Nyandak kelas anu nangtang di SMA mangrupikeun cara anu saé pikeun ngawangun kaahlian anyar. Sareng éta bakal ngalayanan anjeun nalika anjeun kuliah, sabab anjeun bakal langkung siap pikeun padamelan éta. Dina survey panganyarna ngeunaan freshmen kuliah, leuwih ti satengah siswa surveyed ngomong yén maranéhna hayang maranéhna geus digawé harder di SMA. Kelas anu nangtang, sapertos honors sareng kursus tingkat kuliah, ogé ngabantosan anjeun lebet kana kuliah: Éta persis anu resep ningali perwira pangakuan dina aplikasi. Honors sareng kursus tingkat kuliah ogé berharga pikeun alesan sanés. Dina survey anu disebatkeun di luhur, seuseueurna mahasiswa anu nyandak kursus tingkat kuliah salaku bagian tina Program Penempatan Lanjutan atanapi International Baccalaureate nyarios yén kelas-kelas ieu langkung berharga sareng langkung narik tibatan anu sanés.

Ngalaman Pendekatan anu Béda

Honors sareng kursus tingkat kuliah béda ti kelas biasa dina sababaraha cara. Ieu tinjauan ringkes sababaraha kelas anu tiasa sayogi pikeun anjeun:

  • Kelas Honors biasana nutupan bahan anu sami sareng kelas biasa tapi dina laju anu langkung gancang atanapi langkung jero tibatan kelas biasa
  • Program AP Dewan Perguruan Tinggi nawiskeun kelas tingkat kuliah anu ngabantosan siswa ngembangkeun sareng nerapkeun kaahlian sapertos maca sacara kritis, ngarengsekeun masalah sacara analitis sareng nyerat sacara jelas. Aya leuwih ti 30 kelas sadia.
  • Program IB nawiskeun kelas-kelas tingkat kuliah anu negeskeun ngembangkeun kaahlian pamikiran anjeun sareng kasadaran masalah global.
  • Anjeun tiasa nyandak kursus kuliah nalika masih di SMA, boh di sakola anjeun atanapi di kampus kuliah.

Manggihan Passion Anjeun

Kursus-kursus sapertos kieu tiasa ngenalkeun anjeun kana topik sareng ideu anu henteu katutupan di kelas biasa. Salaku conto, kursus AP kalebet Basa sareng Budaya Cina, Élmu Lingkungan, sareng Psikologi. Kisaran mata pelajaran ieu ngamungkinkeun anjeun ngajalajah minat anjeun sareng ngembangkeun karep anyar. Anjeun malah tiasa mendakan subjek anu bakal janten jurusan kuliah anjeun atanapi fokus karir anjeun.

Ngawangun Kaahlian Penting

Honors sareng kursus tingkat kuliah tiasa ngabantosan anjeun diajar kaahlian sareng kabiasaan anu anjeun peryogikeun pikeun suksés dina kuliah sareng saluareun. Aranjeunna bakal ngidinan Anjeun pikeun ngembangkeun:

  • Kaahlian nulis anu langkung kuat
  • Kamampuh ngarengsekeun masalah
  • kaahlian Time-manajemén
  • Disiplin
  • Kabiasaan diajar anu saé

Nyiapkeun pikeun College

Némbongkeun yén anjeun daék nyorong diri ku cara nyandak kelas anu ketat di SMA tiasa ngabantosan nalika anjeun ngalamar kuliah. Nyatana, tingkat kursus anu anjeun candak ayeuna mangrupikeun salah sahiji hal anu munggaran ditingali ku akademi. Salaku tambahan, kursus kuliah, kelas IB sareng ujian, sareng Ujian AP tiasa nyababkeun kiridit kuliah sareng panempatan maju dina kuliah. Ieu hartosna anjeun tiasa ngalangkungan sababaraha kursus kuliah dasar sareng ngalih langsung kana kelas canggih anu pikaresepeun. Ieu ogé tiasa ngamungkinkeun anjeun ngosongkeun waktos anu cekap pikeun ngudag jurusan ganda atanapi diajar di luar negeri.

Candak Plunge

Sakali anjeun mutuskeun pikeun tangtangan diri anjeun ku honors atanapi kursus tingkat kuliah, ngobrol sareng pembimbing sakola anjeun, guru atanapi kapala sakola. Anjeunna tiasa ngabantosan anjeun kéngingkeun inpormasi ngeunaan beban kerja kursus, persiapan naon waé anu anjeun peryogikeun sareng cara ngadaptarkeun kelas ieu. Di SMA, teu salawasna gampang pikeun nyaho mana kelas nyandak. Biasana pikeun murid ngadaptarkeun kursus-kursus sareng engké sadar yén jadwalna henteu cocog sareng kabutuhanna. Kabeneran, jadwal SMA bisa dirobah lamun diperlukeun. Pikeun ngaganti kelas SMA, papanggih jeung pembimbing bimbingan munggaran. Salajengna, panalungtikan panawaran kelas sadia nu cocog jadwal anjeun sarta align jeung lagu wisuda baku. Teras, kéngingkeun idin tinulis ti guru, kolot, sareng pembimbing bimbingan anjeun pikeun ngabéréskeun parobihan. Kadang, ngarobah kelas di SMA tiasa tricky kusabab struktur sakola jeung kasadiaan kelas. Janten, tanpa basa-basi deui, ieu sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan ngarobih kelas di SMA.

Ngarobah Jadwal Kelas SMA Anjeun

Ngarobih kelas di SMA sering langkung sesah tibatan ngarobih kursus di kuliah. Ieu sabab, di SMA, jadwalna langkung ketat. Éta ketat sabab kelas gaduh kasadiaan waktos terbatas. Teu kawas kuliah, SMA teu nawiskeun mimiti isuk-isuk, telat peuting, atawa kelas sabtu minggu. Gantina, siswa kudu nyocogkeun sakabéh kursus kana genep satengah jam timespan condensed, tanpa leeway tambahan (sumber). Watesan kelas ieu malah langkung jelas di SMA anu langkung alit sabab sering aya tawaran kelas anu langkung saeutik. Salaku conto hypothetical, hayu urang nyebutkeun yén anjeun hayang ngarobah jadwal Anjeun pikeun kelas math. Siswa SMA diwajibkeun nyandak tilu taun kelas matematika. Upami kelas Aljabar mangrupikeun bagian tina sarat éta, tapi ngan aya hiji kelas Aljabar anu ditawarkeun, anjeun kedah nyandak éta dina waktos anu khusus. Dina kaayaan ieu, ngarobah jadwal math anjeun moal mungkin sabab euweuh pilihan alternatif. Pondokna, pangabisa anjeun pikeun ngarobah jadwal kelas anjeun sagemblengna gumantung kana alternatif naon sadia pikeun anjeun. Hanjakalna, upami SMA anjeun ngan ukur nawiskeun kelas anu anjeun pikahoyong dina waktos anu ditangtukeun, anjeun kedah nyandak kelas éta. Seringna, jumlah tawaran kelas anu sayogi langsung pakait sareng waktos taun sakola.

Ngarobah Kelas Sateuacan Sakola Dimimitian

Ngarobih kelas sateuacan sakola tiasa langkung gampang tibatan ngarobih nalika sakola dimimitian. Sakapeung, sakola bahkan teu acan gaduh jadwalna dugi ka minggu mimiti sakola. Akibatna, siswa boga kalenturan jauh leuwih scheduling sabab rosters kelas masih dina karya. Anjeun tiasa ngarobih jadwal sakola sateuacan sataun ku sababaraha cara. Ilaharna, éta ngalibatkeun ngahubungi sakola ngalangkungan e-mail sareng ngirimkeun pamundut pikeun perobahan jadwal. Gumantung kana kabutuhan ngarobih kelas, anjeun kedah pendak sareng pembimbing bimbingan sareng kolaborasi pikeun ngarencanakeun jadwal énggal. Dina sababaraha kasus, upami anjeun ngan ukur kedah ngarobih kursus tunggal, anjeun ngan ukur kedah ngeusian formulir éléktronik anu ditandatanganan ku kolot sareng anggota dosen sakola.

Ngarobah Kelas Saatos Sakola Dimimitian

Aya kalana, sababaraha siswa nyadar yén kelas teu keur maranéhna dina sababaraha poé mimiti attending. Perasaan teu ngarareunah ieu bisa lumangsung pikeun rupa-rupa alesan. Contona, maranéhna bisa jadi teu satuju kana gaya ngajar instruktur, kurang kapercayaan pikeun ngalakukeun ogé akademik, atawa teu ngarasakeun materi kursus. Naon waé alesanana, murid-murid ieu hoyong ngarobih jadwalna saatos sakola dimimitian. Ngarobah jadwal kelas anjeun sanggeus sakola dimimitian biasana meujeuhna, tapi tiasa tricky. Hanjakal, anjeun bisa jadi teu mungkas nepi ka jadwal kelas pikaresep Anjeun. Upami anjeun hoyong ngarobih kelas saatos sakola dimimitian, anjeun kedah pendak sareng ngabahas léngkah-léngkah anu diperyogikeun sareng pembimbing bimbingan. Di seueur sakola, anjeun kedah nampi idin ti dua anggota dosen. Mimiti, anjeun kedah nampi idin tinulis ti guru kursus anu anjeun angkat. Kadua, anjeun kedah nampi idin tinulis ti guru anu kelasna anjeun badé tambahkeun. Kuring ngaliwat prosés ieu sorangan salaku murid SMA nalika kuring ngalihkeun Masalah Kontemporer pikeun Hubungan Global. Untungna, prosésna kawilang lugas, sareng kéngingkeun persetujuan anu ditandatanganan ti dua pihak sanés repot. Anjeun ogé peryogi tandatangan kolot, tandatangan pembimbing bimbingan, sareng bahkan tandatangan poko pikeun ngarobih jadwal anjeun di sakola anu tangtu. Émut yén upami jadwal kelas énggal anjeun gagal nyumponan sarat kalulusan sakola, anjeun moal diidinan ngarobih kelas anjeun ayeuna.

Naha Anjeun Peryogikeun Pembimbing Bimbingan pikeun Parobahan Jadwal Kelas

Pembimbing bimbingan sakola bakal janten sumber anu pangsaéna pikeun ngarobih kelas. Sababaraha tugas utama pembimbing bimbingan nyaéta ngabantosan murid dina:

  • nyumponan sarat kalulusan dina waktosna
  • ngatur jadwal kelas maranéhanana
  • transisi ka kuliah atawa widang gawé

Pondokna, pembimbing bimbingan anjeun bakal ngabantosan mastikeun yén jadwal anjeun aya dina jalur pikeun kasuksésan akademik. Aranjeunna bakal ganda-pariksa ningali yén anjeun geus didaptarkeun pikeun sakabéh kelas diperlukeun tur euweuh liang dina jadwal kelas anjeun. Pembimbing bimbingan anjeun ogé tiasa nawiskeun naséhat anu berharga pikeun ngarencanakeun jadwal anjeun pikeun nyumponan tujuan pasca wisuda anjeun. Tina pangalaman pribadi, pembimbing bimbingan kuring masihan kuring wawasan anu berharga kana kelas naon anu kedah dilakukeun pikeun janten pelamar kuliah anu langkung kompetitif. Salaku conto, pembimbing bimbingan kuring ngayakinkeun kuring pikeun ngadaptar pikeun kelas panempatan maju (AP) sareng kelas persiapan ACT / SAT. Upami henteu kanggo anjeunna, kuring sigana moal ningali nilai kursus-kursus sapertos kitu sareng prioritasna sapertos kuring. Hanjakalna, pembimbing bimbingan panginten henteu salawasna tiasa ngalaksanakeun sadaya parobihan jadwal anu anjeun pikahoyong. Tapi, tangtosna, éta masih patut waktos Anjeun pendak sareng aranjeunna. Nanging, langkung saé upami anjeun émut yén aranjeunna henteu salawasna tiasa ngarobih jadwal kelas anjeun sacara gaib, sabab sababaraha kaayaan luar aya di luar kendalina.

Deadlines pikeun Ngarobah Kelas

Upami anjeun nyobian ngarobih kelas anjeun saatos sakola parantos ngamimitian, waspada kana wates waktu parobahan jadwal. Sakola tinggi gaduh tanggal anu disetél dimana murid henteu tiasa deui nyusun ulang kelasna. Kaseueuran sakola luhur netepkeun wates waktu ieu dua minggu saatos dinten mimiti sakola. Alesan pikeun wates waktu ieu nyaéta pikeun nyegah murid leungit dina pangajaran kelas sareng mundur jauh teuing. Sakola anu sanés gaduh wates waktu anu disetél sateuacan sakola dimimitian. Deadline ieu tiasa kalebet minggu khusus dimana murid kedah mastikeun kelasna dina usum panas pikeun nyayogikeun tempatna. Sanggeus minggu ieu réngsé, siswa moal bisa nambahkeun, leupaskeun, atawa ngarobah jadwal maranéhanana, iwal kaayaan extenuating tangtu. Deadlines ieu ogé di tempat pikeun mantuan guru leres koordinat kurikulum pikeun siswa maranéhanana. Teu gampang pikeun nyiapkeun palajaran bari hariwang ngeunaan siswa leungit atawa ninggalkeun kelas sanggeus minggu kahiji.

Alesan Praktis Ganti Kelas SMA

Sateuacan ngamimitian prosés parobahan jadwal, anjeun kedah ningali heula upami ngarobih jadwal kelas anjeun leres-leres pikeun kapentingan anjeun. Barina ogé, naha ngaliwat sagala repot ieu lamun teu perlu? Di handap ieu, anjeun bakal manggihan sababaraha alesan giat SMA mutuskeun pikeun ngarobah kelas SMA maranéhanana.

Robah Dina Minat

SMA mangrupikeun waktos pikeun éksplorasi sareng penemuan. Seueur mahasiswa ngamangpaatkeun waktos kelasna pikeun ékspérimén sareng kelas anu béda-béda sareng mutuskeun naha éta subjekna mangrupikeun hal anu aranjeunna resep ngudag salami hirupna. Métode trial and error ieu ngahasilkeun hasil anu positif sareng négatip. Siswa anu sadar awal yén aranjeunna henteu resep kana topik anu ampir saloba anu disangka sering langkung saé ngagentos kelas sareng nyéépkeun waktos di tempat sanés. Dina sababaraha kasus, murid henteu ngagaduhan masalah sareng kelas. Sabalikna, aranjeunna sigana nembé ngembangkeun minat anu ngadadak dina hal anu énggal sareng hoyong ngudag éta dina pendidikan formal. Hasilna, maranéhna meureun hoyong pindah kelas maranéhanana ayeuna pikeun cater minat anyar maranéhanana.

Beda Akademis Skill Sets

Sanaos ditempatkeun di kelas-kelas anu tangtu, sababaraha siswa tiasa ngarasa saolah-olah henteu dina tingkat kaahlian pikeun kelas éta. Biasana, ieu tiasa salah sahiji dua cara. Kahiji, murid bisa ngarasa kawas tingkat kasulitan tangtu teuing bubuka pikeun set skill akademik maranéhanana ayeuna. Dina kaayaan kitu, murid bisa jadi bosen gancang sarta mikir yén maranéhna teu gaining nanaon tina pangalaman maranéhanana. Di sisi anu sanés, saurang murid tiasa ngaraos yén kelasna maju teuing. Dina hal ieu, murid meureun hoyong pindah kursus pikeun ngahindarkeun perasaan overwhelmed ku beban kerja anu kaleuleuwihan sareng ngawétkeun titik kelasna ayeuna.

Ekstrakurikuler SMA

Di SMA, kagiatan ekstrakurikuler anu diiluan ku murid mangrupikeun bagian anu ageung dina kahirupan maranéhanana. Kagiatan-kagiatan ieu tiasa nyéépkeun waktos luang murid SMA, gumantung kana ekstrakurikuler. Siswa anu ilubiung dina athletics SMA, contona, meureun kudu taliti karajinan jadwal sakola maranéhna pikeun nyaimbangkeun waktu luang maranéhanana antara sakola, prakték, jeung kaulinan. Kaahlian manajemén waktos ieu ogé dilarapkeun ka klub sareng organisasi sakola. Salaku conto, siswa anu gaduh gairah pikeun téater musik sareng drama tiasa nyandak kauntungan tina ngalebetkeun langkung seueur pilihan musik kana jadwal kelasna dibandingkeun sareng murid sanés.

guru-guru

Sakumaha hébat seueur guru, sanés rusiah yén sababaraha guru tiasa ngajantenkeun diajar di kelas rada rumit. Kantun nempatkeun, sababaraha siswa SMA dianggo exceptionally ogé kalawan gaya pangajaran tangtu, sedengkeun nu sejenna henteu. Lamun anjeun mungkas nepi di hiji kelas kalawan instruktur anu gaya ngajarna teu cocog jeung gaya diajar anjeun, eta bisa jadi dina kapentingan pangalusna anjeun kaluar tina kursus.

Leuwih-Scheduling

Sakapeung, siswa overestimate kamampuhan maranéhanana sarta pak jadwal maranéhanana pinuh. Teu heran, aranjeunna engké jadi overwhelmed sarta teu bisa nanganan eta. Akibatna, maranéhna rék lighten jadwal kelas maranéhanana. Éta panginten hoyong ngalakukeun ieu ku cara ngagentos kelas anu langkung nangtang pikeun kursus anu langkung tiasa diurus atanapi nambihan jam gratis pikeun dintenna.

Meunangkeun Rojongan Kolot pikeun Ngarobah Kelas Anjeun

Éta tiasa sesah ngobrol sareng indung anjeun ngeunaan ngagentos kelas, khususna upami anjeun gaduh kolot anu hoyong anjeun nyandak kursus tingkat lanjut. Pikeun ngagampangkeun prosés ieu, kuring parantos ngajelaskeun sababaraha pendekatan praktis pikeun dicobian nalika komunikasi sareng kolot anjeun.

Tong Sieun Nyaritakeun Pamadegan Anjeun

Lamun yakin anjeun bisa ningkatkeun jadwal kelas anjeun ku ngalaksanakeun sababaraha parobahan, ulah ragu babagi pamadegan ieu ka kolot anjeun. Nalika ngobrol sareng sepuh anjeun ngeunaan kelas anjeun tiasa janten prospek anu pikasieuneun, éta mangrupikeun diskusi anu diperyogikeun upami anjeun leres-leres ngarasa anjeun tiasa ngadamel bédana anu positif dina pendidikan anjeun. Lamun kolotna anjeun teu senang jeung kaputusan anjeun, anjeun ogé tiasa nawiskeun pilihan kelas alternatif. Sakapeung, kelas pilihan kahiji anjeun henteu salawasna pilihan anu pangsaéna. Sabenerna, Anjeun bisa jadi pleasantly reuwas ku ngadaptar pikeun kelas sejen nu teu kungsi dianggap serius saméméh. Sakali deui, anjeun kedah ngalakukeun anu pangsaéna pikeun anjeun, sabab pendidikan anjeun anu dipertaruhkeun.

Meunang Surat Ditandatanganan ti Kolot Anjeun

Loba sakola merlukeun idin kolotna pikeun pindah kelas. Saatos ngobrol sareng kolot anjeun, émut naroskeun aranjeunna pikeun nandatanganan formulir anu nyatujuan parobahan jadwal atanapi naroskeun aranjeunna nyerat surat ka sakola anu nyuhunkeun parobahan jadwal. Ngabogaan idin kolot bakal ningkatkeun kamungkinan tiasa pindah kelas.

Ménta Pitulung ka Kolot Anjeun

Tugas ieu sigana mangrupikeun léngkah anu écés, bahkan panginten mangrupikeun saran anu kedah didahulukeun, tapi seueur murid anu sieun ngobrol sareng kolotna sareng naroskeun bantosan di kelas kusabab aranjeunna henteu hoyong sigana gagal. Upami anjeun peryogi bantosan pikeun mutuskeun kelas mana anu badé dicandak, angkat ka kolot anjeun. Kolot anjeun paling dipikaresep bakal tiasa ngabantosan anjeun, sareng aranjeunna tiasa langkung terang ngeunaan naon anu anjeun peryogikeun tibatan anjeun.

Diperlukeun Kelas SMA pikeun Wisuda

Upami anjeun badé ngarobih jadwal kelas anjeun, anjeun kedah ngartos sarat anu diperyogikeun pikeun lulus. Sakali deui, syarat kalulusan beda-beda sareng sakola individu. Nanging, syarat kalulusan SMA standar biasana sapertos kieu:

Syarat kiridit

Seueur sakola luhur ngagaduhan sistem kiridit anu meryogikeun mahasiswa ngagaduhan sajumlah sks pikeun lulus. Tapi, jumlah pasti tina syarat kiridit kursus SMA pikeun kéngingkeun diploma SMA beda-beda dumasar nagara. Saatos crunching angka disadiakeun ku Puseur Nasional pikeun Statistik Atikan, abdi diitung yén rata nasional pikeun sks Tangtu SMA nyaeta 21,5 jam kiridit (sumber). Inget, sakali anjeun minuhan sarat inti, sesa kelas anjeun diitung salaku kiridit elective.

Matematika

Paling sakola merlukeun tilu taun kelas math, tapi kelas math individu gumantung kana jalma jeung naon maranéhna rék nyandak. Biasana, sakola nawiskeun kelas Aljabar, Trigonométri, Géométri, sareng Kalkulus, gumantung kana guru sareng kurikulum sakola anu dipilih.

Élmu

Sakola umumna peryogi sahenteuna tilu taun kelas sains pikeun lulus. Kelas sains ieu sering gaduh spésifikasi gumantung kana kaayaan atanapi sakola, sapertos sataun élmu kahirupan sareng sataun élmu fisik.

Inggris

Di sabagéan ageung SMA, murid kedah nyandak basa Inggris pikeun sadaya opat taun SMA. Kelas basa Inggris ieu henteu dibagi kana subkategori anu béda sapertos mata pelajaran anu sanés.

Sajarah

Sakola umumna ngabutuhkeun tilu taun kelas Studi Sosial, kalayan kelas dasar anu diperyogikeun pikeun sadayana sareng kursus khusus saatos éta.

Pendidikan fisik

Percanten atanapi henteu, kelas Pendidikan Jasmani mangrupikeun sarat pikeun kalulusan di sababaraha nagara bagian. Nanging, kalolobaan sakola ngan ukur ngabutuhkeun hiji taun Pendidikan Jasmani.

Pilihan

Biasana, teu aya sarat elektif anu disetél salain pikeun ngeusian wates kiridit minimum. Sanajan kitu, sakola luhur tangtu merlukeun siswa pikeun minuhan kategori elektif husus, kayaning seni rupa atawa seni terapan. Salaku tambahan, syarat beasiswa tiasa nyuhunkeun mahasiswa nyandak sahenteuna dua taun basa asing, anu diitung salaku kelas elektif.

Syarat Uji Standar

Kaseueuran sakola meryogikeun murid nyandak sababaraha bentuk tés Standar Nasional. Sacara umum, boh ACT atanapi SAT diperyogikeun pikeun kalulusan. Sakola anu sanés gaduh tés khusus anu ngamungkinkeun murid nunjukkeun kamahéran dina mata pelajaran kelas anu aranjeunna pelajari.

Syarat séjén

Sababaraha sakola ngagaduhan syarat khusus anu sanés pikeun lulusan. Salaku conto, di Idaho, mahasiswa diwajibkeun ngalengkepan proyék senior pikeun lulus. Sakola anu sanés meryogikeun anjeun nyandak kelas khusus, sapertos kelas dina pagelaran atanapi seni visual. Sumber: 12 Ngarobih ti kelas SD ka SMP mangrupikeun panyesuaian pikeun sadayana. Nalika transisi ti kelas lima ka kelas genep, murid balik ti luhur kutub totem ka handap pisan. Aranjeunna kedah ngalih guru sareng ruang kelas pikeun unggal mata pelajaran, biasakeun ka sakola anu énggal, diajar cara muka sareng nutup lokerna (sababaraha kali sadinten), sareng nungkulan tangtangan para sasama. Numutkeun Psikologi Dinten , rarasaan keur overwhelmed tur hariwang pisan umum di kalangan siswa dina umur ieu. Salaku guru, urang ngarepkeun aya tantangan. Kami siap pikeun murid telat ka kelas sabab henteu tiasa muka lokerna, sareng kami terang yén nyobian ngatur genep polder kelas anu béda tiasa janten perjuangan. Urang meureun malah teu hayang ngingetkeun ngeunaan ngasupkeun pubertas jeung kaayaan drama silaturahim! Tapi upami anjeun guru énggal sareng henteu yakin kumaha ngabantosan murid anjeun nganapigasi cai anu langkung énggal ieu, langkung khianat, ulah sieun. Ieu sababaraha tip pikeun ngabantosan anjeun gancang ngawangun hubungan sareng murid anjeun, kéngingkeun hormat, sareng ngadukung aranjeunna nalika aranjeunna nyaluyukeun kana kahirupan anyarna salaku murid SMP.

Ngawangun Hubungan sareng Siswa

Bagian tina misi guru sakola menengah nyaéta ngabantosan muridna diajar manajemén diri sareng kaahlian sosial. Sedengkeun di SD, guru miboga kamampuh pikeun mantuan jeung ngasuh murid maranéhanana alatan ukuran kelas leutik. Tapi, ngahontal unggal murid janten sesah dina setting sakola menengah sabab guru nanggungjawaban kanggo kelas anu langkung ageung (hal anu murid ogé nyaluyukeun). Janten kumaha anjeun tiasa ngawangun hubungan anu langkung kuat dina ngan ukur hiji période kelas? Kahiji, tarik murid ka anjeun. Janten diri anjeun sareng ngantepkeun kapribadian anjeun nyalira. Nalika murid anjeun asup ka kelas, salam ka sadayana kalayan seuri-atanapi panginten pompa fist atanapi high five. Lajeng hayu aranjeunna dibere nyaho anjeun dina pribadi, tapi profésional, tingkat. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku ngabagikeun sababaraha carita pribadi ngeunaan kumaha kahirupan nalika anjeun umurna. Anjeun malah tiasa nyetél waktos pikeun nyambung sareng unggal murid hiji-hiji pikeun mariksa transisina sareng ningali kumaha anjeun tiasa ngadukung aranjeunna. Unsur anu paling penting pikeun ngawangun hubungan sareng murid SMP nyaéta ngantepkeun jaga anjeun sareng sayogi salaku mentor sareng kapercayaan.

Nyiptakeun Suasana Hormat

Aya hiji paribasa heubeul nu nyebutkeun, «Anjeun teu bisa ngajarkeun batur hormat anjeun; hormat kudu dipuji.” Upami anjeun hoyong dihargaan ku murid kelas genep anjeun, anjeun kedah hormat aranjeunna. Hiji cara pikeun ngalengkepan ieu téh salawasna ngajaga kecap anjeun. Upami anjeun nyarios ka kelas anjeun yén moal aya PR dina dinten Jumaah, atanapi ngajanjikeun ganjaran khusus pikeun skor kuis anu luhur, maka anjeun kedah lengket upami anjeun hoyong dihormat. Anjeun ogé hoyong ati-ati pikeun henteu nyandak kalakuan anu salah sacara pribadi. Nalika anjeun ngijinkeun mahasiswa ngagentos kulit anjeun, éta tiasa gampang pikeun ceramah, ngagorowok, atanapi tangtangan murid anjeun. Ieu henteu nunjukkeun conto anu saé, sareng murid ogé bakal ngahargaan anjeun upami anjeun nunjukkeun paripolah ieu. Anjeun ogé kedah masihan murid sababaraha kontrol kana diajarna. Cara basajan pikeun ngalakukeun éta nyaéta masihan aranjeunna pilihan. Salaku conto, anjeun tiasa nyarios, “Anjeun gaduh dua pilihan dinten ayeuna pikeun PR anjeun: boh nyerat dina jurnal anjeun atanapi ngalengkepan kaulinan ulasan dina aplikasi anjeun.” Ku méré siswa rasa kontrol kana learning maranéhanana, anjeun nuju némbongkeun yén anjeun percanten judgment maranéhanana. Sadaya murid SMP hoyong didangu sareng gaduh pilihan. Salami anjeun ngalebetkeun ieu kana kurikulum anjeun, murid anjeun bakal ngahargaan anjeun sareng bagja.

Ngabantosan Murid Nyaluyukeun kana Kelas

Ti figuring kaluar kombinasi locker maranéhna pikeun nyaho iraha bade diajar sarta nyiapkeun kuis, aya loba tantangan nu siswa sakola tengah kudu nyanghareupan. Salaku guru, anjeun tiasa ngabantosan murid nyaluyukeun kana rutinitas énggal ku cara masihan sababaraha petunjuk. Ieu tiasa sasederhana nyarios aranjeunna tetep kombinasi lokerna ditulis dina tempat anu aman dimana aranjeunna tiasa ngaksés éta atanapi hal-hal anu kalebet ngabantosan murid mendakan téknik diajar anu paling cocog pikeun aranjeunna. Lamun ningali murid berjuang, nginjeumkeun aranjeunna leungeun. Aya loba tantangan developmental anu lumangsung salila transisi ka kelas sakola menengah, nu bisa jadi loba pikeun anjeun jeung siswa Anjeun pikeun nanganan. Tapi, kalayan bantosan anjeun, aranjeunna bakal tabah, sareng mugia sadayana bakal mungkas taun karasaeun sakola tengah henteu pikasieuneun.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *