Strategi Perbaikan Sakola Ku: Michael D. Toth Tim LSI Applied Research Center kuring sareng kuring ngembangkeun 11 perbaikan sakola “rahasia” anu ngagambarkeun pendekatan anu béda-béda anu kami dukung dina gawé bareng sareng sakola sareng anu ngahontal hasil anu ngadukung. Kuring geus dilongok loba sakola di sakuliah nagara nu teu bisa sigana permanén kabur status turnaround dina sistem akuntabilitas kaayaan maranéhanana. Mangtaun-taun, sakola ieu nyobian program demi program pikeun perbaikan sakola. Ieu konstan pilari ka program mindeng nyiptakeun “kacapean program” diantara staf jeung erodes moral guru. Unggal taun aya harepan yén program anyar bakal ngabantu sakola permanén kaluar status turnaround. Tapi biasana, sakola ngan ukur kuciwa dina hasil, nyésakeun staf anu kerja keras ngarasa kabeurangan ku murid anu teras-terasan mundur dina akademisi sareng sering nangtang paripolah. Siklus program demi program nyiptakeun pola pikir “tahanan harepan”. Letdown mindeng dituturkeun ku ngaronjatna remediation sarta interventions, nu salajengna robs siswa tina moral sorangan pikeun diajar sarta utamana ngaruksak ka siswa Hideung jeung Brown. Loba sakola underperforming ieu boga kepala sekolah hardworking jeung staf, tim distrik supportive, sarta rencana perbaikan sakola ambisius. Murid-muridna terang, sanaos panyimpangan tiasa nyumputkeun poténsina. Janten, naon anu nahan sakola ieu janten sakola anu saé?

Naon pendekatan perbaikan sakola anu khas – sareng aranjeunna tiasa dianggo?

Sustainable, perbaikan sakola dumasar-sistem sanes hal anu lumangsung sapeuting. Henteu aya pélor pérak pikeun masalah sistemik anu jero dina instruksi inti. Tapi panilitian urang nunjukkeun yén nalika sakola fokus kana instruksi tingkat kelas anu ketat anu ngembangkeun lembaga murid, aranjeunna ngahontal hasil kamahéran anu langkung gancang sareng sustainable. Éta ogé ngawangun kapasitas instruksional dosen sareng pamimpin – sareng anu paling penting – kapasitas siswa pikeun janten peserta didik anu langkung saé. Naon seueur pendekatan reformasi turnaround sakola tradisional anu nyobian dilakukeun, di sisi anu sanés, nyaéta nyayogikeun perbaikan gancang pikeun masalah sakola ngaliwatan program anu ditulis pisan sareng preskriptif ditambah ku rémédiasi sareng campur tangan anu luhur pikeun murid. Kadang-kadang taktik ieu bakal ngahasilkeun gains learning samentara, tapi gains ieu dataran tinggi na teu narjamahkeun kana ngaronjat tur sustained kamahéran murid kelas-tingkat. Anu kuring kapendak dina panilitian kuring nyaéta sakola anu sistem rusak ngabutuhkeun pendekatan anu béda pisan tina norma upami aranjeunna badé ngahontal hasil anu béda-béda. Éta sababna Pusat Panaliti Terapan LSI ngararancang gawé bareng perbaikan sakola urang pikeun ngawangun deui sistem instruksional di sakola kalayan fokus anu teu lirén kana instruksi inti Tier 1 anu berkualitas luhur, ketat, sareng pikaresepeun. Hasilna nyaéta pangajaran akademik anu ketat anu tangtangan sareng ngalibatkeun murid sareng terus-terusan ngawangun kamahéran. Sistem anu diwangun deui ieu nyiptakeun lingkungan diajar dimana henteu ngan ukur unggal murid anu suksés, tapi ogé para pamimpin sakola sareng guru ngarasa diberdayakeun tinimbang terikat kana naskah atanapi rencana perbaikan sakola dumasar kana program.

Conto kasuksesan perbaikan sakola

Sakola mitra LSI parantos ngahontal hasil anu luar biasa:

    • Sakola umum tradisional anu paling handap di sakumna nagara bagian Florida, Lakewood Elementary School, janten sakola “A”.
    • Sakola Tengah McLaughlin ngaleuwihan tingkat diajar distrik na salami pandémik COVID-19 sareng kéngingkeun kelas sakola pangsaéna dina 7 taun.
    • Kenly SD luncat ka kelas “B” pikeun kahiji kalina dina sajarah sakola urang
    • Sakola umum tradisional anu panghandapna kalima di Florida, Sakola Dasar Moseley, janten tempat dimana murid mekar ngaliwatan Tim Akademis.

Ieu ngan sababaraha carita perbaikan sakola urang. Anu umumna masing-masing nyaéta sakola sareng distrik ieu gaduh kawani pikeun nyimpang tina program turnaround tradisional sareng difokuskeun ngawangun deui sistem instruksi inti anu ketat sareng motivasi murid. Reformasi sakola has = perbaikan gancang kawas program scripted jeung remediation beurat. Upami anjeun hoyong hasil perbaikan sakola anu béda-béda, paké 11 rahasia pikeun instruksi tingkat kelas anu ketat anu ngembangkeun lembaga murid.… Klik Pikeun Tweet

11 perbaikan sakola LSI “Rahasia”

Sapanjang taun sakola 2021-22, Pusat Panaliti Terapan LSI ngaluarkeun artikel panjang sareng webinar anu nawiskeun tip sareng conto praktis pikeun tiap tina 11 Rahasia kami pikeun perbaikan sakola. Kami bakal numbu ka unggal artikel sareng webinar di dieu nalika kami nyebarkeunana. Baca highlights handap.

1. Jieun hiji asah guru jeung sistem rojongan tinimbang nyadiakeun hiji-off kasempetan ngembangkeun profésional

Ampir unggal program perbaikan sakola ngalibatkeun ngembangkeun profésional pikeun guru. Diajar tina kursus-kursus ieu sering henteu dilaksanakeun pikeun hiji alesan anu sederhana: guru henteu ngagaduhan aksés kana sistem asah sareng dukungan anu salaras, jangka panjang, komprehensif. Sistem pangrojong guru mangrupikeun konci pikeun kamekaran sareng pamekaran profésional kontinyu anu pamustunganana nguntungkeun murid. Ngagunakeun sababaraha prakték pangalusna tiasa ngadamel bédana badag.

      • Blog datang pas
      • Webinar datang pas
2. Balik saluareun tata pangajaran dumasar-standar ku fokus kana naha instruksi ditarjamahkeun kana bukti murid

Kasalahan gedé anu dilakukeun ku seueur pendidik dina usaha perbaikan sakolana nyaéta ngan saukur nempatkeun perencanaan dumasar-standar sareng syarat instruksi di tempat tapi henteu gaduh cara ngawaskeun naha éta ditarjamahkeun kana bukti murid anu ningkat. Alat sareng téknik ngawaskeun mastikeun yén anjeun bakal terang unggal dintenna naha sadaya murid nunjukkeun bukti standar tingkat kelas.

    • Blog datang pas
    • Webinar datang pas
3. Empower guru salaku ahli sarta ngawangun kapamilikan di PLCs tinimbang scripting instruksi

Guru kudu jadi ahli di kelas sorangan. Hanjakalna, seueur program perbaikan sakola gagal ngarawat guru sapertos para profesional aranjeunna, tibatan milih pelajaran anu ditulis pisan. Nyetel sistem husus ngaliwatan PLCs jeung téhnik asah dijajarkeun ngawangun otonomi guru, nu ngaronjatkeun kaahlian guru, ingetan, jeung rojongan emosi sosial sawawa.

    • Blog datang pas
    • Webinar datang pas
4. Janten sakola anu lincah sareng data siklus pondok (métrik mingguan) tibatan ngandelkeun data anu katinggaleun.

Métrik anu biasa pikeun ngalacak kamajuan murid pikeun perbaikan sakola nyaéta data siklus panjang (sapertos skor tés kaayaan, tés patokan atanapi diagnostik, sareng penilaian akhir kursus). Sabalikna, prosés perbaikan data anu lincah sareng métrik leumpang kelas sapopoé sareng mingguan sareng padamelan murid mangrupikeun cara anu langkung proaktif ngagunakeun data murid pikeun ningkatkeun pangajaran sareng diajar. trik ieu nyaho naon néangan tur kumaha carana make data ngarah ieu dina prosés perbaikan kontinyu pikeun instruksi inti.

    • Blog datang pas
    • Webinar datang pas
5. Ngagancangkeun dina tingkat 1 instruksi inti tinimbang ngandelkeun remediation

Sabaraha kali anjeun kantos nguping yén cara anu pangsaéna pikeun ngaropea diajar pikeun murid anu berprestasi di handap tingkat kelas nyaéta “papanggih murid dimana aranjeunna?” Pendekatan rémédial sigana logis dina téori, tapi gagal nawiskeun eusi tingkat kelas anu ketat dina instruksi inti nahan murid-murid deui tina kantos nyekel up. Sabalikna, ngagunakeun metode anu ngagancangkeun diajar sareng nutup jurang sacara real waktos langkung efektif pikeun perbaikan sakola.

    • Blog datang pas
    • Webinar datang pas
6. Empower siswa pikeun nyieun budaya sakola positif tinimbang nyieun lingkungan overcontrolled

Seueur program turnaround nganggo metode disiplin anu ketat pikeun ngontrol paripolah murid. Sabalikna, nyiptakeun struktur kelas anu masihan peran sareng tanggung jawab siswa mangrupikeun cara anu langkung sustainable pikeun nyegah masalah paripolah sareng pamustunganana nyiptakeun budaya sareng iklim sakola anu positif. Ngawangun kapasitas siswa babarengan jeung kabébasan pikeun ngatur sorangan paripolah sorangan sigana pikasieuneun, tapi ku sistem anu pas, éta ngawangun kaahlian hirup anu teu ternilai sapertos lembaga mahasiswa, anu lingkungan anu langkung kontrol gagal mekar dina muridna.

    • Blog datang pas
    • Webinar datang pas
7. Ngungkit hubungan sasama murid, lain ngan ukur hubungan murid-guru

Urang terang hubungan murid-guru penting pisan pikeun diajar. Tapi ngamekarkeun hubungan peer murid positif téh sagampil penting tur mangrupakeun kasempetan lasut pikeun loba pendidik perbaikan sakola. Peers unik lokasina pikeun ngarojong hiji sarua séjén, nyorong jeung tangtangan hiji sarua séjén, sarta nyambung dina cara nu maranéhna bisa jadi teu bisa jeung déwasa. Struktur Teaming Akademis ngabantuan guru mindahkeun ngaliwatan disorganization biasa na shallowness interaksi siswa jeung kana learning deeper jeung hubungan peer positif.

    • Blog datang pas
    • Webinar datang pas
8. Fokus kana akademisi salaku akar panyabab perilaku siswa anu négatip, sanés masalah anu teu aya hubunganana

Mindeng, pendidik condong atribut kabiasaan murid négatip ka faktor éksternal kayaning kahirupan imah murid urang. Pendekatan perbaikan sakola anu paling suksés ngajantenkeun hubungan antara paripolah murid sareng akademisi. Nalika sakola ngagunakeun strategi khusus anu dirancang pikeun mulangkeun harepan murid kana kamampuan sorangan, kalibetkeun aranjeunna dina diajar, sareng nguatkeun aranjeunna pikeun ngalacak kamajuan sorangan, paripolah sareng prestasi ningkatkeun sakaligus.

    • Blog datang pas
    • Webinar datang pas
9. Ajak siswa pikeun ngalacak kamajuan akademik sorangan tinimbang ninggalkeun ka guru nyalira

Di sabagéan ageung sakola, éta terserah ka guru atanapi sistem penilaian pikeun ngalacak kamajuan akademik. Kumaha upami murid ngalacak data sorangan? Ieu mangrupikeun salah sahiji strategi anu paling jarang dianggo pikeun perbaikan sakola, tapi masihan murid jalan pikeun ngalacak kamajuanana sacara real waktos ngahasilkeun pembelajaran anu luar biasa sareng kauntungan motivasi. Koncina nyaéta nyiptakeun sistem kelas anu leres pikeun ngajantenkeun data anu leres tiasa diaksés ku murid.

    • Blog datang pas
    • Webinar datang pas
10. Ngabebaskeun murid kana perjuangan anu produktif sareng ningkatkeun rigor akademik sareng tantangan – ulah ngaleutikan tugas murid atanapi “overteaching”

Dina kalolobaan sakola, pangajaran utamana dipuseurkeun ka guru. Murid dipiharep bisa tenang ngadéngékeun omongan guru tuluy ngalengkepan LKS atawa tugas-tugas low-rigor séjén pikeun némbongkeun pamahaman maranéhanana. Perjuangan produktif penting pikeun diajar anu langkung jero, tapi murid ngagaduhan sakedik atanapi henteu aya kasempetan pikeun ngalaman perjuangan produktif dina lingkungan diajar tradisional. Struktur pangrojong anu khusus tiasa ngajantenkeun rigor akademik tiasa diaksés pikeun unggal murid sareng ngabantosan guru ngajauhan “overteaching.”

    • Blog datang pas
    • Webinar datang pas
11. Ngawangun sarta ngungkit rojongan masarakat tinimbang ninggalkeun kolot jeung kulawarga Dursasana dina burner deui

Gampang pisan pikeun ngantunkeun dukungan komunitas sareng papacangan kulawarga sareng kolot nalika anjeun nyanghareupan seueur krisis sareng tungtutan prosés perbaikan sakola. Tapi penting pikeun nyandak waktos pikeun ngajaga papacangan anu kuat sareng ngagungkeun kameunangan anjeun. Pendekatan ieu ngadukung sakabeh budak, di jero sareng di luar sakola, sareng ngamajukeun diajar émosional sosial. Sababaraha prakték pangsaéna tiasa ngajantenkeun sakola anjeun janten conto anu bersinar di masarakat.

    • Blog datang pas
    • Webinar datang pas

Di Learning Sciences International, misi sosial urang nyaéta pikeun ngeureunkeun kamiskinan generasional sareng jurang equity ngaliwatan instruksi inti anu ketat. Rekam jejak urang pikeun balik sakola teu acan kantos aya. Abdi ngarepkeun anjeun bakal ngalanggan sumber daya gratis ieu dina prosés perbaikan sakola anu kabuktian anu praktis sareng difokuskeun ngabantosan pangurus sareng pendidik sanés. Hoyong tetep dina loop dina 11 Rahasia Perbaikan Sakola pikeun blog Hasil Radikal Béda sareng séri webinar gratis? Ngadaptar ayeuna pikeun apdet langsung kana koropak anjeun.

Ngeunaan LSI

Visi kami pikeun pendidikan nyaéta pikeun nutup jurang prestasi. Ngalengkepan sadaya murid kalayan kaahlian sosial, émosional, sareng kognitif anu aranjeunna peryogikeun pikeun mekar dina abad ka-21. Ngalegaan equity ku méré unggal anak aksés ka instruksi inti rigorous nu empowers peserta didik pikeun ngabebaskeun diri tina kamiskinan generasi. Diajar deui

Unggal administrator sakola kudu terus néangan cara anyar pikeun ngaronjatkeun sakola maranéhanana. Janten seger jeung inovatif kudu saimbang jeung continuity na steadiness ku kituna anjeun meunang campuran nice tina heubeul jeung anyar. Di handap ieu 10 strategi pikeun ngaronjatkeun sakola nyadiakeun tempat mimiti pikeun pangurus néangan nawarkeun seger, kagiatan ngalakonan pikeun sakabéh anggota masarakat sakola.

Tulis Kolom Mingguan Koran

Kumaha: Bakal nyorot kasuksésan sakola, fokus kana usaha guru individu, sareng masihan pangakuan murid. Éta ogé bakal nungkulan tantangan anu disanghareupan ku sakola sareng kabutuhan anu anjeun gaduh. Naha: Nulis kolom koran bakal ngidinan publik kasempetan pikeun nempo naon anu lumangsung dina sakola dina dasar mingguan. Éta bakal masihan aranjeunna kasempetan pikeun ningali kasuksésan sareng halangan anu disanghareupan ku sakola.

Boga Bulanan Open House / Kaulinan wengi

Kumaha: Unggal Kemis wengi katilu unggal bulan ti 18:00 nepi ka 19:00, ngayakeun open house / wengi kaulinan. Masing-masing guru bakal ngarancang kaulinan atanapi kagiatan anu ditujukeun kana daérah mata pelajaran anu aranjeunna diajarkeun dina waktos éta. Kolot jeung murid bakal diajak asup tur ilubiung dina kagiatan babarengan. Kunaon: Ieu bakal ngidinan kolotna kasempetan pikeun datang ka kelas barudak maranéhanana, nganjang jeung guru maranéhanana, sarta ilubiung dina kagiatan ngeunaan wewengkon mata pelajaran anu aranjeunna ayeuna diajar. Ieu bakal ngidinan aranjeunna pikeun jadi leuwih aktip aub dina atikan barudak maranéhanana sarta piara komunikasi gede jeung guru maranéhanana.

Kemis Dahar beurang Jeung Kolot

Kumaha: Unggal Kemis, rombongan 10 kolot bakal diajak tuang siang sareng kepala sekolah. Aranjeunna bakal tuang siang di kamar konperénsi sareng ngobrolkeun masalah anu ayeuna di sakola. Kunaon: Hal ieu ngamungkinkeun kolotna kasempetan pikeun jadi nyaman jeung pangurus jeung guru sarta pikeun nganyatakeun duanana masalah jeung pikiran positif ngeunaan sakola. Ogé ngamungkinkeun sakola janten langkung pribadi sareng masihan kolotna kasempetan pikeun masihan input.

Ngalaksanakeun Program Greeter

Kumaha: Unggal salapan minggu, 10 murid kelas dalapan bakal dipilih pikeun ilubiung dina program greeter. Bakal aya dua siswa salam per periode kelas. Murid-murid éta bakal ngabagéakeun sadaya sémah di panto, leumpang ka kantor, sareng ngabantosan aranjeunna upami diperyogikeun. Naha: Program ieu bakal ngajantenkeun sémah langkung tampi. Éta ogé bakal ngamungkinkeun sakola nampilkeun lingkungan anu langkung ramah sareng pribadi. Tayangan kahiji anu saé penting. Kalawan greeters ramah di panto, paling datang bakal datangna jauh jeung gambaran kahiji alus.

Gaduh dahar beurang Potluck Bulanan

Kumaha: Unggal bulan, guru bakal ngumpul jeung mawa dahareun pikeun dahar beurang potluck. Bakal aya hadiah panto dina unggal tuang siang ieu. Guru bébas bersosialisasi sareng guru sareng staf sanés bari mikaresep tuangeun anu saé. Naha: Ieu bakal ngidinan staf diuk turun babarengan sabulan sakali jeung bersantai bari maranéhna dahar. Bakal nyadiakeun kasempetan pikeun hubungan jeung silaturahim ngamekarkeun, sarta waktu pikeun staf pikeun narik babarengan jeung boga sababaraha senang.

Mikawanoh Guru Bulan

Kumaha: Guru bulan bakal dipilih ku fakultas. Unggal guru anu meunang pangajén bakal nampa pangakuan dina kertas, spasi parkir pribadi sorangan pikeun bulan, kartu kado $ 50 ka mall, atawa $ 25 kartu kado pikeun réstoran nice. Naha: Ieu bakal ngidinan guru individu dipikawanoh pikeun gawé teuas maranéhanana sarta kumawula ka atikan. Ieu bakal hartosna langkung pikeun individu éta saprak aranjeunna dipilih ku peers maranéhanana.

Ngalaksanakeun Pameran Usaha Taunan

Kumaha: Ajak sababaraha usaha di komunitas anjeun pikeun ilubiung dina pameran bisnis taunan. Sakabéh sakola bakal nyéépkeun sababaraha jam pikeun diajar hal-hal penting ngeunaan usaha-usaha éta sapertos naon anu aranjeunna laksanakeun, sabaraha jalma damel di dinya, sareng kaahlian naon anu diperyogikeun pikeun damel di dinya. Naha: Hal ieu ngamungkinkeun komunitas bisnis kasempetan pikeun asup ka sakola sareng nunjukkeun ka budak naon anu aranjeunna lakukeun sareng janten bagian tina pendidikan murid. Éta nyayogikeun mahasiswa kasempetan pikeun ningali naha aranjeunna resep damel di bisnis khusus.

Presentasi ku Usaha Profesional pikeun Kelas Dalapan

Kumaha: Tamu ti komunitas bakal diajak ngabahas kumaha sareng naon karirna. Jalma-jalma bakal dipilih supados karir khususna aya hubunganana sareng daérah anu khusus. Contona, ahli géologi bisa nyarita di kelas sains atawa jangkar warta bisa nyarita dina kelas seni basa. Naha: Hal ieu ngamungkinkeun para pangusaha ti komunitas kasempetan pikeun ngabagi naon waé karirna sareng murid. Hal ieu ngamungkinkeun siswa ningali rupa-rupa pilihan karir, nanyakeun, sarta manggihan hal metot ngeunaan sagala rupa karir.

Mimitian Program Bacaan Sukarelawan

Kumaha: Tanya jalma-jalma di masarakat anu hoyong aub sareng sakola, tapi henteu gaduh murangkalih anu sakola, janten sukarelawan salaku bagian tina program maca pikeun murid anu tingkat bacaan anu langkung handap. Para sukarelawan tiasa sering-sering sumping sareng maca buku hiji-hiji sareng murid. Kunaon: Hal ieu ngamungkinkeun jalma kasempetan pikeun sukarela jeung aub dina sakola sanajan maranéhna teu kolot barudak sakola di kacamatan. Éta ogé masihan mahasiswa kasempetan pikeun ningkatkeun kamampuan maca sareng kenal sareng jalma-jalma di komunitas.

Mimitian Program Sajarah Hirup Kelas Genep

Kumaha: Kelas studi sosial kelas genep bakal ditugaskeun hiji individu ti komunitas anu sukarelawan pikeun diwawancara. Murid bakal ngawawancara éta jalma ngeunaan kahirupan sareng kajadian anu parantos kajantenan salami hirupna. Murid teras bakal nyerat makalah ngeunaan jalma éta sareng masihan presentasi ka kelas. Naha: Hal ieu ngamungkinkeun mahasiswa kasempetan pikeun kenal sareng jalma-jalma dina komunitas. Éta ogé ngamungkinkeun anggota masarakat ngabantosan sistem sakola sareng ngiringan sakola. Éta ngalibatkeun jalma-jalma ti masarakat anu panginten henteu acan aub dina sistem sakola sateuacana. Opat belas taun ka pengker The George Lucas Educational Foundation diadegkeun pikeun ngagungkeun sareng ngadorong inovasi di sakola. Saprak harita kami geus manggihan loba pendidik kreatif, pamingpin bisnis, kolot, jeung nu lianna anu nyieun parobahan positif teu ukur ti luhur ka handap tapi ogé ti handap nepi. Saprak waktu éta kami geus ngabejaan carita maranéhanana ngaliwatan situs Wéb urang, film dokumenter urang, jeung majalah Edutopia. video Sapanjang jalan, urang ngadangukeun sareng diajar. Henteu aya anu saderhana nalika nguatkeun sareng nguatkeun lembaga anu ageung sareng kompleks sapertos sistem pendidikan urang, tapi ideu umum pikeun perbaikan muncul. Kami parantos nyaring éta kana kredo sapuluh poin ieu. Dina taun nu bakal datang, urang bakal nyebarkeun runtuyan éséy nu salajengna explores unggal aspék agenda ieu, kalawan harepan yén maranéhanana di frontlines atikan bisa jadi bagian tina sakola maranéhanana.

Murid

1. Kalibet : Pangajaran Berbasis Proyék
Siswa ngalangkungan buku pangajaran pikeun diajar topik anu kompleks dumasar kana masalah dunya nyata, sapertos kualitas cai di komunitasna atanapi sajarah kotana, nganalisis inpormasi tina sababaraha sumber, kalebet Internét sareng wawancara. kalawan ahli. Karya kelas dumasar-proyék langkung nungtut tibatan pangajaran dumasar-buku tradisional, dimana murid ngan ukur ngapalkeun fakta tina hiji sumber. Gantina, siswa ngagunakeun dokumén aslina jeung data, mastering prinsip katutupan dina kursus tradisional tapi diajar aranjeunna dina cara leuwih bermakna. Proyék bisa lepas minggu; sababaraha proyék bisa nutupan sakabéh kursus. Karya murid dibere ka audiences saluareun guru, kaasup kolot jeung grup masarakat. Pamariksaan Realitas: Di Clear View Charter School, di Chula Vista, California, murid kelas kaopat sareng kalima ngumpulkeun spésimén serangga, ngulik aranjeunna dina mikroskop éléktron ngaliwatan tautan serat optik ka universitas caket dieu, ngagunakeun sumber Internét pikeun laporanna. , sarta ngabahas papanggihan maranéhanana jeung entomologists universitas. 2. Connect : Studi Studi Terpadu
kedah ngaktipkeun siswa pikeun ngahontal sakuliah disiplin tradisional jeung neuleuman hubungan maranéhanana, kawas James Burke digambarkeun dina bukuna Connections. Sajarah, sastra, jeung seni bisa dihijikeun jeung ditalungtik babarengan. Studi terpadu ngamungkinkeun mata pelajaran ditalungtik nganggo seueur bentuk pangaweruh sareng éksprési, sabab kaahlian literasi dilegaan saluareun fokus tradisional dina kecap sareng angka kalebet grafik, warna, musik, sareng gerak. Pamariksaan Realitas: Ngaliwatan proyék nasional anu disebut Nature Mapping, murid kelas opat di désa Washington diajar maca, nulis, matematika, sains, sareng téknologi nalika milarian kadal anu jarang. 3. Bagikeun : Diajar Kooperatif
Gawé babarengan dina tim proyék jeung dibimbing ku guru dilatih, siswa diajar kaahlian kolaborasi, ngatur émosi, jeung ngaréngsékeun konflik di grup. Masing-masing anggota tim tanggung jawab pikeun diajar materi pelajaran ogé ngabantosan batur-batur tim pikeun diajar. Pembelajaran kooperatif mekarkeun katerampilan sosial sareng émosional, nyayogikeun dasar anu berharga pikeun kahirupan maranéhanana salaku pagawé, anggota kulawarga, sareng warga nagara. Pamariksaan Realitas: Di kelas géométri kelas kasapuluh Eeva Reeder di Mountlake Terrace High School, caket Seattle, tim murid ngarancang “sakola masa depan” bari ngabimbing sareng arsiték lokal. Aranjeunna ngatur wates waktu sareng ngabéréskeun bédana pikeun ngahasilkeun modél, anggaran, sareng laporan langkung tebih tina naon anu tiasa dilaksanakeun ku murid individu. 4. Ngalegaan : Meunteun Penilaian Komprehensif
kudu dilegaan saluareun skor tés basajan pikeun gantina nyadiakeun profil lengkep, terus-terusan kaunggulan jeung kalemahan siswa. Guru, kolot, sareng murid individu tiasa ngawas kamajuan akademik sareng nganggo penilaian pikeun difokuskeun kana daérah anu peryogi perbaikan. Tés kedah janten kasempetan pikeun murid diajar tina kasalahanna, ngulang deui tés, sareng ningkatkeun skorna. Pamariksaan Realitas: Di Komunitas Pembelajaran Kunci, di Indianapolis, guru ngagunakeun rubrik tinulis pikeun meunteun kaunggulan sareng kalemahan siswa nganggo kategori dumasar kana konsép sababaraha kacerdasan Howard Gardner, kalebet kaahlian spasial, musik, sareng interpersonal.

guru-guru

5. Palatih : Pituduh Intelektual jeung Émosional
Peran guru anu paling penting nyaéta ngalatih jeung ngabimbing siswa ngaliwatan prosés diajar, méré perhatian husus pikeun ngamumulé minat jeung rasa percaya diri siswa. Kusabab téknologi nyayogikeun langkung seueur kurikulum, guru tiasa nyéépkeun waktos sakedik kanggo ngajar sadayana kelas sareng langkung seueur waktos ngabimbing siswa salaku individu sareng ngabimbing aranjeunna di daérah dimana aranjeunna peryogi bantosan atanapi milarian tantangan tambahan. Cék Kanyataan: Guru kelas lima Brooklyn Sarah Button ngagunakeun latihan sareng simulasi tina Program Ngarengsekeun Konflik Kreatif sareng murid-muridna, ngabantosan aranjeunna diajar empati, gawé babarengan, éksprési parasaan anu positif, sareng ngahargaan karagaman. 6. Diajar : Ngajar salaku Magang
Persiapan pikeun karir ngajar kudu nuturkeun modél magang, nu novices diajar ti master ngalaman. Guru murid kedah nyéépkeun waktos sakedik di aula kuliah pikeun diajar téori pendidikan sareng langkung seueur waktos di ruang kelas, damel langsung sareng murid sareng guru master. Kaahlian ngajar kedah diasah terus-terusan, kalayan waktos nyandak kursus, ngadatangan konperénsi, sareng ngabagi pelajaran sareng tip sareng guru sanés, online sareng pribadi. Pamariksaan Realitas: Komunitas online sapertos Wéb Tengah, Jaringan Pimpinan Guru, sareng Jaringan Guru ngahijikeun pendidik novice sareng ahli dina komunitas profésional basis wéb. Bimbingan online masihan guru novice aksés ka praktisi anu suksés anu hoyong nguatkeun profési dina akarna.

Sakola

7. Nyoko : Téknologi
Pamakéan téknologi anu cerdas tiasa ngarobih sareng ningkatkeun ampir unggal aspék sakola, modérnisasi alam kurikulum, tugas murid, hubungan kolot, sareng administrasi. Kurikulum online ayeuna kalebet rencana pelajaran, simulasi, sareng demonstrasi pikeun panggunaan sareng ulasan di kelas. Kalayan sambungan online, siswa tiasa ngabagi karyana sareng komunikasi langkung produktif sareng kreatif. Guru tiasa ngajaga rékaman sareng penilaian nganggo alat parangkat lunak sareng tetep caket sareng murid sareng kulawarga ngalangkungan email sareng suratsora. Sakola tiasa ngirangan biaya administrasi ku ngagunakeun alat-alat téknologi, sakumaha anu dilakukeun ku widang-widang sanés, sareng nyayogikeun dana langkung seueur pikeun kelas. Pariksa Realitas: Siswa kelas kimia SMA Geoff Ruth di SMA Kapamingpinan, di San Fransisco, parantos ngantunkeun buku pelajaranna. Sabalikna, aranjeunna ngarencanakeun, nalungtik, sareng ngalaksanakeun percobaanna nganggo bahan anu dikumpulkeun online tina sumber kimia anu dipercaya. 8. Reorganisasi : Sumber
Daya Sumber daya waktu, duit, jeung fasilitas kudu direstrukturisasi. Dinten sakola kedah ngamungkinkeun pikeun damel proyék langkung jero saluareun periode 45 menit, kalebet ngajadwalkeun blok kelas dua jam atanapi langkung lami. Sakola henteu kedah ditutup kanggo liburan usum panas tilu bulan, tapi kedah tetep kabuka pikeun kagiatan murid, pamekaran guru, sareng panggunaan masarakat. Ngaliwatan prakték looping, guru SD cicing di kelas salila dua taun atawa leuwih, deepening hubungan maranéhanana jeung siswa. Leuwih duit di distrik sakola kudu diarahkeun ka kelas tinimbang birokrasi. Pangwangunan sareng renovasi sakola énggal kedah ngantebkeun desain sakola anu ngadukung murid sareng guru kolaborasi dina tim, kalayan aksés anu ageung kana téknologi. Sakola tiasa didesain ulang pikeun ogé janten pusat komunitas anu nyayogikeun jasa kaséhatan sareng sosial pikeun kulawarga, ogé kelas konseling sareng parenting. Realitas Cék: Taun sakola di Alice Carlson Applied Learning Center, di Fort Worth, Texas, diwangun ku opat blok unggal salapan minggu. Bengkel intersesi ngamungkinkeun murid K-5 waktosna pikeun seni, sains, sareng proyék komputer atanapi olahraga salian ti seni basa sareng pengayaan matematika.

Masarakat

9. Ngalibetkeun : Kolot
Lamun tugas sakola ngalibetkeun kolot, murid leuwih diajar. Kolot jeung pangasuh séjén nyaéta guru munggaran pikeun murangkalih sareng tiasa nimbulkeun ajén-inajén anu ngadorong diajar sakola. Sakola kudu ngawangun alliances kuat jeung kolot jeung ngabagéakeun partisipasi aktif maranéhanana di kelas. Pendidik kedah nginpokeun ka kolot ngeunaan tujuan pendidikan sakola, pentingna ekspektasi anu luhur pikeun unggal murangkalih, sareng cara ngabantosan tugas di bumi sareng pelajaran kelas. Cék Kanyataan: Di Distrik Sakola Ngahiji Sacramento, guru nganjang ka bumi kulawarga murid. Guru meunang pamahaman hadé ngeunaan lingkungan imah murid maranéhanana, sarta kolotna ningali yén guru komitmen pikeun forging beungkeut imah-sakola. Lamun basa Inggris teu diucapkeun di imah, penerjemah marengan guru. 10. Ngawengku : Mitra Komunitas Mitra
jeung rupa-rupa organisasi masarakat, kaasup bisnis, paguron luhur, museum, jeung instansi pamaréntah, nyadiakeun bahan, téhnologi, jeung pangalaman kritis diperlukeun pikeun siswa jeung guru. Grup ieu ngalaan siswa sareng guru ka dunya padamelan ngalangkungan program sakola-ka-karir sareng magang. Sakola kedah enlist profésional pikeun meta salaku instruktur jeung mentor pikeun siswa. Realitas Cék: Di Minnesota Business Academy, di St. BestPrep, grup bisnis kaayaan philanthropic, spearheaded usaha anu direnovasi wangunan elmu heubeul pikeun pamakéan sakola.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *