun benci. Tulisan ieu nawiskeun naséhat anu mangpaat ngeunaan cara ngaliwat kelas anu anjeun benci. Kami yakin yén anjeun bakal diajar hiji atanapi dua hal ngeunaan kaayaan kelas anu anjeun benci dina tungtungna.

8 Cara nungkulan Kelas Anjeun Hate

8 Cara nungkulan Kelas Anjeun Hate Siswa umumna diwajibkeun nyandak rupa-rupa mata pelajaran wajib, anu aranjeunna kedah diajar naha aranjeunna resep. Lamun anjeun teu kabetot dina subjék nu tangtu, éta bisa jadi nangtang jadi diideuan jeung ngamotivasi pikeun ngalengkepan hiji proyék. Pasti langkung gampang diajar nalika anjeun resep kana unggal aspék kursus anjeun. Mangkaning, anjeun kedah nungkulan kelas anu anjeun benci. Ieu dalapan strategi pikeun ngabantosan anjeun kumaha carana salamet kelas anu anjeun benci. 1. Robah Sikep Anjeun Ka Kelas Anjeun Hate Unggal mata pelajaran anu anjeun pelajari aya mangpaatna dina sababaraha cara. Anjeun bisa jadi teu ngarasakeun subjek, tapi lamun ngalakukeun ogé, eta bakal investasi signifikan dina neruskeun anjeun sarta demonstrate yén anjeun hiji individu well-rounded. Ngidentipikasi kaahlian transferable dimekarkeun dina hiji kelas bisa mantuan Anjeun maju di kelas séjén atawa hirup anjeun sanggeus kalulusan. 2. Sambungkeun Topik ka Anu Anjeun Karesep Lamun informasi dibere garing sarta dul l, bisa jadi nangtang pikeun neuleuman bahan anyar tina buku ajar. Diajar subjek ku cara anyar, sapertos ngalangkungan pidéo online, peta pikiran, atanapi kartu flash, pikeun narik minat anjeun. Alat ulikan ieu ngarangsang uteuk anjeun pikeun mikir langkung kreatif sareng ningkatkeun memori. Ieu ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun ganjaran diri sanggeus unggal ngerjakeun atawa sanggeus nyieun kamajuan dina proyék badag. Anjeun oge bisa pariksa artikel ieu Matematika sacara lega dianggap salaku subjek anu paling dibenci ku jalma. Sababaraha siswa henteu resep matematika sabab yakin yén éta pikaboseneun. Baca dina artikel di handap pikeun neuleuman naha jadi loba siswa hate math jeung kumaha carana ngalereskeun eta. 3. Ngembangkeun Stratégi Aksi Nalika ngarobah parasaan sareng pikiran anjeun ngeunaan kelas anu anjeun benci butuh sababaraha waktos, anjeun kedah tabah sareng ngarengsekeun tugas anjeun . Gawé sareng asistén ngajar pikeun ngembangkeun rencana pikeun ngémutan padamelan anu sono sareng ngarengsekeun padamelan anu ditugaskeun ka hareup penting pisan. 4. Diajar sareng Siswa Anu Gairah Ngeunaan Mata Pelajaran Babaturan sareng babaturan sakelas anu resep kana kursus tiasa narik minat anjeun . Anjeun tiasa ngabahas subjek sareng aranjeunna, kéngingkeun ideu pikeun proyék anjeun, sareng nyuhunkeun sumber luar sapertos tautan anu pikaresepeun atanapi ceramah online. Upami mungkin, sambungkeun sareng mahasiswa sanés anu parantos réngsé proyék anu sami dina taun-taun saméméhna. Éta ogé tiasa masihan anjeun naséhat sareng pitunjuk anu berharga ngeunaan cara nungkulan kelas anu tangtu. 5. Atur Jadwal Anjeun Anjeun moal murag kana bubu sési cramming-menit terakhir sareng ngerjakeun tugas wengi sateuacan ujian upami anjeun ngatur Jadwal anjeun. Kelas anu anjeun benci meryogikeun usaha sadar, janten cobian janten produktif-gancang:

  • Ilubiung dina diskusi kelas sareng pelajaran
  • ngaréngsékeun heula pancén nu penting
  • ngabagi proyék anu langkung ageung kana tugas anu tiasa diurus
  • nyewa tutor lamun perlu.

6. Ngajaga Sikep Positip pikeun Kelas Saban poé, mimitian angka diri . Sanaos anjeun kedah ngahadiran kelas karesep anjeun anu paling leutik, éta henteu kedah janten dungeon upami anjeun ngadeukeutan éta kalayan sikep anu leres. Nyiptakeun ritual sakedik pikeun diri anjeun nalika anjeun terang anjeun kedah angkat ka kelas pikeun ngabantosan anjeun ngalangkunganana. Anjeun tiasa ngalakukeun eta. Puter lagu upbeat anu anjeun pikahoyong, sareng éta ngajantenkeun anjeun gerak sareng énergi. Ngidinan sumanget anjeun pikeun mawa anjeun ka kelas. Sakuduna nyieun bagian kahiji tina ceramah boring saeutik kirang boring. 7. Ngatur Bosen Teangan hiji aspék kelas nu anjeun mikaresep . Taya kelas anu salawasna nikmat, tapi anjeun bisa milih hiji aspék pikeun mantuan Anjeun tetep difokuskeun tur masihan diri alesan pikeun ngarasakeun aya. Teangan babaturan di kelas, sanajan éta lain hal aub dina eusi kelas sorangan, tapi di rohangan, awak murid, atawa uteuk anjeun. Nalika anjeun angkat, béakkeun kelas pikeun mikirkeun topik anu pikaresepeun pikeun dibahas saatos kelas. Coba pikeun manggihan hal séjén pikeun ngarasakeun ngeunaan subjek. Lamun éta sajarah, skip bit kusam ngeunaan panerapan pikeun meunangkeun ka bit juicy ngeunaan battles. 8. Ngaliwatan Semester Ngaliwatan Semester Hal-hal bakal langkung lancar upami anjeun parantos ngalangkungan semester. Di handap ieu sababaraha tips tentang kumaha carana meunang ngaliwatan

  • Jadikeun babaturan sakelas , Lamun bisa manggihan babaturan keur kelas anjeun teu resep, bakal leuwih hadé pikeun semester. Ieu bakal salawasna ngarasa hésé mun anjeun lebet ka dinya nyalira unggal poe. Hal-hal bakal langkung lancar upami anjeun gaduh wajah anu ramah ngantosan anjeun sareng ceuli anu simpatik pikeun ngawadul saatosna. Upami anjeun henteu terang saha waé, jieun alesan pikeun ngobrol sareng aranjeunna. “Kuring resep kaos anjeun; saha nami anjeun?” Sampurna.
  • Janten on waktos keur unggal kelas , Sagalana bakal goréng lamun némbongkeun nepi ka unggal kelas tanpa buku, pensil, atawa sanggeus réngsé persiapan kelas perlu. guru bakal nyokot on anjeun, anjeun bakal bingung sakabéh waktu anjeun aya, tur anjeun bakal nganggur do a. Sanajan PR téh nyeri, perlu lamun lulus kelas, sanajan hate eta.
  • Coba laksanakeun PR karesep anjeun anu paling leutik heula , anjeun bakal ngarengsekeunana langkung gancang, janten sesa padamelan anjeun moal sesah.
  • Mun mungkin, ngalengkepan PR bari di kelas , Lamun bisa meunang jauh jeung eta, rengse pagawean bari masih di sakola mangrupa salah sahiji cara anu pangalusna pikeun nyieun sakumaha henteu aya rasa nyeri jéntré. Upami anjeun ngantepkeun tugas kelas anu pikasieuneun éta di sakola, anjeun moal kedah hariwang ngeunaan éta.
  • Ngan ngalakukeun cukup pikeun meunang ku , Mun kelas hiji utamana pikaresepeun, Anjeun teu diperlukeun janten murid nomer hiji di hareup kelas. Anjeun teu kedah nampi A + dina unggal kursus, tapi sanés hartosna anjeun tiasa ngalambatkeun dugi ka kedah ngulang deui. Mun anjeun teu lulus, anjeun bakal balik ka dieu, hates kelas sababaraha kali. Éta henteu aya rasa.
  • Jieun babaturan kalawan istilah “syarat minimum”. Naon minimum bulistir mutlak anjeun kudu ngalakukeun pikeun lulus kelas? Ieu ngan kaulinan ngantosan salami anjeun ngaleuwihan eta.
  • Diskusikeun masalah anjeun sareng guru anjeun . Ngobrol jeung guru ngeunaan lamun nuju berjuang jeung teu bisa manggihan cara ngarasakeun kelas atawa keur stressed jeung hariwang ngeunaan kelas husus. Guru sering simpatik, khususna upami anjeun leres-leres hoyong langkung saé sareng ngalangkungan kelas tanpa aya kajadian.

kacindekan

Bakal aya kursus anu anjeun benci ti mimiti. Éta kumaha kahirupan kuliah jalan. Milarian kelas anu anjeun pikaresep dina sagala cara henteu gampang. Sababaraha kelas kuliah bakal incredibly kusam pikeun sagala rupa alesan. artikel ieu geus méré pituduh ngeunaan cara salamet kelas anjeun hate. Anjeun tiasa nyandak tanggung jawab tinimbang sulking jeung whining. Anu paling penting, éta langkung saé upami anjeun usaha pikeun nungkulan kelas anu anjeun benci. Lamun anjeun geus nungkulan sagala adversities kuliah urang, disliking atanapi hating kelas tanpa alesan katempo bakal jadi sajarah. Ayeuna anjeun terang kumaha carana ngaliwat kelas anu pikaboseneun.

Dinten anu sanés aya tulisan anu ditulis ku kuring dina Washington Post nyarios yén aljabar henteu aya gunana sareng henteu kedah diajarkeun di SMA.

The hate mail nu dituturkeun (ditulis lolobana ku guru matematika) éta unbelievable. Biasana nuduh kuring teu rasional sareng henteu mampuh mikir, sareng nyatakeun yén matematika ngajarkeun jalma pikeun mikir. Ieu geulis lucu sabab lamun math sakuduna dituju ngajar hiji mikir, sabab ngajawab, aranjeunna bisa geus kokotéténgan kuring nepi na manggihan yén teu ngan éta kuring jurusan math di kuliah, tapi kuring oge profesor elmu komputer. Tangtosna, sanés ngan ukur matematika SMA anu kuring ngalawan. Kuring yakin yén unggal mata pelajaran anu diajarkeun di SMA mangrupikeun kasalahan. Naon anu kuring tulis di dieu bakal ngaganggu guru, tapi guru sanés musuh kuring. Éta sanés lepatna. Aranjeunna cogs dina sistem anu aranjeunna henteu gaduh kontrol. Kuring yakin aya loba guru hébat, sarta kuring yakin yén pangajaran jeung guru pohara penting. Nu geus disebutkeun, keur ngahargaan ka taun sakola datang, Kuring geus mutuskeun pikeun masihan murid sababaraha amunisi. Ieu mangrupikeun seueur mata pelajaran anu anjeun candak di SMA, didaptarkeun hiji-hiji, kalayan katerangan ngeunaan naha henteu aya gunana pikeun nyandakana.

Kimia:

A runtah lengkep waktu. Naha? Naha anjeun leres-leres kedah terang unsur-unsur tabel périodik? Rumus pikeun uyah? Kumaha nyaimbangkeun persamaan kimia? Konyol. Kalolobaan jalma anu nyokot kimia di kuliah ku cara maksudna jadi dokter, sarta bari aya kimia dokter kudu nyaho, aranjeunna teu ilaharna ngajarkeun eta di kuliah. Naha anjeun kedah nyandak kimia? Kusabab batur nyieun anjeun. Upami teu kitu, ulah ngaganggu. Anjeun moal apal hiji hal (iwal NaCl.)

Riwayat:

Sumuhun, jalma anu teu apal sajarah téh doomed pikeun malikan deui. Kuring nyangka teu aya presiden AS anu kantos nyandak sajarah sabab aranjeunna sadayana hilap pelajaran perang Vietnam, sajarah Irak sareng sajarah serangan asing ka Afghanistan. Kuring sakali ngahadiran kelas pikeun perwira Angkatan Darat di Army War College dimana pelajaran anu diajarkeun nyaéta yén unggal gelut sareng pasukan anu diilhami Muslim parantos réngsé parah. Ieu sajarah anu patut nyaho, tapi nu, tangtosna, teu diajarkeun di SMA. Anjeun bakal diajar fakta-fakta anu teu leres ngeunaan Perang Revolusioner sareng Perang Sipil sareng Perang Dunya 2 sadayana dimaksudkan pikeun ngajarkeun yén AS mangrupikeun nagara anu pangsaéna di dunya. Oh, sareng urang henteu maehan sadayana urang India ogé. Jeung perbudakan teu jadi goréng ogé. Poho naon anu aranjeunna ngajarkeun anjeun dina sajarah. Baca ngeunaan eta on anjeun sorangan lamun eta kapentingan anjeun.

Inggris:

Ieu mangrupikeun subjek anu ngagaduhan titik anu saé. Aya persis hiji hal patut nengetan dina basa Inggris. Henteu Dickens (iwal tangtosna anjeun resep Dickens.) Henteu Moby Dick, atanapi Tennyson, atanapi Hawthorne, atanapi Shakespeare (iwal tangtosna, anjeun resep maca aranjeunna.) Anu penting nyaéta diajar kumaha cara nyerat anu saé. Guru basa Inggris anu saé bakal masihan anjeun tugas nulis sapopoé sareng ngabantosan anjeun langkung saé dina nyerat (sareng nyarios). Nu nulis tugas mah lain makalah istilah. Maksud kuring nyerat ngeunaan hal-hal anu anjeun pikahoyong sareng diajar ngabela argumen anjeun. Diajar resep maca ogé penting, tapi éta hartosna milih buku anjeun nyalira pikeun dibaca sareng henteu kedah nyerat laporan buku. Seueur tuah sareng éta.

Biologi:

Ayeuna di dieu aya hiji subyek patut nyaho ngeunaan. Duka teuing aranjeunna moal ngajarkeun anjeun naon waé anu penting. Filum tutuwuhan? Amoebas? Motong bangkong? Éta moal tiasa langkung seueur. Naon anu anjeun kedah diajar? Ngeunaan kaséhatan sorangan jeung awak sorangan jeung kumaha carana ngurus eta. Tapi aranjeunna henteu ngajarkeun éta dina biologi. Aranjeunna ngajarkeun sababaraha bagian omong kosong di kelas kaséhatan anu biasana ngeunaan alesan resmi yén anjeun henteu kedah berhubungan seks, naon waé anu kajantenan taun ieu.

Ékonomi:

Mata pelajaran di SMA ieu langkung konyol. Ékonom profésional henteu leres-leres ngartos ékonomi. Argumen anu aranjeunna gaduh saling ganas, sareng nalika ékonomi runtuh sok aya sarébu katerangan anu teu aya anu penting pikeun murid SMA. Naon anu anjeun kedah diajar? Keuangan pribadi anjeun. Kumaha kasaimbangan buku cek anjeun. Sabaraha nyéwa sareng biaya tuangeun. Kumaha anjeun tiasa earn nafkah. Naon rupa-rupa padamelan anu mayar sareng kumaha kéngingkeunana. Siswa SMA peryogi téori ékonomi sapertos anjeunna peryogi suku anu sanés.

Élmu fisika:

Mata pelajaran anu sanés, éta tiasa janten penting upami diajarkeun hal-hal anu leres. Pikeun pencét atanapi maledog baseball peryogi pangaweruh fisika. Aduh. Maksud kuring pikiran kudu boga pangaweruh pingsan fisika. Rumus anu aranjeunna ajar dina fisika SMA moal ngabantosan. Pikeun nyetir mobil anjeun peryogi pangaweruh fisika. deal sarua. Henteu aya anu aranjeunna ngajar dina kursus fisika bakal ngabantosan. Tapi éta penting pisan yén anjeun ngartos naha ban skid dina hujan atanapi kumaha jalanna rem atanapi naha ningali target anjeun bakal ngabantosan anjeun ngalungkeun bal langkung akurat. Kami nganggo fisika unggal dintenna dina kahirupan urang, tapi rumus anu ngajantenkeun anjeun ngapalkeun sareng fakta ngeunaan rotasi bumi, sareng nami planét? Teu jadi loba. Ku jalan kitu, Wright Brothers teu gaduh téori penerbangan. Aranjeunna ngan saukur ngutak-ngatik barang dugi ka pesawatna ngapung. Nu disebut rékayasa. Nyobian barang ningali naon anu dianggo. Ahli fisika sumping engké sareng ngajelaskeun éta. Éta henteu ngabantosan Wright Brothers. Naha aranjeunna henteu ngajar rékayasa di SMA? Kusabab rékayasa sanés mangrupikeun mata pelajaran di Harvard dina 1892. (Anjeun tiasa ningali éta.)

Perancis:

Lain runtah lengkep. Naha? Dua alesan. Anu kahiji nyaéta yén anjeun moal tiasa diajar basa ku cara naon waé lian ti immersed di dinya sareng ngobrol sareng ngadangukeun sareng ngobrol. Di sakola aranjeunna ngajarkeun aturan grammar jeung omong kosong pikeun ngapalkeun ambéh maranéhanana bisa masihan anjeun tés. Putri abdi henteu tiasa nampi A dina basa Inggris nalika urang cicing di Perancis sanaos kanyataan yén anjeunna hiji-hijina budak di kelas anu nyarios basa Inggris. Naha? Kusabab anjeunna henteu terang aturan tata basa Inggris. Hal anu sami kajantenan nalika urang uih deui ka AS Anjeunna tiasa nyarios basa Perancis anu sampurna (sataun di Perancis bakal ngalakukeun éta) tapi tetep henteu tiasa nampi A dina basa Perancis. Grammar teh ibarat rumus fisika, hade dina teori tapi euweuh gunana dina praktekna, sabab pangaweruh praktis nu urang pake lain pangaweruh sadar. Alesan kadua leuwih halus. Sakola lumangsung teu ngajarkeun Perancis yén jalma sabenerna nyarita. Teu aya anu nyarios “comment allez-vous?” di Perancis. Aranjeunna nyarios “ca va?” Tapi urang teu ngajarkeun nyarita jadi saha paduli kumaha jalma sabenerna nyarita? Sami bener dina arah nu lalawanan ogé. Urang Perancis diajar ngucapkeun “wilujeng” anu teu aya anu nyarios dina basa Inggris. Kami ngucapkeun “aduh,” “nempo anjeun,” sareng sajuta hal sanés tapi jarang pamitan (iwal meureun dina telepon.) Upami anjeun hoyong diajar basa, immersion mangrupikeun hiji-hijina jalan. Sababaraha dinten kapengker wawancara sareng abdi diterbitkeun dina koran Barcelona. Kuring nyarios dina wawancara ieu yén hiji-hijina cara urang tiasa diajar nyaéta ku ngalakukeun sareng ngalakukeun éta urang kedah latihan terus-terusan. Sakola jarang ngajarkeun ngalakukeun, lolobana ngajarkeun téori abstrak nu moal pernah jadi masalah pikeun 99% populasi. Henteu aya bantahan ngeunaan ieu di Spanyol. Sabalikna. Masarakat sigana leres-leres gering sakola di Spanyol. Hapunten éta sanés kasus di AS

Janten, saran kuring. Nyaho naon anu penting pikeun anjeun. Diajar éta. Samentawis ngapalkeun omong kosong upami anjeun hoyong lulus tapi gaduh sudut pandang anu leres. Henteu aya anu anjeun pelajari di SMA bakal janten masalah dina kahirupan kahareup anjeun.

Siswa SMA jeung Lulusan Anyar

Ngumumkeun Gap Taun Akademi LogoGap Taun Akademi

Jelajahi kapentingan anjeun tanpa biaya atanapi komitmen kuliah.
Ngadaptar dinten ieu. Pindah Karir Nyiapkeun pikeun karir di cybersecurity, analytics data, atawa ngembangkeun software di The Schank Akademi Logo
Enroll kiwari.

Artikel anu disarankeun ku Roger Schank:

  • Kaluar jeung heubeul dina kalawan anyar: A rencana pikeun redeisigning sma sot yén éta téh senang jeung mangpaat
  • Pesen ka siswa SMA anu hate SMA
  • Klaim curang anu dilakukeun ku IBM ngeunaan Watson sareng AI
  • Ayeuna giliran Facebook janten bodo ngeunaan AI
  • Ngadangukeun Groucho Marx ngadamel guyonan tiasa ngajarkeun urang seueur ngeunaan AI

Pikeun anu resep ka SMA, anjeun kantos ngupingkeun ieu sateuacanna. Naha éta tina séwa anjeun, pembimbing bimbingan atanapi rébuan studi sareng laporan anu dilakukeun unggal taun dina sistem pendidikan: ‘Sakola ngan henteu kanggo sadayana’ Ieu getih bener. Jam gaya ceramah diajar lima dinten saminggu salami genep taun hirup anjeun moal mungkin cocog sareng jutaan mahasiswa sapertos sarung tangan. Tambihkeun PR sareng tekanan sosial di luhur ieu sareng anjeun gaduh lingkungan pendidikan anu berpotensi janten toksik pisan gancang. Teu heran sababaraha urang hate eta. Sakapeung, genep taun éta mangrupikeun kalanggengan. Bisa jadi gampang ngarasa trapped di monotony tina jadwal poean nu diwangun ku hudang up, salamet sakola, salamet PR, bade ranjang lajeng dimimitian sakabeh deui poé saterusna. Kadang-kadang ngabéréskeun sakola kedah teras-terasan sareng cekap mumpuni pikeun ngalakukeun naon anu anjeun hoyong laksanakeun, tapi pikeun seueur jalma anu dugi ka éta garis finish matak ngabingungkeun, sesah sareng nyeri. Sadayana anu diajar henteu kedah. Janten, kumaha upami anjeun ‘sadayana’ anu sakola ngan ‘sanes kanggo?’

1. Nyaho naon anu anjeun resep

Biasana, cara anu saé pikeun terang naon karep sareng bakat anjeun nyaéta nganalisis naon anu anjeun pikirkeun salami kelas rata-rata anjeun. Upami éta kumaha parah anjeun langkung resep surfing atanapi kumaha cahaya anu ngalir dina jandela bakal ngajantenkeun poto anu sampurna, maka éta sigana tempatna karep anjeun. Naon anu anjeun resep lakukeun henteu salawasna nyata. Anjeun panginten resep nyiptakeun atanapi nyarioskeun carita sareng éta henteu kunanaon. Nyaho naon anu kedah dipilarian mangrupikeun léngkah anu munggaran pikeun milarian hiji hal, teras anjeun tiasa terang kumaha cara ngajantenkeun karir ti dinya.

2. Muterkeun sistem

Upami anjeun ngartos naon gairah anjeun, anjeun tiasa ngamimitian nyaluyukeun kahirupan sakola anjeun pikeun nyocogkeun anjeun. Bagian anu ageung pikeun ngalakukeun ieu nyaéta milih mata pelajaran anu anjeun resep, sareng sanés ngan ukur mata pelajaran anu anjeun (atanapi sepuh anjeun atanapi sistem skala ATAR) panginten anjeun kedah resep. Ieu henteu salawasna mungkin tapi sakapeung sababaraha sesi Wood Tech atanapi Visual Art atanapi Outdoor Ed bakal janten bédana antara dugi ka tamat SMA atanapi gaduh gangguan méntal.

3. Pikir di luar kotak

Butuh waktu sakedik tapi éta patut ningali jalur alternatif anu ngurilingan padamelan, diajar sareng perjalanan. Candak kursus TAFE atanapi VET di daérah anu anjeun pikir anjeun resep. Gaduh squiz dina diajar Utopia tina internét (éta kumaha anjeun dugi ka dieu, leres?). Sukarelawan sacara lokal atanapi milarian padamelan parobihan dina lagu padamelan nonoman anu keok tina kasir sareng burger burger (kecuali anjeun resep ngalakukeun éta, teras teraskeun). Ngabogaan hiji hal pikeun datang ka imah lian ti PR jeung Netflix tiasa janten napas loba-diperlukeun tina hawa seger tur mantuan Anjeun nyorong sapanjang taun.

4. Motong diri sababaraha slack

Bisa jadi astronomically crappy datang ka realisasi yén cara mikir teu dipikawanoh ku pisan sistem nu sakuduna dituju nyiapkeun anjeun pikeun sesa hirup anjeun. Tapi, ngan kusabab sakola henteu mikawanoh bakat anjeun henteu hartosna aranjeunna henteu berharga; jalma anu mikir saeutik béda umumna tungtungna powering dunya. Janten, hapunten diri anjeun upami anjeun sanés murid anu sampurna. Potong diri anjeun sakedik sareng masihan diri anjeun idin pikeun ngalakukeun hal-hal anu anjeun resep, tinimbang negeskeun ngeunaan ngalaksanakeun dina sistem anu anjeun benci. ku Anna Warwick


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *